Vi står riktigt på gränsen

I flera kvällar har jag endera 1. Somnat vid nattningen eller 2. Suttit med Lissu-programmet. Vi bestämde oss ganska snabbt för att jag ska börja jobba heltid med vårt företag från och med januari. Heltidsarbete är en förutsättning för att man ska få ansöka om startpeng. När man ska göra det får man ett Lissu-signum för att kunna fylla i den elektroniska affärsverksamhetsplanen som ger dig en uppfattning om lönsamheten för affärsverksamheten. Den är en förutsättning för att du ska kunna söka finnveralån och startpeng.

För några dagar sen var vi och öppnade konto och skaffade företagskort och idag var vi till banken och öppnade faktureringsavtal och hörde om försäkringar och pensionssparande. Nästa vecka ska jag till Optima för att göra läroavtalet.  Så det händer verkligen en massa nu. Jag talade med dem igår och det verkar som om det inte finns några hinder för mig att få påbörja mitt läroavtal för yrkesexamen för företagare i januari så jag behöver nog inte vara orolig över det. För att få göra läsoravtalet måste vi ha en en affärsverksamhetsplan. Så fast det mellan varven kan kännas motigt att sitta med den flera timmar, så känns det ju ändå super när jag vet att jag får två flugor i en smäll, eftersom jag behöver lämna in den både för strtpengen och för läroavtalet.

Det är ett roligt skede vi är i just nu tycker jag. Vi står riktigt på gränsen till att köra igång på riktigt, och förbereder allt för att få en så bra start som möjligt när vi i januari  ska börja bygga upp vår verksamhet för att förhoppningsvis kunna lansera sommaren 2019. Väldigt spännande och utvecklande.

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
6 Kommentatorer
HeidiLindaAnonymankiAmanda Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Rebecca
Rebecca

Oj häftigt! Vad har ni för företag och vilka är ”vi”? 🙂

Amanda
Amanda

Personlig fråga kanske men jag hade funderat om ni inte ska få tredje snart med tanke på att ni gifte er för snart 4 månader sen? Eller har ni svårt att bli gravida nu? Eller kanske är du gravid redan utan att ha berättat ännu 🤔 Förstår om det är för personlig fråga och om du inte vill svara! Eller kanske bara jag som tar förgivet att man vill skaffa barn efter att man gift sig 😃

anki
anki

1) Ja, det är en mycket personlig fråga. 2) Nej, det är tyvärr inte bara du som tar för givet att man vill ”skaffa” barn efter att man gift sig. Det finns en hel drös med ovetande där ute som inte verkar förstå att giftemål inte är det samma som att önska barn. 3) man frågar inte om någon har tänkt försöka få barn. Det är vars och ens personliga beslut som ingen annan ska behöva anstränga sin tankeverksamhet med. 4) man frågar heller inte om någon har svårt att bli gravid om inte personen själv öppnar diskussionen. Om man har svårt att bli gravid kan det vara en ytterst påfrestande situation som anstränger en både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Ingen ska behöva öppna upp såna här frågor p.g.a. någon annans nyfikenhet. Man ska heller inte behöva känna sig tvungen att försvara sig på något sätt p.g.a. en fråga där… Läs mer »

Anonym
Anonym

Vilken okänslig fråga! Sånt kan man på sin höjd fråga sin syster eller bästis, men inte sådär bara åt vem som helst.

Linda
Linda

Håller helt med anki’s svar!! Väldigt okänsliga frågor.
Dessutom, vad har giftermål att göra med barn, speciellt i detta fall? De hade ju redan två barn innan de gifte sig, varför skulle ett giftermål då plötsligt innebära fler barn? Suck

Heidi
Heidi

Blir Spännande att se vad ni har hitta på tillsammans blir säkert hur bra som helst ni kompletterar varann så bra👏❤️💪🏾