Vit chokladmousse med jordgubb- och citronkompott

8 portioner Vit choklad mousse

You’ll be needing;

4 dl gräddon
200 g Vit choko
2 dl smetana i rumstemperatur
1/2 citron zest (zest= konstigt ord för strimlat skal)

Till jordgubbskompotten behöver du;

500 g jordgubbar
½ dl vatten
2 citroner
1 ½ dl strösocker
Färsk mynta

Vit choklad mousse; Do it like this!

re1

 Vispa grädde till lösvispad konsistens. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda den smälta vita chokladen och smetanan, tillsätt grädde och rivet citronzest (zest, herregud….) och blanda till en len och fin mous(s)e. Fyll önskade glas med mousse och stoppa in i kylen minst 2 timmar.

re2

Oså till jordgubbskompotten; Do it like this!

Skölj, snoppa (omg ”snoppa” alltså… finns de nu inget bättre ord? JO; rensa) och dela jordgubbarna i 4 bitar. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft, strösocker och lite finhackad färsk mynta. Låt sjuda i 10 minuter, ta av från plattan och ställ åt sidan, låt kompotten svalna helt. Toppa glasen med kompott precis innan servering.

re3

Moussen är god även med helt vanliga bär på! 🙂

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Mia
Mia

Hahahah första gången ja skratta när ja läst ett recept!

Jenny
Jenny

Hahaha ja tänkt säg samma som Mia, alltså ja brukar int skratta då ja läser recept å ofta hoppar ja över receptinlägg men e glad ja int gjord de denhär gången
Låter för övrigt gott, kanske nåt att testa till villaavslutning!