Balans

Vanligtvis när Robert hämtar Lo på morgonen och kör henne till dagis, så brukar jag krypa ner i sängen med Gry igen. Men imorse (halv 8) så kände jag mig redan så pigg att jag bestämde mig för att stiga upp helt och hållet, men jag var ju förstås tvungen att bara goda lite med Gryni först. Varma, gosiga småbarn på morgonkvisten, finns det något bättre än det? Jag tvivlar..

Vid halv 10 kom Ida, Abbe, Betti + hennes pojkar hit. Det är alltid lika roligt att träffa vänner man inte träffar så ofta, det finns ju så mycket att prata om då.  Både Gry, Olli och jag tyckte nog det kändes lite konstigt att ha huset fullt av vänner då Lo inte var på språng. Men, det gick nog ann det också. När klockan började närma sig hämta-från-dagis-tid, så frågade jag av Olli om han ville följa med och se var Lo riktigt är när hon är på det där konstiga stället som vi kallar för dagis.. Och det ville han så gärna.. Gissa om Lo blev glad när hon såg vem jag hade med mig!

Väl hemma hann Lo och Olli leka en stund där ute innan det var dags för kompisen att åka hem, och för oss att gå in och äta mat och vila.. Lo får nog mat i dagis men det är inte mycket som slinker ner där så jag försöker att alltid ha klar maten tills dess att hon kommer hem. Tycker dock (knack knack i trä) att det redan märks positiva effekter av att hon är med under matstunderna i dagis, hon är mer öppen för att smaka nya livsmedel och hon äter överlag bättre.. Hoppas det håller i sig!

Gry var som vanligt överlycklig över storsyrrans hemkomst och skulle direkt upp i soffan och gosa. Att syrran var mer koncentrerad på ett spel på min telefon, det brydde hon sig inte om den lilla bara hon fick vara nära nära..

Gry är verkligen inne i en Mumin period just nu. Det verkar som att Mumin finns överallt, för nu när man har en Mumin-spejjare med sig så får man nog konstatera att stup i kvarten ser hon honom eller någon av de andra figurerna, och ropar högt MUUUMIIII! Pixi böckerna är såklart favoriterna, och hur många gånger vi plöjt igenom dom sen jul, det vågar jag inte gissa ens.. Så, lite mys och Mumin i soffan fick avsluta en trevlig eftermiddag innan det var dags för vilan.

För första gången på evigheter känns det som att jag verkligen har en bra balans på allt nu. Jag trivs så otroligt bra med att jobba, jag orkar vara en så mycket bättre mamma när jag får komma hemifrån nu som då, och det är så roligt att Lo trivs så bra på dagis, och att jag och Gry under de dagar hon leker på dagis får ha alldeles egen tumistid. Jag jobbar 3-4 kvällar i veckan, Lo är på dagis 14 h / vecka och det känns så himla perfekt för oss alla just nu.

Är så glad ändå över att jag vågade slänga mig utför ”stupet” med både jobb och dagis. Men jag antar att när man verkligen känner att man är redo, så då går det så mycket bättre på alla sätt och vis. Hittills hade jag varken varit redo för jobb (bara tanken på att vara ifrån barnen gav mig kallsvettningar!) och tanken på Lo i dagis var bara att det var onödigt eftersom vi trivdes så bra hemma dygnets alla timmar.. Men tankarna och tiderna förändras, precis som de ska.. Och allt blir ju för det mesta bra tillslut. ♥

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
EIda Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ida

Hög igenkänningsfaktor! Jag jobbar också typ tre dagar i veckan nu, och det funkar så bra och ger mer värde åt tiden jag är hemma med Vera. Förstås jobbigt då hon är så mamis att hon blir ledsen varje gång jag säger hejdå, men tänker att de e lite övning inför dagislämningar också. Men huhhu, hoppas nog att jag också börjar känna mig redo för dagisstart snart eftersom att det är lite inplanerat till hösten.
Dille på mumin känner jag också igen, haha. De har pågått nån månad men försvinner int, mumin e överallt!

E
E

Varifrån kommer förresten din fina tröja?