Basgarderob för en nyfödd

Det är faktiskt riktigt många (ok kanske 4 hehe) som efterfrågat ett inlägg där jag skriver vad jag anser är nödvändigt i en basgarderob för den riktigt nyfödda nyfödingen! Jag hade ett minne av att jag redan gjort ett sånt inlägg nångång för längesen, och javisst, när jag grävde riktigt djupt i arkivet så fann jag det! Mycket text bjöd jag inte på i arkivinlägget, men kollagen funkar ju ännu kan jag tycka.

Dessa plagg tyckte jag, med hjälp av inputs från läsarna på den tiden, att garderoben absolut skulle innehålla när man kommer hem från bb. Jag var alltså gravid själv, men hade frågat vad mina läsare tyckte var de nödvändigaste plaggen för en baby i början. Såhär såg den garderoben ut..

Och i det stora hela kan jag väl, med en hel del mer erfarenhet senare, tycka att jag ändå hade gjort en väldigt bra basgarderob här i kollaget. Det absolut nödvändigaste finns väl med, och sen så beror det ju mycket på årstid. Om man föder barn mitt i varmaste sommaren kan vi ju reducera listan ordentligt, och om man föder på smällkalla vintern får vi väl sätta till lite. Och sist men inte minst beror ju mycket på om du får en baby som spyr mycket eller inte. Lo var ju en riktig spy-baby, och jag minns en natt när vi hade bytt pyjamas 7 gånger.

Jag tänker att man klarar sig rätt bra med detta i början, typ storlek 50-56. Men vad säger ni andra? Är det något viktigt plagg som saknas eller kanske du tycker det är allt för mycket? ♥

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
5 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
6 Kommentatorer
HeidiJohannaJohannaEditsaara Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Milla
Milla

Vi hade också en riktig spyfia, minns den där gången när vi bytte pyjamas för tredje gången och hade slut på rena pyjamasar i den storleken eftersom resten var i tvätten, och jag fick ta en större storlek som hon fullständigt drunknade i. 😅 Så i såna fall, om man har en baby som spyr mycket lönar det sig absolut att ha lite fler plagg så det finns att ta till, tvättmaskinen får nog gå varm ändå! 😂

Johanna
Johanna

Håller definitivt med hade själv en som spydde massor kunde byta body 4-5 ggr per dag… medan lillasyster kunde ha samma body flera dagar i sträck

saara
saara

Det där med vilken storlek man ska köra med varierar ju också : ) Vi hade kanske någon enstaka strlk 56, men annars körde vi nog med 62 direkt (ok, dom var ju för stora, men inte länge). Fast hur stor bebis man får kan man ju verkligen bara försöka gissa sig till!

Edit
Edit

Det är svårt de där med storlekar. Alla sa åt oss att inte köpa för mycket i små storlekar. Sen fick vi en liten baby som passade i storlek 44 och använde 50or i över en månad. Dessutom spydde och bajsa hon ner massor med kläder så vi skulle inte ha klarat oss någonstans på 4 uppsättningar. Andra barnet skulle vi ha klarat oss med betydligt färre plagg i dom storlekarna då dom så snabbt växer ur dom.
Halsduk för baby skulle jag nog inte heler skaffa och sen använde vi nog aldrig någon tjock halare eftersom vi bara var ute då vi åkte bil (använde filtar i babyskyddet) eller i vagnen (tunn halare och sovpåse). Men de beror ju förståss på vilken sorts vagn man har.

Johanna
Johanna

Strumpbyxor är världens bästa plagg! Varma och sköna, håller blöjan på plats och man behöver inte oroa sej för att bebisen sparkar av sej sockorna. Plus att sockor hålls så mycket bättre på om det är strumpbyxor under. Finns ju strumpbyxor i merinoull/ullblandning också som är super på vintern.

Heidi
Heidi

Heh, här har vi en 5 veckors babys hemma, räknade igår att vi på 12h gick igenom 6 body, 1 pyamas, 2 byxor och 5 spytrasor. Så är glad för att vi har såpass mycket kläder, hadde nästan allt kvar efter förstfödda & fick massor med kläder begangnat. Nu behöver jag inte tvätta kläder varje dag, är tillräckligt att göra annors också 😅