Los renoverade rum, såhär blev det!

– Inlägget i samarbete med Jollyroom.fi

Nu är det ungefär exakt två
månader sen jag skrev det här inlägget ”En helt ny känsla” där jag visade upp några av de produkterna Lo skulle få till sitt nya rum. Då var alla tapeter ännu kvar på väggarna, alla hennes gamla grejer, sängen och allt.. Rummet var orört och vi hade inte ens påbörjat renoveringen av hennes rum! Men sen, cirka en månad senare var rummet klart ända ner till den sista listen. Här kan du se förebilder på hennes rum. 

Jag har satt nya skivor på en vägg, rivit tapeter i hela rummet, spacklat, slipat och målat två väggar vita. Tapetserat två väggar och målat om garderoben. Nya lister i hela rummet fick hon också. Rummet har fått en helt annan känsla och känns mer cleant än innan. På så vis att det inte direkt känns så dammig och råddigt bara för att det ligger lite leksaker på golvet.. Rummet är också ljusare och man blir på nått vis piggare där än vad man blev innan då hon hade mörkare tapeter. Hennes nya tapet är av märket Engblad & Co och heter Arches.

Los rum fick ju, förutom nya ytor, också en massa nya funktionella möbler! Bland annat en ny bokhylla, en leksaksförvaringshylla, ett bord + två stolar. Bokhyllan blev snabbt en favorit hos barnen, den gör böckerna så lättillgängliga för barnen att bara nappa åt sig en bok och sätta sig och bläddra, fast de kanske inte ens hade tänkt göra det. Älskar också hur man ser böckernas pärmar vilket ger en mer läslust!

Dockhuset av märket Alice & Fox fick Lo i julklapp, det finner ni här, och den fina gunghästen i trä av märket Cloudberry castle fick Gry i julklapp, den finner ni här. Hopita hopita skriker hon glatt när hon gungar fram och tillbaka, fram och tillbaka..

Förvaringshyllan med lådor från Alice & fox slukar faktiskt mer än jag trodde den skulle göra! Lådorna är lite kluriga för Lo att få ut och in, men när man får in rätt knix så går det lätt. Lådorna med nummer på har jag köpt från Ikea och satt dit. Men det finns förstås 3 gråa lådor till, men de har vi strumpor och småyxor i nu i hennes garderob! Älskar ordningen och redan som kommer iochmed denna hylla. Lego i en låda, dockhusmöbler i en.. Osv. Att barnen sen blandar om allt till en salig röra nämner vi inte.. Haha. Men sorteringen sen blir iaf dubbelt roligare med denna!

Sängen JLY dream är väl den som gjort störst skillnad i Los rum. Innan hade hon en fullstor vuxensäng vilken slukade ett enormt utrymme av rummet. Hennes nya säng är en juniorsäng och är alldeles lagom både till rummet och till Lo! Sängen har två mindre skydd på sidorna som förhindrar att hon rullar ur sängen. Hon sover gott i den, och de allra flesta nätterna sover hon faktiskt hela nätter i eget rum nu!

Det lilla bordet och stolarna då! Oj vad vi har använt dom. Barnen älskar att sitta och pyssla här, dessutom lägger vi det ganska ofta i köket så de får äta mat där. På nått sätt slinker maten lättare ner när de får sitta vid deras egna lilla bord.. Som ni ser på bilden har vi bordet som ett litet skrivbord åt Lo nu, men den andra stolen sätter vi lika ofta där bredvid så också Gry kan vara med.. Bordet och stolarna är av märket Woodlii och är faktiskt rejält stabila. Såg dock att de endast finns i grått för tillfället.

Golvlampan kommer från Markslöjd och jag har beställt den härifrån // Papperspåsen kommer från Tellkiddo // Läs mer om Los kuddar och sittpuffen här // Lo har Mr Bill och Miss Bella på väggarna // Mattan är från Oyoy design och heter ”Adventure” // Los nya taklampa är av märket Sessak Noah och finns här.

/ Carro

13
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
9 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
Carola EkmanKarinAnonymMillaAnonym Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Karin
Karin

Hej! Varifrån kommer den svarta hyllan som är på bild nr 9?

Anonym
Anonym

Men åååh va fint!! Älskar tapeten!! :)) då man själv skulle få flytta in dit! 😀

Anonym
Anonym

Alltså ska int förvaringshyllan med lådorna vara andra vägen,vi har en liknande å den lag jag först som på din bild men håxa sen att ja hadd lagt den fel väg. Nu e lådorna lätta att ta ut .. vår e int samma märke så kan ju vara olika såklart. Tänkt bara att den måst ju gå att ha andra vägen så att de lätt att ta ut lådorna.

Anonym
Anonym

Ja måst ännu skriv, alltså så att lådorna lutar på pinnarna,pinnarna kommer på baksidan.. (om du har dom små lådorna som hör till)

Milla
Milla

Hur är tapeten, går den att torka av? Tänker bara att en vit tapet i ett barnrum annars kanske inte låter sim det mest praktiska… Tyckte Los gamla säng var jättefin, med betydligt mer karaktär än den nya… Men det är ju bara nin åsikt.