Vårt självklara val vid plåtarbeten framöver

** Inlägget är ett kommersiellt samarbete med MS Tech Oy**

Nu är det dags att börja svara på era frågor om renoveringen. En fråga som dykt upp ständigt ända sen den dagen jag bloggade om hur nöjd jag var med takläggarna, är vilket företag vi anlitade till takrenoveringen.

Redan när vi köpte huset visste vi att vi kommer behöva byta ut taket. Så redan i ett ganska tidigt skede började vi kolla på olika företag i nejden som erbjuder plåtarbeten. Min pappa som är väldigt insatt i byggbranschen här, och hör det mesta om de olika företagen på sitt arbete, gav oss några konkreta förslag på cirkus 3 olika företag han kunde rekommendera åt oss.

Ms Tech var det företag som svarade snabbast på våra frågor, och redan inom några dagar kom Mats ut och såg på taket för att kunna räkna ut en så sanningsenlig offert som möjligt, där vi direkt fick se priset inklusive ljuddämpning, fästanordningar, girar, snöhinder m.m. På så sätt behövde vi inte oroa oss för några överraskningar i priset i ett senare skede. Redan vid första mötet kändes allt väldigt professionellt och tydligt, och Mats lovade oss en offert inom några dagar.

När offerten trillade in i inkorgen hade ännu inte något av de andra företagen svarat på mejl eller kommit för att se vad som skulle behövas till taket, så när både vi och min insatta far tyckte att priset var överkomligt, och de lovade att de skulle kunna utföra arbetet redan i september (vi fick offerten 19 augusti) så tvekade vi inte att anta den. Då började vi fundera på nyansen och materialet.

Vi visste ju verkligen noll om både material och färg på plåttak, men som tur var, så var Mats väldigt hjälpsam och när vi började med att säga att vi vill ha något mot tegelrött, så vägledde han oss sedan därifrån. Han visade oss bilder och berättade om fördelar och nackdelar med de olika nyanserna och matt och blank yta. Valet föll slutligen puralmatt, som är ett mellanting mellan matt o blank.

Eftersom vår renovering gick så snabbt framåt så var det viktigt för oss att veta att taket skulle komma på plats inom utsatt tid, ni som byggt vet ju att man inte gärna står utan tak på huset i flera veckor.. Så när de lovade att komma vecka 37 på måndag, så höll vi alla tummar och tår på att de skulle hålla vad de lovat. Inom byggbranchen har man ju ändå under renoveringens gång blivit lite van med att alla entreprenörer inte alla gånger håller tiden så noga..

Så gissa vår glädje och förvåning när de dök upp redan vecka 36! Den som var mest förvånad var nog ändå min pappa, han tyckte att jag direkt skulle skriva på alla mina sociala medier om detta för att det är så ovanligt att entreprenörerna dyker upp före bestämd tid. Haha!

IMG_8260

Arbetet tog ca 4-5 dagar och gick enligt min mening, väldigt smidigt. Killarna som var här var väldigt trevliga, satt gärna kvar på kaffepausen och arbetade effektivt och med bra tempo trots att alla dagar var soliga och varma. När taket var färdigt fick jag konstatera att jepp, det blev precis den färgen och så som jag ville ha det. I ungefär samma veva som jag stod och beundrade slutresultatet backade min pappa in på gården med våra stuprännor. Hups! Dom hade vi ju helt glömt bort. Jag frågade snabbt killarna som höll på att packa bort, om det finns nån chans att de skulle hinna lägga upp rännorna också? Nästa dag dök dom upp och fixade det, no problemas!

IMG_8264

IMG_8286

Ms Tech är ett företag som bildades 2011 när Mats Svenlin, Patrik Svenlin och Christian Ahlö gick samman och bildade företaget. Företaget har som målsättning att upprätthålla den traditionella plåtslageriverksamheten på ett innovativt sätt och kunna erbjuda sina kunder helhetslösningar.

Företaget kan erbjuda ett brett sortiment takprodukter som i dag finns på marknaden. Företagets verksamhetsområde sträcker sig från Vasa i söder till Kelviå i norr. Företagets tyngdpunkt ligger på takarbeten, men de har även erfarenhet av att utföra mera krävande takrenoveringar. I företaget finns erfarna plåtslagare och byggnadsarbetare.

MS Tech har egna produktionsutrymmen i Jakobstad, i vilka de kan producera allt från små lister till stora arealer av takplåt. De åtar sig även mindre byggprojekt och våtrumsarbeten.

Anlitar ni MS tech så kan jag lova att ni kan förvänta er utmärkt kundbetjäning, och de kan lova er hantverkare med fokus på kvaliteten!

mstech

Tyvärr har jag ingen bild på vårt nya tak uppifrån ännu, men om du vill se ungefär hur det ser ut så kan du klicka  här och kolla in Lepplax daghems tak, för samma nyans och material har vi.

Vill du veta vad MS tech erbjuder för tjänster förutom takarbeten finner du en lista på det här. Där kan du bland annat läsa om vattenavrinningsprodukter, takbryggor, byggtjänster, snöröjning av tak m.m.

Här hittar ni MS Techs hemsida, och om ni är mer facebooktyper så kan jag rekommendera er deras härliga facebook-sida med personliga statusuppdateringar, direkt från företagets hjärta i Pedersöre!

Har du frågor kring vår takrenovering så är det bara att hojta till i kommentarsfältet som vanligt!

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Hannah J
Hannah J

tummen upp för ett informativt och välskrivet inlägg och för att du skriver ut att det är ett samarbete =) allt för många bloggare tycker jag som kör med tråkig smygreklam men när det står ut att det är ett samarbete så tycker åtm jag att det blir mycket mer trovärdigt och proffsigt =) jag var en av de som frågat vilka takläggare ni anlitat så detta inlägg var väldigt bra för oss som snart ska byta bort vårt gamla tak mot ett nytt plåttak.

S
S

Hadd ni gjort de förberedande byggarbetet som kom innanför plåten själva (el snickarna) el gjord dom det å från ms tech åt er? el lag dom endast plåttaket? 🙂

Kitty

Fantastiskt med så snabb och bra service! Tummen upp! 🙂
/Kitty

Kitty

Att skiva ut att det är samarbete bör man nog göra! Absolut. Dessutom taggar jag alltid mina sammarbeten med etiketten ”bloggsamarbete”. Ditt var ju tydligt! 😉

Jag har flera gånger blivit missuppfattad. Som trädgårdsbloggare så händer det ibland att man skriver vilken handel man besökt eller om någon produkt man fallit för. Om man sedan skrivit något bra om stället (kanske bara för att man var så inspirerad eller fick så bra betjäning) Så har det blivit uppfattat som ett dolt samarbete…
Jag kör med samma princip! Är det ett samarbete så står det att det är ett samarbete!
/Kitty