8 random tankar

Här kommer 8 tankar jag har just nu: 

– Jag ska ha ett superroligt samarbete med Jollyroom om nån vecka. Får massa produkter till trädgården, leksaker förstås. Jag har försökt börja förklara åt Lo hur det ligger till, att jag liksom har två jobb. Mitt ena jobb där jag sköter äldre tanter som inte klarar sig ensamma hemma längre och istället har flyttat till huset där jag jobbar, och att jag får lön för att sköta dem. Och ett annat jobb där jag skriver om saker på datorn, och att det är därför vi så ofta får paket och jag fotograferar grejerna som kommer i paketen, för att jag ska marknadsföra sakerna och i utbyte mot det får jag lön så att vi kan köpa allt vi behöver, som mat, vatten osv.

Men samtidigt blir det nog lite skevt för henne att vi hela tiden får roliga grejer på posten, helt utan vidare och att jag dessutom får betalt för det. Som att det inte är något konstigt att få hem massa kläder, böcker och sånt i postlådan utan att betala för dom. Nåväl, kanske jag överanalyserar, kanske förstår hon/de sen då de blir äldre och då de ser hur mycket tid jag sätter ner på samarbeten och bloggen (ni ba: Ja senaste dagarna har du ju verkligen satt ner väääldigt mycket tid på bloggen, NOT!!! Hehe sant, nä men ni förstår snart varför). Då igen är det ju många vuxna som inte heller förstår detta men mina förhoppningar är att mina barn som ändå sen är uppvuxna med det kanske har lättare att förstå att det ligger mycket jobb bakom varje samarbete och att jag inte bara får någon grej ”för assit”. 

– De senaste dagarna har jag känt mig så nere pga PMS(dock också pga serien jag kollar på, satt och grät ögonen ur mig häromkvällen haha) men då igen har det hänt en rolig grej så jag hålls ändå på bra humör, vilket har krockat totalt!?! Som att min kropp stretar emot och inte tycker vi ska vara på bra humör pga alla fittiga hormoner som flyger omkring.. Som tur är så borde PMSen släppa snart, iaf enligt min app. Hur klarade jag mig utan menscykel app förut? Den har gjort mitt liv så mycket enklare nu när jag vet varför jag mår som jag mår vissa dagar. Huhu.

– Idag är det bara 2 veckor tills första avsnittet av vår podd släpps! Alla avsnitt är inspelade och alla bilder är good to go sen när avsnitten ska släppas. Känns så sjukt hur smidigt och roligt det har varit att spela in första säsongen av vår podd. Känns också så kul att allt är klart – bara att släppa avsnitten sen i sommar ett efter ett. När jag tidigare hade en podd med Janina så spelade vi ju in ett avsnitt i veckan/varannan vecka, och då skulle vi stämma träff, planera, klippa och publicera – allt på en vecka. Det var en sån stress, samtidigt som det ju ändå var väldigt roligt! Nej men detta sätt som vi kört på nu är nog mycket mer passande för småbarnsmorsor som vi ju är.

– Grys rum är SÅ tråkigt just nu. Efter att vi lyfte ut den stora sängen och tänkte att hon skulle få börja sova i eget rum i den nya, lilla sängen, men sen ångrade oss och lyfte in den i vårt sovrum så känns rummet så tomt och råddigt. Hon skulle verkligen behöva ordentlig förvaring och något roligt krypin där. Vad har ni för smart förvaring i barnens rum?

– Det är ju otroligt härlig väder vi har fått! Vet inte om samma sak stämmer för Finland, men i nyhetsmorgon imorse sa de att det är rekordvärme för maj iår, senast vi hade så här varmt var 1993. Tänkte kolla med mamma om hon har några bilder från -93 så man får se vad vi gjorde i maj då. Jag borde väl ha varit 1,5 år då. Samtidigt kan det inte vara roligt för de som har odlingar och åkrar, denna värme gör ju allt krut torrt.

– Det är så skönt att varken vara gravid eller ha ett spädbarn denna sommar! Det är ju min första sommar sen jag blev mamma som jag kommer kunna måra på utan att ha ett barn eller en stor mage på släp 24/7. Gry trivs så bra där ute och sysselsätter sig själv så bra, så jag får till och med gjort saker där ute! Vi har haft en väldigt bra start på sommaren, jag hoppas det fortsätter såhär!

– Min vän Rebecka, som ju har fotat alla bilder i detta inlägg också, hon gav mig en insikt här om dagen. Det här med att man inte är nöjd med hur man ser ut på bilder, så då sätter man bara inte upp den bilden. NEJ! Vi borde bli bättre på att sätta upp bilder vi inte är nöjda med. Som t.ex. denhär bilden ovan, den satt jag just upp och såg på den, och tog bort den. För att jag tycker att jag inte ser tillräckligt.. ja, vad? Jag är liksom missnöjd med bilden. Men det är ju så löjligt, för det är ju sådär jag ser ut. Jag får nog skärpa mig.

– Lo kommer vara ledig från dagis 2,5 månader i sommar. Och ni kan ju gissa om hon är glad över detta? Svar nej. Hon är sur över att behöva vara hemma varje dag medan alla andra får ha roligt i dagis! Men samtidigt så känns det så självklart att hon ska vara ledig och ha sommarlov. Hur gör ni andra som är i vår situation (att ett äldre barn är i dagis trots att möjligheten att ha barnet hemma finns) nog har ni väl också barnen hemma under sommaren? Eller?

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
5 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
EJannikecattisS Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
S
S

Är själv hemma med lillasyster två år och storebror i dagis men han kommer att ha sommarlov från mitten av juni till mitten av augusti då jag ändå är hemma, sko kännas väldigt konstigt för mig att ha storebror i dagis hela sommarn och dessutom måst vara på ett annat dagis och annan personal också pga sommarstängt.

S
S

Och han sko måst*

cattis
cattis

vi får bebis vilken dag som helst nu och dottern 3,5 år kommer att ha sommarlov hela juni, juli och augusti 🙂 pappan i huset har då också 3 veckor pappaledigt och 6 veckor semester så hoppas på en skön sommar utan allt för mycket bebisgråt.

Jannike

Vi har tagit ledigt åt Elle två månader och ”anställt” en barnflicka istället. 🙂

E
E

Våra är ungefär till midsommaren, så länge brukar det vara normal verksamhet på dagis.