Jag börjar jobba med vårt företag – och dessutom studera i Januari?

Igår var jag ju på mötet ang. en utbildning jag funderade om jag skulle ta mig ann. Jag lovade er att skriva mer om det efteråt så nu tänkte jag göra det! Utbildningen jag är intresserad av startar 16 januari och är ett samarbete mellan BUSINESS x LIFE och Optima här i Jakobstad.  När jag och Robert läste om utbildningen så kände vi ganska snabbt att detta verkligen något en av oss borde gå! Det med tanke på att vi båda har företag redan (och ny kunskap är aldrig fel!) och dessutom håller på att starta upp vårt egna, gemensamma företag. Genom att jag skulle gå just denna utbildning och dessutom på läroavtal (jag kommer jobba på vårt eget företag, hur bra!?) så kommer vi få en kickstart med företaget, och det kommer göra arbetet med företaget mer effektivt och målinriktat. (Ni ska snart får veta vad det är vi har på gång..)

Det logiska är ju att jag skulle gå utbildningen eftersom Robert har fast tjänst och jobbar 100% för Österbottens räddningsverk, och dessutom har Crossfit Jeppis efter arbetstid.

Utbildningen vi funderar på heter GROW – Business coachning och examen jag skulle få heter Yrkesexamen för företagare. Såhär står det på Optimas sidor:

Yrkesexamen för företagare är avsedd för personer som driver eller planerar att inleda företagsverksamhet. Denna examen riktar sig också till företagare på deltid, lantbruksföretagare och kan användas i situationer då ägarbyten sker. Du kan välja att fokusera på t.ex. försäljning och marknadsföring eller produktifiering.

Och om utbildningen på BUSINESS x LIFE står det såhär

Målet med GROW- Business Coaching är att du fördubblar resultatet i ditt företag. Programmet är en ettårig coachingprocess för företagare som har under fem års företagarerfarenhet. GROW-BC -programmet består av fem närtillfällen samt online sessioner varannan vecka. Programmets höjdpunkt är en resa till Riga, Lettland. Programmet leder till yrkesexamen för företagare.

Jag ska snart på möte till Optima och göra upp ett läroplansavtal, blir jag godkänd och får göra utbildningen på läroavtal så är det bara att tuta och köra. Men före det måste jag skaffa pensionsförsäkring, och helst få reda på om Gry får dagisplats i Januari eller inte. Om hon inte får det så kommer det bli väldigt svårt för mig att få igenom allt detta eftersom det krävs att jag jobbar 25h/vecka om jag går det på läroavtal. (Dock har väl alla barn rätt till dagvårdsplats så det borde ju inte bli ett problem, men helst vill vi ju ha henne till samma dagis som Lo..) Så ifall jag blir godkänd för läroavtal så kommer jag börja studera, och dessutom jobba 25h/vecka på vårt egna företag från och med januari! Känns så spännande, men framförallt bra! Om jag inte blir godkänd (dock finns det inga belägg för att jag inte skulle bli det..) så får vi bara stryka studera ur rubriken, haha!

Vad tror ni, kul va!

 

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanSandramariaChristina Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Christina

Heja, det låter ju toppen! 🙂

Sandramaria

Vad kul! 😃 Jag kan VARMT rekommendera GROW till alla som vill ta sitt företagande till nästa nivå! Jag går den själv om har växt (höhö 😅) otroligt mycket under processen! Den jag går startade för ett år sedan och har en lite annan utformning, men jag tror absolut att GROW 3 som startar nu till nyår blir minst lika givande för alla deltagare! 😃 kör hårt! Hoppas vi får läsa mer om processen! 😃