(Detta är inte) VINTERMUGGEN 2017

Så har den kommit ut för allmän beskådan; nästa muminmugg! Ej ännu till salu, men snart, om ungefär en måndag kommer den stå i butikerna redo att flytta in i alla muminfantasters vitrinskåp eller var man har sina koppar. Den nya serien heter ”Trogen sitt ursprung”och jag tycker att då man vet historien bakom serien så blir den så otroligt mycket vackrare.

”I två sammanflätade berättelser Pappan och havet och Sent i november förmedlas en varm visdom om Toves sorg och längtan efter sin mamma. Samtidigt reflekterar hon över hur livet förändras och vilka möjligheter det medför. Tove skriver sin sista Muminbok Sent i november efter sin mors död. Den melankoliska berättelsen innehåller inga Mumintroll – de enda personerna är de andra invånarna i Mumindalen och alla längtar efter att Mumintrollen ska komma tillbaka. Med skickliga och noggranna illustrationer beskriver hon sitt eget liv där hav och vind, ljus och skugga står för de starka känslor hon upplever. När Tove drar sig tillbaka från omvärlden för att skissa och skriva sin sista Muminbok, känner hon sin mammas närhet.

Samtidigt kommer en grupp ensamma personer från Mumindalen och letar efter Muminfamiljen. Alla har sina egna personliga skäl att gå till Muminhuset. Det är därför de blir så besvikna när de inte hittar familjen någonstans. Filifjonkan, Hemulen, Mymlan, Snusmumriken och de andra finns ändå kvar i huset och försöker leva på samma sätt som sin kära Muminfamilj. De lär sig mycket om sig själva.” Kannan tycker jag är superfin, och muggen likaså. De har ett fantastiskt djup över sig. De känns råa och mystiska.


Alla bilder från Muminboden.se

Vad tycker ni om den nya serien?

 

5 reaktioner till “(Detta är inte) VINTERMUGGEN 2017”

  1. Enligt en samlarsida på Facebook är detta inte vintermuggen utan en annan serie *fundersam*

  2. Ååååh.. jag vill ju ha allt!!! Å då är jag ingen muminmuggssamlare ens… men så mysiga å fina de var!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *