Kan vi prata om tågbanor?

En leksak som vi fullkomligt älskar här i huset – det är tågbanan. Jag undrar om det är nån annan leksak som barnen (och jag hehe) lekt med lika mycket som med den? Så himla tacksamt påhitt! Vi har banor från Ikea, Brio, BigJigs och Jollyroom. (Så bra när alla passar ihop, Ibland med lite milt våld, men ändå). Nu senaste kompletterade vi banan med denna på bilden, ett helt set fyllt med tåg, massa räls, bilbana, djur, människor, bilar, en sjö, broar och massa mer från BigJigs, som TanjaLeikkikauppa säljer. Du hittar den här om du vill kika in den närmare.

Men hej, kan vi prata om varför BRIOS tågbanor är så dyra? Denna bana som ni ser på bilden, med alla 80 tillbehör kostade 79,90 €. När man ska köpa en liten del från BRIO så kostar den 39,90 €. Vad handlar det om? Är det märket som kostar? För banan på bilderna är både i trä, giftfri och av väldigt bra kvalité och ändå har det ett så billigt pris sett till alla delar som kommer med. 

Till förra julen hade jag tänkt komplettera barnens tågbana med några delar, men fick nog snabbt glömma den idén när jag såg BRIOS priser.. IKEAS tågbanebitar är ju lite billigare, men där igen så passar de inte helt ihop med BRIO och BigJigs (nog med våld dock) och det finns inte så stort utbud. Så när jag var till Tanjas butik här om veckan med svärmor och mamma som ville handla lite julklappar, så kunde jag inte hålla mig från att köpa med mig detta sett hem direkt från butiken i Larsmo. Hade väl tänkt vänta tills jul innan jag gav det åt dem, men men jag har ganska dåligt självdisciplin när det kommer till roliga leksaker i garderoben.

Men säg mig, varifrån har ni köpt tågbana, är du som mig att du köper lite av varje, eller har ni ens en tågbana hemma? Om inte, så kan jag verkligen ge ett julklappstips där. Om inte barnen leker med det kan du ju göra de själv… Hehe.

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
JullisSandraSaraCarola EkmanHanna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Hanna
Hanna

Vi har köpt både från Brio och Biltema, och dom passar nog riktigt bra ihop.

Sara
Sara

Vi har sambons gamla brio bana men det är så lite delar till den så hade tanken att köpa till men såg också priserna och funderar nu på att komplettera med biltemas istället 😊

Sandra
Sandra

Vi har flest delar från brio men också från Ikea och några från biltema. Tycker alla de märkena nog passar ihop, men vi har även en tågbana av ett annat märke som inte alls går tillsammans med de andra.

Jullis
Jullis

Till jul brukar dom ha tågbanor på lidl och vi har den samt ikeas men där e de nog våld som gäller också.