Tankar från en nattsuddare

Bloggen har fått stå orörd i några dagar. Timmarna har helt enkelt varit alldeles för få för att hinna med allt. Men tar ingen stress över det, man kan ju inte hinna med mer än var man hinner med. Så är det ju bara! När jag är själv hemma med tjejerna så undviker jag att ta fram datorn, får ändå ingen ro att sitta och jobba då. Dessutom har nattningarna dragit ut sååå på tiden den senaste veckan. När tålamodsburken är halvfull går det ju bra, men bevara mig väl när den är halvtom. Gäller att andas och räkna tyst då bara.

Lo vill ofta sova i min säng, och det får hon så gärna, nätterna går bra. Oftast har jag ett barn bredvid mig, ett i sängen nedanför min, eller ett barn ovanpå mig och ett i fotändan. Det är bara nattningarna som kan vara så tålamodsprövande. Lo vill alltid att jag sjunger ”Det vackraste” och det gör jag såklart, men när jag är trött och har sjungit den 20 gånger, hesoooos vad jag kan vara less på den sången då. Men men, snart stänger de väl in sig i sina rum, och vill inte ens säga gonatt. Så en del av mig tar förstås tillvara varenda nattning och sparar dem i hjärtegropen. Trots att jag inombords kanske inte alltid tycker det är så himla kul eller mysigt med dessa gnäll-nattningar. Det finns ju liksom nog annat man skulle vilja sätta sin sköra kvällstid på, såhär 22 dagar innan jul. Tacka vet jag de kvällar nattningarna faktiskt går relativt snabbt. Då tankar jag på med tålamod i burken!

Påtal om det. Ikväll somnade jag klockan 20.30 med tjejerna tätt intill mig, nu är klockan 02.30 på natten och jag har vaknat för en stund sen. Ska väl nog fortsätta sova, men tänkte att jag kan ta tillfället i akt och blogga lite, nu när möjligheten uppenbarade sig, såhär mitt i natten. Haha. #mammalivet Var så trött efter idag. Redan imorse vid 10 gick jag till min systers nya hus, där hennes sambo väntade. Vi hade ett tapetseringsprojekt. Tildes rum skulle tapetseras, och inte bara en vägg i rummet, utan alla! Efter 8 timmar blev vi klara, nöjda med resultatet, och jag slirade hem igen. Helt slut i kroppen. Trots det kändes det som att vi bara höll på i högst 4 timmar. Blir väl så när man gör nått man gillar, och är så himla koncentrerad.

Ny vecka på inkommande om några timmar. Börjar den bra med kosmetologbesök direkt från morgonen. Djuprengöring står på schemat. Så välbehövligt. Min hy är så dålig nu. Har aldrig haft såhär dålig hy i ansiktet. Har inte börjat skämmas för den, ännu, men tror tyvärr det är nära snart. Fast jag inte vill! Vem vill nu skämmas över något på sin kropp.

Men man kan ju inte rå för det. Att den dessutom gör ont och är allmänt obekväm, nej usch. Har någon nått riktigt bra tips på hur jag kan vända på detta? Tror min dåliga hy beror på att jag satt för mycket olika produkter på den de senaste månaderna. Så för några veckor sen började jag att bara använda en olja, som rengöring, återfuktning och före smink. En annan bov i dramat är nog också sminket tror jag. Ska försöka att vara utan nu i några veckor och se om det blir bättre.

Bilderna är inte mina, skulle aldrig få ha kanelstänger runt ljus. Med en brandman i huset är det inte mycket som har med eld att göra som går ann och accepteras ska jag säga er. Ganska bra egentligen. Bilder härifrån.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om