Min upplevelse av microblading

Inlägget görs i samarbete med Beauty and Brows

Nu är det snart två veckor sen jag styrde kosan mot Cosmetique på Rådhusgatan här i Jakobstad. Där möttes jag av en väldigt glad tjej vid namn Rosanna. Rosanna driver sitt företag Beauty and Brows där hon erbjuder allt från fotvård till makeup skolningar. Sen några månader tillbaka är hon här i Jakobstad varannan måndag och tar emot microblading kunder. I Vasa håller hon till på Köpmansgatan 2-4.

Microblading, även kallat 3D, är en relativt ny, manuell metod utav kosmetisk tatuering. Microblading utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg med ett ytterst tunt blad för insättning av pigment i överhuden. Microbladning anses vara semi-permanent, så det är inte frågan om någon riktig permanent tatuering som man ligger med ännu på ålderdomshemmet. Observera att microblading inte innebär att man helt plockar bort de egna brynen, utan man gör strecken ovanför, under och mellan de egna, riktiga stråna.

Rosanna började med att göra upp ritningar för formen på mina ”nya” bryn. Symetri av brynen fick Rosanna med hjälp av mätning med ett speciellt utformat verktyg som hon klistrade på min panna. Lite som en konstigt linjal. Rosanna frågade mig en del frågor om mina bryn och hade mig att göra olika ansiktsuttryck och slappna av om vartannat.

Själva diskussionen om hur jag vill ha mina bryn och sen uppritningen på huden var det som tog absolut längst tid. När sen både jag och Rosanna kände oss 100 % nöjda med ritningarna, så fick jag lägga mig ner och Rosanna lade en bedövningssalva på huden runt ögonbrynen för att minimera risken för smärta under behandlingen. Salvan hade jag på ca. 10-15 minuter om jag minns rätt

Sen var det dags att börja microbladingen! Jag hade verkligen inga förväntningar om hur det skulle kännas inför behandlingen, så när Rosanna drog det första ”strecket” i huden så rös jag i hela kroppen. Det tog inte sjukt men ljudet var väldigt obehagligt! Hon erbjöd mig att ha musik i öronen, men jag tänkte att jag nog överlever. Behandlingen gick bra, och tog mycket snabbare än jag hade trott. Jag fick öva magmusklerna en del eftersom Rosanna ville att jag skulle sätta mig upp om vartannat för att hon ville kolla framifrån nu som då, för att säkert få stråna där hon ville.

Rosanna drog små streck i huden med lite färg på nålen men sen satte hon på en färgmask på brynen med jämna mellanrum under behandlingen, så att färgen ska fara ner i huden. Om hon skulle ha för mycket färg på nålen från början så skulle hon inte se strecken hon gjort lika bra.

I videon nedan får ni följa på mig under hela mitt besök hos Rosanna!
Här ser ni också hur allt gick till, och får mycket mer info om microblading.

Jag märkte av läknigstiden mest den första veckan. När huden läker så kan den stöta bort en del av färgen. Brynen kan läka upp till 90% och det kan man inte veta på förhand hur mycket de kommer att läka. Så därför ingår alltid en kontrolltid hos Rosanna, så man kan fylla på, ändra på formen eller annat man inte är nöjd med.

Till en början, första veckan ungefär, så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckors period. Det är nödvändigt att gå på kontrolltiden eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten. I videon säger jag att mina bryn är färdiga, men jag glömde ju bort att jag ska på kontrolltiden efter 4 veckor och då kommer jag nog be henne fylla i mina bryn ännu lite då huden har stött bort färgen på några ställen.

Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn. Personer som lider av håravfall, bryn man plockat bort i ungdomen som inte vill växa ut igen, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn kan ha stor nytta av microblading. Eller personer som jag, med helt olika höjd på ögonbrynen, haha.

Före och efter :

En konsultation där ni kan diskutera och Rosanna ritar upp dina bryn, är alltid helt gratis! 
I Jakobstad kostar den 2,5 timmar långa behandlingen 250 € och i Vasa 290 €

Har du funderat på att göra microbladning eller 3D bryn? Då tycker jag du ska passa på nu! Bokar du din tid för microblading hos Beauty and Brows inom två veckor från och med idag, och nämner mig så får du -20% på din behandling!

Om du bokar din tid online så skriver du in koden CAROLA20 i meddelande rutan, och om du bokar din tid genom att ringa Rosanna på telefonnummer +358442421003 eller skicka på Facebook eller Instagram, så nämner du bara att du läst mitt inlägg och att du vill boka med -20% rabatt!

– Är det så att du är osäker på om du vill göra en microblading,
så går det bra att boka nu med rabatten, men sedan ångra dig och avboka tiden. 
– Rabatten gäller för behandlingar som bokas för tiden idag fram till maj 2019.

Har du frågor om microblading eller min upplevelse, ställ dem i kommentarsfältet nedan ♥

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanIdaMalin Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Malin
Malin

Hur är det med ens egna, riktiga bryn? Måste man plocka dem? De växer ju ut och då har man ju två bryn ovanför varje öga 😀

Ida
Ida

Boka just! Men ja undrar om hon plockar o stylar egna brynen först eller måst man fix he själv före man går dit?