Vårvärmen som kommer

Hej på er! Vi har haft fullt upp med dop i helgen, för lilla Charlie. (Bilder hittar du här.) Och nu har vi gått och blivit sjuka också. Före dopet kände jag mig krasslig men drog upp snoron och tog en panadol, sen på kvällen var det ett faktum; både jag och Gry var heeelt däckade. Natten var skitjobbigt och vi sov knappa 2 timmar. Var så rädd att denna natt skulle bli likadan men som tur var sov hon gott med endast 2 amningar! Yes.

Före sjukstugan intog vårt hem så var vi och plockade videkvistar, påskpyntade och var på barnens dag till Jacob Kindergarten. Lo älskade ponnyridningen och pysslet inomhus.  Hon sa ”Mamma jag ska nog ha en häst då jag blir lite större. Jag kan ha en sånhär liten häst så får du en stor häst. Du kan int rida på min häst för då brakar den.” Så bra initiativ av föräldragruppen på dagiset. När vi sen gick hem sa Robert ”det där skulle väl vara ett jättebra dagis för henne sen?” Han hade missat det lilla faktumet att det är ett engelskspråkigt dagis. Om vi skulle lägga henne i språkdagis skulle det nog vara ett finskt isåfall. Vi funderar nog på det, och speciellt språkbadsskola. Men nåja, det är en senare tankenöt. Nån annan som funderar på språkbadsdagis/skola?

Längtar tills det blir lite grönare bilder, snart så.. Vårvärmen kommer ju nog, sakta men säkert. Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma. Svärmor kommer kanske förbi vilket ju är kul, Lo blir så himla rastlös om vi inte gör något alls. Kanske går vi ut och gå en bit också, så får Lo cykla. Hon fullkomligt älskar att hon fått ta fram sin Puky nu igen. Gry är ju dock väldigt förkyld, snorig, rosslig och allmänt dåligt. Har ni haft era små ute i vagnen då de varit sjuka?

Hoppas ni har en skön måndag!

15 reaktioner till “Vårvärmen som kommer”

 1. Vi hade funderat på detdär dagiset för vårt barn,men eftersom jag inte började jobba heltid direkt så behövde vi bara ha barnet ett par dagar i veckan i dagis och där är det tydligen så att om barnet är bara tex 2 dagar i dagis så får man inte välja att tex ha dom där tisdag och torsdag utan dom hade nåt system att det är tisdag och onsdag som gäller (nu hittade jag på veckodagarna) Verkade vara ganska oflexibelt med tanke på att man inte alltid har möjlighet att välja sina arbetsdagar.. (nu behöver ingen bli arg och tro att jag tycker det är ett dåligt dagis,det har jag ingen aning om) tror det är super bra att fundera på språkbad,men vi hade nog också valt finska isåfall,fasst nu blev det svenskt vanligt dagis iaf.

 2. Jag var på praktik vid Jacobs kindergarten och tyckte de va ett superbra ställe! Barnen som va där hade både finska å svenska som modersmål så de blev en blandning mellan svenska/finska/engelska när barnen prata. Annars var ju nog den ledda verksamheten på engelska.

 3. Sku de finnas språkbadsskola här i Larsmo (eller om vi bodde var den förmånen fanns) så skulle barnen definitivt få börja där Ser det bara som ett stort plus!

  Innan vi åkte till Ruka var vi sjuka hela bunten (typ två veckor) och de jobbigaste dagarna hade jag Othilia inomhus (för att ha bättre överblick), men lag henne ut o sova igen ganska snabbt då luften känns så mycke friskare där och hon sover så mycke bättre ute i vagn. (Nu blir hon ju dock två i sommar o e aaningen äldre än Gry;) Tror mammahjärtat känner vad som är bäst för sitt eget barn <3

 4. Hade inte dottern ute i vagnen när hon var riktigt förkyld utan väntade någon dag tills det värsta gått över, och höjde sen upp huvudändan när hon skulle sova i vagnen (super sen när vi bytt till sittdelen och man kunde ha ryggstödet lite upphöjt!). Det är ju lättare att andas utomhus när man är täppt i näsan.
  Hoppas ni kryar på er snart!

 5. Jag har alltid haft in Abbe och sova ifall han varit sjuk med feber/myki hosta eller jätteförkyld. E han bara lite snorig har jag nog ut honom, om de int e minusgrader förstås. Men han e ju kanske lite extra känslig 🙂 Man får bara göra det som känns bäst i mammahjärtat. Kram!

 6. Så länge hon inte har feber ska du nog kunna ha ute henne! Som ngn skrev så är det nästan bara lättare för dem att andas i friska luften med täppt näsa. Det är ju inte så kallt nu mera heller så hon andas ju inte in kall luft. Vi är oxå förkylda nu, men lag nog ut sam trots att han är både snorig å rosslig. Men han e ju oxå äldre än gry. Hoppas allt väl med er annars! Kanske vi kunde få in en lekträff sen när barnen är i skick! Ni kan ju kom hit nästa gång ni e i nykabi!

 7. Jag har frågat måånga läkare genom åren om man bör ha förkylda småbarn/bebisar ute o sova och alla har di svarat samma; sålänge barnet inte har feber så är det nog bara att sova ute, speciellt om barnet sover sämre inomhus eftersom sömn e viktigt åt de förkylda småttingarna.. att höja upp huvudet i vagnen är ju förståss bra… Krya på er! 🙂

 8. Vi har vår dotter i förskolan i språkbadsskolan ock det är super bra Rekomenderas verkligen

 9. På tal om feber och sova ute så rekommenderade en läkare oss att ha vår bebis ute och sova då hon hade feber. Men som alla andra skrivit, det känner man nog själv som förälder 🙂

 10. Har funderat lite på om min pojke som är lika gammal som Lo ska få börja i språkbads dagis när han är 4 eller när han ska börja i förskolan, han går nu i finsk dagis, själv talar jag Norsk med honom, men han fattar nog också mycket svenska. Supert att det finns olika erbjudan med språkbad här i Finland, i Norge vart jag kommer ifrån finns inte sådant.

 11. Språkbad e nog jättebra! Mina föräldrar satt både mig och min syster i språkbad. Syrran gick hela grundskolan. Jag böt till svensk skola då jag skulle börja fyran, för klassföreståndarn var dum i huvu 😛 Nämen hen var av nån anledning elak mot mig. Men jag har ändå haft nytta av det, och kan idag bra finska. Långt ifrån flytande, men typ 7 på en tiogradig skala.

 12. Rekommenderar också språkbad, som gammalt språkbadsbarn 😉 bra gemenskap i klassen då det var samma från förskola till 9:an, och finska lärde jag mig så jag talar flytande idag 🙂

 13. När jag frågade vår rådgivningstant om man får lägga ut barnen i vagnen när de har feber sa hon ja, att det är ju skönt när det är lite svalt.
  Men jag har ändå inte vågat/velat lägga ut henne när hon har varit sjuk..

 14. Här har nog barnt sovit ute fastän han haft hög feber och varit förkyld. Upp med huvudändan bara. Anser att frisk luft aldrig skadar 🙂 men sen måste ju varje förälder göra det som känns bäst för sina barn

 15. Här har de sovit ute när de varit så gott som feberfria, eftersom uteluften lätta väldigt mycket när de var förkylda. Och så sov de så mycket sämre inomhus! Minns att de kunde sova 3-4h ute och inne blev det ca 0,5 – 1h… Men förståss inte vid flera minusgrader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *