Värsta sitsen

Imorse traskade  vi iväg till mammas för lite badkars-plaskande. Det nalkades 3-års kalas på eftermiddagen för mig och Lo så nyduschad skulle hon vara!

Lo och Gry badade men mitt i allt ställer sig Gry upp och huttrar. Jag tog upp henne och sköljde av henne och lindade in henne i en handduk och gav henne till mamma. När jag och Lo duschat klart gick sen allting väldigt snabbt. Jag tog Gry i famnen och hon ville amma, där somnade hon. Jag skulle lägga ner henne i mammas säng men så vaknade hon och grät. Kokhet hade hon mittiallt blivit och ögonen hade hon svårt att hålla öppna.

Jag ringde åt Robert och sa att han måste komma efter oss med bilen för jag förmår mig inte sätta ner henne i vagnen.. Med kalaset gnagandes i huvudet såg jag hur ledsen och totalt slut Gry hade blivit på bara 10 minuter! Från pigg och glad till en slapp spagetti, kokhet och ledsen liten som klamrade sig fast i famnen.

Jag sa lite försiktigt åt Lo att det kanske blir så att vi inte kan åka på kalaset, men blicken som kom i hennes ögon då skar ett hack i mitt hjärta. Hon som redan på morgonen hade stigit upp och sökt fram kalaskläder, lagt på dom och duschat trots att hon hatar att duscha, då hon visste att hon ska på kalas.

Så jag fick snabbt säga att vi ska se om Gry är nöjd med pappa då han kommer, Isf kan vi nog fara på kalaset. Robert kom och då Gry såg honom sa hon ”titta pappa” och Lo sa ”Gryni tycker nog vi kan fa på kalase å hon e me pappa!” Så vi hoppade i bilen och körde hem, Gry och R steg av vid vårt och Lo och jag körde vidare mot kalaset.

Men usch vilken svår sits det var. Att välja mellan att lämna hemma med min sjuka minsting och göra Lo besviken över att missa kalaset, eller åka på kalaset men lämna min sjuka minsting som helst skulle ha skruvat fast sig i famnen..

Som tur så somnade hon på soffan direkt de kom in och vaknade först senare då vi kom hem efter en liten stund. Då hade hon 38 grader.. Gav en supp åt henne så piggnade hon till en stund, men nu sover hon i famnen igen. Hoppas det inte är höstblåsor 🙁

Edit: Det är höstblåsor, ojneeeee jag vill gråta.

 

/ Carro

9
Lämna en kommentar

avatar
5 Diskussionstrådar
4 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
6 Kommentatorer
Carola EkmanJoannaSWM.KMalin Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Jenna
Jenna

Ojnej Höstblåsor e inte kul. Vår kille hade int så paha.. som vanlig feber MEN då fick pappan här i huset ich han gar aldrig haft så sjukt någonsin. Han till och med grät, det har jag sett tre gånger på 15 år såå att.. jag klarade mig utan och hoppas ni också klarar er!! Kryisar!

SW
SW

I feel you! Här hade vi höstblåsor för 1,5 månad sedan. Jag o babyn klarade oss utan som tur, men barnen på 5 och 3 hade det. Första dagen hög feber och yrade. Efter ett par dagar kom blåsorna men de klarade sig lindrigt då blåsorna ej störde dem (de några få de fick) ! Däremot blev mannen min rejält dålig av dem 😐 flera dagar med hög feber som knappt gick ner med värkmedicin, blåsor i hals o mun, ansikte, händer o fötter.

SW
SW

Kan ju tillägga nu att det verkar som om dotterns några naglar på händerna börja lossna också 😐 som de kan göra många veckor efter höstblåsorna.

Malin
Malin

Nejj stackars er! Vi hade höstblåsor i höstas och det var på riktigt mycket värre än vattkoppor! Iallafall för tvååringen, den äldre klarade det lite bättre. Hoppas ni slipper lindrigt undan! But I feel you!

M.K
M.K

Sonen hade också höstblåsor när han just hade fyllt två. Kroppen fullll med blåsor, över allt… men han verkade int lida spec mycke av dem. De va ju början av sommar så kanske de va bättre när man fick va lättklädd. Värsta delen för oss var när man trodde allt var över så kom det nån vecka senare så all hud börja lossna på fingren och fötterna… mest tårna men han hade mera bekymmer med det. Hoppas ni slipper enkelt undan… jå ännu, vid rdg tipsa di oss om att lägg basibact o de lag vi genast de kom upp en ny.

Joanna
Joanna

Hade höstblåsor som 20-åring, aldrig varit så sjuk!