En 10 poängs fredag

.. Är precis vad detta har varit! Redan innan klockan 9 hade jag fredagsstädat, dammsugit och skurat och allt vad som räknas in där. Liksom kolla bara på detta.. Lego sorterat enligt färg, hell i had some Energy!

Vid 10 steg Jessie och barnen in genom dörren, och ytterkläderna hade knappt åkt av innan Lo och Wilda stängde in sig i Los rum och ville vara ifreeeed. Småsyrrorna sysslade med sitt, jag tog ur diskmaskinen och lade på en kaffe. Gick ut och plockade lite äpplen, tog fram jordgubbar och skalade några bananer. Bästa smoothiekombinationen!

Smoothie, knaperlåådo och hemmagjord saft. Efter kaffepausen skulle alla barn mittiallt ut, och det var liksom inte nån fråganom saken heller. Så det var att dricka upp kaffe på supen och klä på sig. Inga problem med det dock, vädret idag har ju varit hur fint som helst!

Väl hemma efter många timmar på vift, så gick jag och flickorna in och vilade. Sen var det bara att laga mat igen (detta eviga matlagande) och efter det ut igen. 3 timmar hann vi vara ute och tänk – barnen lekte så bra tillsammans att jag  inte behövde blanda mig alls! Så skönt att de leker så bra ibland, sällan, men ibland. De gjorde soppa och jag rensade bort ett och annat inför hösten..

Ikväll har vi såklart haft fredagsmys och vid 9 nattade jag två trötta småbarn. R är på jobb 24 h idag så jag fick ta mig ann de båda. Vilket nog går ganska bra nuförtiden som tur är. Minns nog när Gry ännu ammade och jag skulle natta båda två, oj huhu säger jag bara! När barnen somnat har jag hunnit med en massa jobb, bland annat förberett ett poddavsnitt, svarat på mejl, bloggat och dessutom gjort en annan superkul sak som jag faktiskt fick reda på att jag ska göra så sent som ikväll! Åh jag är så pepp på detta och hoppas hoppas det blir bra.

Nej nu ska jag sova, Rebecka kommer hit från morgonen och det nalkas poddinspelning. Inte bara ett utan två avsnitt ska betas av! Ämnen vi ska podda om imorgon är det dåliga samvetet man så lätt får som mamma (för exakt allt?! Så löjliga saker man ibland har dåligt samvete för) pressen att bli ”nånting” trots att man är hemma med barn och redan gör något på heltid = uppfostrar barn. Förutom det ska vi också podda om nedstämdhet, ångest och förlossningsdepression! Fullspäckat program med andra ord.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om