Xmas tag

Vad är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
– Saltgurka, julgran, snö, glögg och julklappar

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
– Första året i mitt liv som jag inte kommer fira med min lillasyster </3. Dock tycker jag det är jättebra att man tar kontroll över sitt eget firande och gör precis så som man själv och ens familj tycker är det bästa alternativet samt inför nya traditioner för sin ”nya” familj. Så även om det kommer kännas konstigt att fira utan Cindy, så är jag inte ledsen över det. Det kommer ju många fler jular ännu bara man får leva! En annan grej som känns ganska stor för mig är att jag och Robert kommer stå värdpar under dagen, göra mat och allt sånt. Känns som ett stort ansvar! Dock har vi som tur knytkalas så precis allt gör vi ju inte, men grunden står vi för ganska långt.. Spännande!

Fortsätt meningen ”ingen jul utan…?”
– Helt klart ingen jul utan familjen. Om det så bara skulle vara vår lilla egna familj så skulle det räcka bra. Att få fira med både min och Roberts familjer känns som en guldkant. Julen är för mig en tid för relationer och samvaro ♥ Blir så ledsen då jag tänker på alla som är ofrivilligt ensamma under jul..

Viktigaste på julbordet?
– Saltgurka och köttbullar

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
– Nej, jag är överlag väldigt anti mot att resa så nej, verkligen inte.

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?
– Ingen skillnad. Står dock helst över Christer Sjögren och Caråla.

Den bästa julfilmen?
– Heheheh. Jag är inte en sån som googlar filmer, går på bio och söker med ljus och lykta efter julfilmer att se på. Utan vi slår på tvn och nöjer oss med det som kommer. Dvs. Ensam hemma och The holiday. Alltid samma filmer kring jul….

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?
– Lussekatter förstås. Förstår mig inte alls på pepparkakor?!

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?
– När jag var liten fick vi välja ett paket under granen på morgonen, den lekte vi sen med tills kvällen. Min mamma var alltid smart och lade fram något pyssel/spel julklapp så vi säkert skulle ha att göra i väntar på julgubben. Sen fick vi resten av paketen när julgubben kom. Den traditionen har vi kört vidare med här hemma hos oss, så på jul kommer Lo få sitt dockhus och Gry sin gunghäst på morgonen!

När är det okej att börja julpynta tycker du?
– När man själv tycker att man vill! Anser inte att det finns något rätt eller fel där utan alla gör väl som de vill? Det är ju ens eget hem liksom. När jag väntade Lo och hade HG så greppade jag efter halmstrån när det kom till livslust i vardagen så jag började julpynta i oktober :’D I år hade vi dock lagt lillajul som gräns hemma hos oss. Igår tog jag in granris och sånt, så det är färskt under julhelgen.

Hur pepp är du i detta nu på julen?
– Väldigt pepp! Jag var uppe till halv 3 inatt och pysslade så huset doftar gott av apelsin, nejlikor, granris och massa annat fint nu.. Maten är i kylskåpet och alla vrår är städade och paketen inslagna.. Bara min man som saknas nu (som är i jobb för tillfället.)

Listan lånade jag härifrån.

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanMamaJFredrica Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Fredrica

Äntligen någon annan som inte gillar pepparkakor! 😀 Har alltid känt mig som ett ufo då jag inte riktigt gillar dem. Ha en bra jul! 🙂

MamaJ
MamaJ

Å ja tänker lussekatter, vem fan vill ha he 😀