Om att blogga

img_6029

Hur länge har du bloggat?
– Jag har bloggat sen 2009

På vilka sajter?
– Oj det är nog många det! Tror jag började på wordpress, sen var det bland andra Papper.fi, blogger,egen domän, sevendays.. Och nu på egen domän på wordpress igen!

Vad är det bästa med att blogga?
– Det är nog att jag får utlopp för min kreativitet och får skriva av mig. Sen såklart läsarna! Skulle inte orka fortsätta blogga om det inte vore för mina fantastiska läsare som lämnar kommentarer, mejl och annat kul. Och ja, också det faktum att jag kan tjäna pengar på min blogg är ju ett stort plus!

Och det sämsta?
– Hmm kanske pressen på att leverera som uppkommer ibland. Inte lika ofta som förr men nu som då dyker den upp på bakdörren.. Sen taskiga kommentarer såklart. Dock har jag på endast den här bloggen flera tusen kommentarer (sen januari då jag startade den)  så jag har samlat en hel del ip-adresser. Och under den tiden har jag haft några tävlingar, så massor av elaka kommentarer och troll kommentarer kan jag lätt kolla upp vem det är som har skrivit, eftersom dom oftast varit med i någon tävling eller under andra inlägg skrivit ut sina riktiga namn. Så det är ju kul att veta vem som sitter där hemma och stör sig på mig under anonyma alias.. Har en ganska lång lista på såna hehe, dock orkar jag sällan bry mig i att skicka något åt personerna.

img_6011

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
– Jag tar mina bilder själv (därför jag så sällan själv är med på bild) och jag har en Nikon D3200. 

Har bloggen lärt dig något?
– Massor. Jag har bland annat lärt mig att skilja på privat och personlig. En viktig grej för mig och ett måste för att jag ska orka blogga. Sen har jag lärt mig att ha skinn  på näsan, debattera, säkert har jag lärt mig mer om att skriva.. Ja men sådant.

Har du lärt känna någon via bloggen?
– Oooja! Jättemånga! Men de absolut viktigaste jag lärt känna via bloggen är nog Elisabeth, Janina och Sara. Alla tre betyder mycket för mig och alla har påverkat mitt liv på sina sätt, så det är jag min blogg evigt tacksam för.

Hur många inlägg skriver du i veckan?
– Hmm det är väldigt olika, men en normal vecka blir det nog minst 14 inlägg.

Kan du leva på din blogg?
– Neej nej. Kanske skulle jag kunna göra det vissa månader men eftersom jag inte lyfter nå pengar ur min firma så är det lite svårt. Men nej överlag inte, kanske om jag sku leva jätte fattigt hehe.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
– Olika från dag till dag, men minst 10 minuter och mest kanske 2 timmar allt som allt under dagen.

Hur länge kommer du blogga?
– Sålänge det är roligt!

img_5998

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
S
S

Hihhi, najs att du samlat IP-adresserna å sen kan kolla vem trollen är å ännu mera najs är att du skrev de så de nu vet om det! Hoppas de förstår att skämmas!

Milla
Milla

Ja, det hoppas jag också! De tror att de är så anonyma bara för att de inte skriver ut sitt riktiga namn men tji fick de!
Hur funkar det annars med firma och vårdbidrag och sånt? Eftersom jag sen jag gick en starta eget-kurs för några år sen har haft i bakhuvudet att jag *någon gång* vill starta något eget så är jag väldigt intresserad att höra hur sånt funkar i praktiken!

Milla
Milla

Glömde ännu skriva att det verkligen är fräckt att först skriva elaka kommentarer åt någon, men sen när det vankas tävling vill de nog vara med och tävla ändå!

Karolina

Dedär me ip-adresser e ju så bra! De som ja ha tänkt på som däremot kan va förrädiskt e ju om nån ha använt sig av samma dator typ på en arbetsplats eller skola. Ja blir helt nojjig när ja kommenterar från andra datorer än min egen, eftersom nån idiot kan ha råka kommentera från samma dator då liksom 😀

Milla
Milla

Ja, och i extrema fall kan man ju tänka sig ett scenario där någon skriver elaka kommentarer på någon annans dator, t ex på jobbet, för att själv förbli anonym och kanske sätta dit någon annan istället… Usch! Svårt att sen bevisa vem det är som skrivit.

Janica

Men vad är oddsen att två personer kommenterar just samma blogg från just samma dator? 😀

Milla
Milla

Inte så stora kanske! 😀 Om det nu inte är en väldigt populär blogg som många på t ex samma arbetsplats eller skola läser.

Jenn - forever abroad

Intressant läsning! Jag skrev nyligen ett inlägg om att kombinera heltidsjobb och blogg, har du några tankar på det ämnet? Eller hur det är att vara mammaledig och blogga – är det lättare/svårare? 🙂 Här är mitt inlägg: http://jennifersandstrom.se/2016/09/12/jobba-heltid-och-blogga-professionellt/

trackback

[…] denna lista hos Carro för några dagar sedan, men med allt kalasande i helgen så har jag inte riktigt hunnit fylla i […]