Vi ska föreläsa!

I somras var det första gången som tanken på att föreläsa slog mig. Jag tänkte bara lite snabbt på den, men sen med tiden så började jag fundera på det mer och mer, och en liten dröm väcktes inom mig. En dröm om att våga ställa mig på en scen, framför några tiotals människor, och inspirera och peppa genom att tala. Men det är ju inte så lätt att bara bestämma sig ”nu ska jag hålla en föreläsning.” Var ska jag hålla den? Vem vill ens komma och lyssna på mig? Vad ska jag tala om? Att tala, det är ju något jag älskar. Men det förstår ju vem som helst att det inte räcker med att älska att tala när man ska föreläsa, det vet vi ju förstås. Men det är ju en bra början tänker jag.

Men nu ska ni få höra. Det är det ju nämligen så att Rebecka och jag, i egenskap av poddare, har blivit tillfrågade att komma och hålla en föreläsning. En öppen föreläsning vart människor får anmäla sig för att komma och lyssna på oss. Det var ingen självklarhet för oss att tacka ja till först, men vi båda visste nog innerst inne att detta är något som vi bara måste göra, dels för att vi båda drömt om just detta, och dels för att det kan öppna så många nya dörrar. Dessutom älskar vi båda att stiga utanför vår comfortzone. Och kanske det viktigaste; vi tror att vi har något att tala om där uppe, något viktigt, som behövs och berör.

Vi kommer tala mycket utifrån sådant vi lyft i vår podcast, och föreläsningen riktar sig till kvinnor och mammor. Det betyder dock inte att män är portförbjudna, kommer nog ta med mig Robert vare sig han vill eller inte, haha. Ni kommer få höra mer om vad föreläsningen ska handla om framöver, men om ni hursomhelst redan vill anmäla er så kan ni göra det genom att mejla petalax.uf@gmail.com eller skicka sms till 050-4310197 senast 6.1. Och JA! Det är i Petalax, så lite långt borta beroende på var man bor. Vi hoppas ju förstås få förfrågan om att föreläsa närmare husknutarna efter detta, men ja, kanske vi börjar där nu så ser vi sen!

Nu gäller det att jobba hårt, och öva öva öva för att kunna prata avslappnat och flytande sen när det väl gäller. Att göra podd är ju en sak, man kan ju klippa och klistra hur mycket som helst, men att stå live och tala, det är en annan sak! Men vi kommer fixa det galant.

Så glad att få göra detta tillsammans med Rebecka!

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om