När man tar tag i fel färgbytta men inser att det får kvitta

Vi börjar vara i brytningsskedet så småningom.. Då det börjar kännas som att det snart snart finns möjlighet att Gry ska vilja sova i sitt eget rum.. Lagom tills dess så vill jag göra lite satsningar i sovrummet. Hittills har det ju endast känts som ett tråkigt rum anpassat till barnen, med andra ord, inget på väggen ovanför sängen (med risk för att de drar ner det), sängen inskuffad till ena väggen (för att minimera fallrisken) och inga nattduksbord (för att de inte ska krypa upp på dem från sängen). Ja, ni vet. Men äntligen börjar vi se ljus i tunneln och jag vill göra rummet mysigare, snyggare och mer ombonat.

När jag målade rummet 2015 så råkade jag ta fel färgbytta, så där det egentligen skulle ha kommit vaniljvitt kom det en själlös gråblaskig färg.. Trött på renoveringen som jag var så tänkte jag att det kvittar, och det har det nog gjort också. Tills nu! För nu har vi bestämt oss för att få in mer liv i rummet, och det såklart genom att använda oss av kalklitir. Vi har kalklitir i vardagsrummet och vi älskar känslan. Vi älskar inte att det lätt får fläckar på sig dock, men i ett sovrum tänker jag att det kanske inte är så mycket vätska och sånt som kan smutsa ner väggarna.. Sen kommer det ju dessutom endast på de två bortre väggarna, de andra har ju tapet på sig.

I sovrummet har vi en vacker grå/vit tapet med känsla av vattenfärg, och till den så kommer kalklitirs Zinco passa ypperligt (tror jag iaf!) Inom de närmsta dagarna får jag färgen hemlevererad. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag grabba tag i penseln direkt, för det är ju så otroligt lätt och roligt att måla med kalklitir,dessutom torkar det nästan direkt. Men bästa är ju att Kalklitir är en ekologisk kalkfärg som tillverkas av naturliga mineraler och färgpigment. Så fast jag målar på dagen kan vi sova där på natten utan risk för att andas in giftiga färgångor. På väggen var spegeln är kommer alltså kalklitirs zinco, sen kommer det på väggen  var vi har garderoben också.  Det bästa kommer dock bli att färgen kommer synas både från matsalen och köket, eftersom vi har glasdörr till sovrummet. Man kommer bli sådär ”uuuh vilket mysigt och fint rum, nu vill jag nog allt krypa ner i sängen..”

⇒ Eftersom jag älskar att göra om och tycker det är så himla lätt bara man vågar, så vill jag nu uppmuntra er att göra det samma! Därför lottar jag i samarbete med Aveoshop ut en 1kgs påse kalklitir i valfri nyans på min instagram, så in och tävla här vettja! ⇐

Före och efterbilder på rummet kommer förstås sen när det är klart ♥

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
1 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Carola EkmanA Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
A
A

Alltså kom inte ringarna från Polkuped? Och ifall ni har skaffat nya från ett nytt ställe, varför?