När man förväntas hålla fast vid alla gamla värderingar

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Mumin baby blöjor 

För några veckor sen satte jag, Rebecka och Sara Jungersten oss ned i Alma och Theas rum med en mikrofon och en fullspäckad avsnittsplan. Sara presenterar sig som vän, doula, författare, utvecklingspsykolog och amningsfantast! Och det tycker jag är mycket bra presenterat.

Resultatet av vårt samtal hör ni idag, i inte bara en del utan i hela två! Vi hade så himla mycket att tala om kring alla förväntningar som finns på nyblivna mammor och amning; Hur samhällsidealet är att man inte ska förändras när man får barn, utan det är som att idealet är att man ska få ett barn lite vid sidan om, och att det är väldigt viktigt att man ska fortsätta med sitt liv så som det var tidigare. Och om det inte blir så ses det nästan lite som ett misslyckande ”nämen har du gått ner dig i detdär föräldraträsket?” Fast livet har förändrats totalt. Det och supermycket mera i första delen av avsnitt 8.

I del två ”Amning är ett moraliskt minfält” talar vi mycket om vad amning riktigt är, och hur man kan förbereda sig inför att amma och Skapa bättre förutsättningar för att få det att lyckas. Vi går in på djupet om hur amning ibland känns som ett moraliskt minfält där man verkligen inte nånsin kan göra helt rätt.

 I denna del av avsnittet talar vi i huvudsak om amning, men jag vill inte att ni som valt att inte amma blir avskräckta nu och tänker ”amning, so lame att lyssna på”. Nej detta avsnitt passar för både de som valt att amma och de som valt att inte amma.

Förutom bara amning tar vi också upp sömnbristen man kan lida av som mamma, och om hur alla tycker papporna är så himla duktiga när de tar nätter och byter blöjor – och hur irriterande det kan vara när man själv inte ens får ett höjt ögonbryn när man vaknat varje timme i ett år.

Jag rekommenderar er verkligen att lyssna på veckans avsnitt, båda delarna, speciellt om ni snart ska få barn, vare sig det är första, andra eller tredje.. Och för allt i världen, känner du nån som är gravid; Gör kvinnan en tjänst och dela detta avsnitt åt henne! Alla borde få höra Saras kloka ord om amning, första tiden med babyn och ja, allt ♥

Stort tack till Sara som var med!

Podden kan du som vanligt lyssna på soundcloud och i din poddapp.
Du hittar oss på Instagram @Alltvimastetalaom och mejla oss om du funderar över nått eller har förslag på ämnen vi borde ta upp i säsong två alltvimastetalaom@outlook.com

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om