Första muminmuggarna 2018

Nu är 2018s två första muminmuggar ute för allmän beskådan! Måste säga att jag först inte alls blev imponerad, tycker Tofslan och Vifslan muggen ser lite väl ut som den förra Tofslan och Vifslan muggen (som förresten utgick ur sortimentet nu i januari 2018), mest såklart på grund av den gröna färgen som är slående lik den första muggens.. Men, sen såg jag den andra muggen, nämligen med Trollkarlen. Och insåg ju snabbt att med lite fantasi och muminkunskap så kan man ju tänka sig att dessa två hör ihop.

Trollkarlen rider på sin svarta panter över himlen, på jakt efter juveler. Det finns en unik rubin som han ännu inte har hittat – Kungsrubinen. Han bor vid världens ände, i ett hus som inte har några dörrar eller fönster. Det medans Tofslan och Vifslan gömmer den stora kungsrubinen i sin resväska.  Med rubinen gömd flyr de till säkerheten i Mumindalen. 

Tyckte först det var lite väl mycket Star Wars känsla över Trollkarlens mugg, men ju mer jag ser på den desto mer gillar jag den.. Vad säger ni om de två nya muggarna? 

/ Carro

7
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
SandraMillaJanica N.-MamaJ Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Sandra
Sandra

Oj va fina! Speciellt trollkarlen, gillar bakgrundsfärgen. Båda ska nog absolut med i min muggsamling. Tycker också att tofslan och vifslan påminner om gamla muggen, men nog köper jag den ändå

Sofia
Sofia

Hmm, jag vet inte. Tycker inte att trollkarlsmuggen ser ut som en muminmugg… men inte är den ju ful direkt. Jag tror att jag måste se den i verkligheten först. Det är kanske en sån som man måste vänja sig vid lite. Tofslan och Vifslan muggen var finare än den gamla, men nog lite väl lik för att jag ska köpa den.

MamaJ
MamaJ

Njae dihä föll no int me i smaken na alls, speciellt int Trollkarlen :/

-
-

Så vackra!

Janica N.
Janica N.

Trollkarlen e ju verkligen en utstickare i mängden, så ja känner nog att den behöver finnas i samlingen sen. Och den mörkröda bakgrundsfärgen faller mig i smaken!
Tofsan och Vifslan däremot har int just något extra, förutom att den då har tillhörande tema till trollkarlen. Men ja tror int ja sku köpa den, i.a.f int för att den e speciellt tilltalande.

Milla
Milla

Muggen med trollkarlen har verkligen fin färg! Kan absolut tänka mig att köpa den men måste se den i verkligheten. Den andra var nog rätt fin också men kan inte uttala mig om likheten mellan den förra och denna, håller inte så noga koll på muminmuggarna om jag ska vara ärlig… Samlar inte på dem men har köpt några som jag tyckt varit extra fina + fått några i present.

Sandra
Sandra

Så himla fina! Den förra Tofslan och Viflsan-muggen var rätt tråkig tycker jag. Den här är mycket mer levande. Det vita mönstret är så fint. Och Trollkarlenmuggen är ju så himla speciell. Tycker båda är superfina. Älskar hela berättelsen om Trollkarlens hatt också, så de här ska definitivt införskaffas!