Men barnen i skilsmässan då?

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Mumin baby blöjor och denna veckan även med Leikkikauppa.fi

Veckans poddavsnitt handlar om skilsmässobarn. Något jag har absolut ingen erfarenhet av, och knappt ens tänkt på. Det blev så tydligt för mig vilket otrolig ynnest det är för barn som har föräldrar som håller ihop. Vi satte oss ner och talade om skilsmässa ur barnets perspektiv, med två skilsmässobarn närvarande. Rebecka och Hannah var båda små när deras föräldrar skilde sig. Trots att de är vuxna idag märks det tydligt hur de ännu idag påverkas av deras föräldrars skilsmässa som hände när de var små.

Vi talar om alla de känslor som kom med skilsmässan, hur många av de känslorna var allt för stora för ett litet barn att bära. Om hur de aldrig känt att de vågat eller fått uttala sig om hur jobbigt det varit med skilsmässan, för det var mamma och pappas sak, inte deras. Och det är ju något många föräldrar glömmer bort – barnet sitter ju där mittemellan utan möjlighet att påverka trots att de så gärna skulle vilja.

Vi talar om om skuldkänslorna de kände mot sina föräldrar, att inte göra någon ledsen och besviken. Förtvivlan inför varje söndag när de skulle byta vecka och hur de alltid känt att de behövt parera mellan mamma och pappa och hålla alla så nöjda som möjligt och med det tynga undan sina egna känslor.

Vi talar också om rädslan både Rebecka och Hanna känner kring skilsmässa nu i vuxen ålder, hur rädslan av att bli lämnad påverkar dem i alla deras relationer ännu idag. Ett djupt och väldigt ärligt avsnitt, där barnen i skilsmässor får sina små röster hörda, genom Rebecka och Hannah.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om