Allt vi måste tala om – Poddinspelning och innehåll

Igår var det äntligen dags för poddinspelning. Rebecka kom hit på eftermiddagen, och vi dukade upp med massa gott. Vi satt och drack kaffe en stund och gick igenom dagens ämnen lite smått och satte sedan på micken. Det första avsnittet vi spelade in igår handlade om graviditet och förlossning. Vi kom snabbt in på Rebeckas missfallsrädsla och hon berättar öppenhjärtligt om varifrån den fick sitt början.. Nämligen när hon var 8 år och äntligen skulle få bli storasyster, hade köpt kläder åt sitt syskon i smyg från loppis och satt lådan under sängen, men så en dag fick hennes mamma ett dramatiskt missfall och åkte in till sjukhuset, och Rebecka satt kvar i sitt rum, ensam med kläderna och grät.. Det var verkligen svårt att hålla tårarna tillbaka när hon berättade..

Jag berättar om hur mina förberedelser inför Grys förlossning blev snäppet överdrivna, allt eftersom att jag var så otroligt rädd för att behöva bli igångsatt och få en konstgjord förlossning igen.. Det och mycket mycket mer hann vi gå igenom i avsnittet om graviditet och förlossning ♥

Avsnittet vi spelade in efter det handlade om första tiden med baby. Från det att förlossningen tagit slut och livet som en familj börjat. Jag berättar om traumat av att inte få ha Lo med mig direkt, och känslorna det medfört att det tog 7 timmar innan jag fick upp henne på mitt bröst trots att hon mådde bra och låg utan nån sorts uppkoppling på barnavdelningen, där de matade henne med ersättning. Rebecka berättar om hur det har varit och är, att inte få sova ordentligt på ett år, och ensamheten som kommit med det..

När jag berättar om första tiden som tvåbarnsmamma öppnar jag för första gången upp om min förlossningsdepression, hur den tog sig i uttryck och hur jag gjorde för att komma ur den.. Det och så mycket mer, i ett av våra mest känsloladdade avsnitt hittills. Ni får höra det i juni ♥

Följ oss på instagram @alltvimastetalaom för uppdateringar och pepp inför att säsongen drar igång, vilket den gör första onsdagen i juni! 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om