Recension av North 13.5 GPS klocka för barn

Inlägget i samarbete med Jollyroom.fi

Detta inlägg är en fortsättning på mitt förra inlägg, nämligen recensionen av vår cykelvagn North 13.5 Active 2, men för att inte göra det inlägget för långt så delar jag upp dem i två. Det är nämligen så att i det samarbetet ingick en GPS klocka från samma märke som vagnen, en North 13.5 vattentät GPS-klocka för barn.

Och jag ska vara ärliga med er, Lo är verkligen inte målgruppen för denna GPS klocka. Hon behöver ingen eftersom att hon ännu inte får röra sig nånstans på egen hand. Jag tror att barn kring åldern 6-13 är i den åldern att en GPS klocka kan vara ett bra alternativ! Men, trots att vi inte kommer använda denna klocka ännu, så vill jag ändå berätta om den för er. För det är verkligen en smart grej det här med GPS klocka för barn!

Så småningom, vartefter att barnen blir större, så är det ju dags för dem att få börja vara ute själva mera. Kanske först bara i trädgården, sen så småningom kanske de får gå till mommos.. Sen till lekparken, ta sig hem från skolan på egen hand osv. Det kan jag tänka mig kommer bli jobbigt för oss som föräldrar, speciellt eftersom att vi knappast kommer skaffa mobiltelefon åt våra barn hur tidigt som helst. Då är en GPS-klocka för barnet ett superbra alternativ!

Klockan fungerar som så att barnet har klockan på armen med ett prepaid-simkort i sig, och föräldern har en app på telefonen som är kopplad till klockan. Föräldern kan ringa till klockan via appen och barnet svarar enkelt med ett knapptryck. I klockan kan man lagra 10 telefonnummer som barnet enkelt kan bläddra mellan och ringa upp till. I appen kan också föräldern se var nånstans barnet befinner sig.

En diskussion om personlig integritet för barnen har uppkommit i.o.m. att GPS-klockor för barn lanserats. Där tycker jag att man endast kan se till sig själv; har vi ett behov av en GPS-klocka? Har jag ett behov av att veta var mitt barn befinner sig? Är barnet ok med att jag vet var hen är?

Själv tänker jag ju att när vi börjar använda denna klocka så gör vi det när Lo är ute och leker med kompisar, när hon går till och från skolan, cyklar till fammos.. Sån där vardagliga händelser helt enkelt när hon är i den åldern att hon ännu inte har telefon, och i den åldern att hon ännu inte ”gör något hemligt” Dvs. åker till nån pojkvän/flickvän efter skolan trots att hon sagt att hon ska till en kompis. Att jag när hon är i den åldern, skulle sitta hemma och övervaka varenda steg hon tar via appen, känns väldigt långt ifrån något jag skulle göra. Så med det sagt tror jag att man som förälder nog kommer till en punkt när man känner att det är dags att sätta klockan på hyllan och lita på barnets omdömesförmåga.

Om jag dock ändå tänker på någon gång som en sån här klocka kunde vara bra även till mindre barn som Lo, så är det ju när man är ute bland mycket folk som marknader, eller när man är på ett ställe där barnet ändå får röra sig ganska fritt, men inte får gå för långt bort (Man kan ställa in GeoFence på klockan så den alarmerar barnet när hen går utanför gränsen) eller när man är på resande fot på okända ställen.

Kort om North 13.5 GPS-klocka för barn

+ Klockan skickar information till din telefon eller läsplatta via mobilnätets platsinformation, vilket gör att räckvidden är obegränsad
+ Tål att duscha med (vattentålighet IP67)
+ Appen är lätt att förstå sig på
+ Certifierad enligt 2014/53/EU
+ Träffsäkerhet för GPS: 5–15 meter
+ Inbyggd stegräknare
+ Klockan är enkel för barn att hantera och använda
+ Man kan skicka inspelade röstmeddelanden till klockan
+ En SOS-knapp gör det lätt för att ditt barn att ringa till 3 stycken SOS-nummer vid eventuellt nödläge
+ Klockan har inbyggd stegräknare och Geofence (möjlighet att ange gränser på en karta – klockan larmar när den kommer utanför gränsen).
+ Klockan behöver inget speciellt abonnemang och fungerar med kontantkort (T.ex. DNA prepaid). SIM-kortet måste vara aktivt och laddat med surf
+ Kontakt via SMS och GPRS
+ Frihet och stolthet för barnet som både lär sig klockan och att passa tider

GPS-klockan kostar 75,90 € och finns i 4 olika färger; Svart, grå, blå & lila.

North 13.5 har även andra GPS-klockor för barn, både billigare och dyrare varianter, du kan kolla in utbudet här!


Foton: Rebecka Hägert Photography

 

 

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
MarijuneMalinHelenius.comCarola EkmanMs Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ms
Ms

Vi är i stort behov av en sådan klocka till vår 7åring som åker buss till och från förskolan. Vi köpte en dyrare variant av annat märke som verkligen inte funkade bra. Vi returnerade den och är nu på jakt efter en annan. Har ni testat hur pålitlig gpsen är på North klockan? Största problemet med den klocka vi hade var att gpsen var väldigt onogrann. Den kunde visa att barnet befann sig på andra sidan stan trots att han var i förskolan. Inte speciellt lugnande för föräldrarna precis…

MalinHelenius.com

Oj vilken smart grej! Har funderat på detta med telefoner till barnen, i vilken ålder är det egentligen OK att barnen får egen telefon? Adam kommer börja åka taxi till skolan och jag känner att det kunde kännas tryggt för honom och oss att han har möjlighet att kontakta oss om något oväntat dyker upp. Inte helt dumt med en klocka då, tänker att man kanske inte tappar bort den lika lätt som en telefon?!? Denna klocka skall jag lägga bakom örat, tack för tipset! Skön måndag 🙂

Marijune
Marijune

Hej! Vi har köpt den här klockan men kan inte hitta app eller qr code. Vilken app användar du?
Tack