Varför ha henne i dagis fast vi är lediga?

Dagens fråga: Varför är lo i dagis då ni båda är lediga ?

Det är ganska enkelt svar; för att hon vill! Skulle Lo vara ledig varje gång vi är lediga, nån av oss eller båda två så skulle hon ju aldrig vara på dagis eftersom att jag är ledig varje förmiddag och Robert ofta är ledig från jobbet när han har sina 24 h skiften. Lo är i dagis 3 dagar i veckan och 4 timmar per gång, så lagom för oss!

Det tog jättelänge innan jag kände mig redo att pröva lägga Lo i dagis, och ungefär lika länge innan jag kände att hon var redo. Men tillslut kom vi till en punkt då vi tyckte att hon verkligen skulle få ut något av sina förmiddagar där med utelek, pyssel, samlingar och allt vad det gör.

Och det kom verkligen i rätt tid! Hon trivs otroligt bra på dagis och har redan så många vänner och några hon klickat jättebra med. Hon gråter aldrig när Robert lämnat henne på morgonen och är alltid nöjd när jag hämtar. Det var så rätt i tiden och vi har inte ångrat hennes dagisstart en enda gång!

Så därför är hon i dagis fastän vi är lediga 🙂

Foton: Allis foton

/ Carro

13
Lämna en kommentar

avatar
6 Diskussionstrådar
7 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
12 Kommentatorer
JulieFör vem är dagis?M.KMalenaC Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
MalinHelenius.com

Tänker ofta att det är en LYX att kunna ha barnen på dagis under de timmarna som där är ledd verksamhet, och sen få ha dem hemma de andra timmarna 🙂 Lite som att man kan äta kakan och ändå ha den kvar. Därför behöver jag inte ens fundera på om Saga skall vara på dagis i höst fast jag är hemma med bebis, vi njuter helt enkelt av lyxen att få välja guldkornen från både dagis och hemma <3

Hanna
Hanna

Visst låter det otroligt lyxigt men har ni som är hemma någongång tänkt på att dagisplatserna är få och att vi som av olika skäl måste jobba har svårt att få platser nära hemmet åt våra små. Eller ens syskon till samma dagis..

Linda
Linda

Huhhu me folk som resonerar som du gör.

Janica

Men nu är ju faktiskt dagis till för ALLA!

anonym
anonym

No e de ju no lite skillna om man sätter en 1 åring i dagis å själv e hem och bara gör ingenting, än om man själv e hem me en 1 åring å har en snart 4 åring i dagis…… dagis e till för alla som janica säger. har en baby hem å en 3 årring som enlit dej tar upp en plats på dagis. hon e å bara minimi timmarna på dagis å hon njuter då hon har dagisdag å längtar efter dagis varje da hon e ledig

Malena

Det beror säkert på var du bor! Här i Jakobstad har vi alltid fått plats till våra barn då vi haft behov.

Julie
Julie

Platsbristen ska lösas av politiker, inte av enskilda föräldrar. Dagis är pedagogisk verksamhet som ska finnas till för alla.

E
E

Jag tycker nog att mina barn har rätt till den pedagogiska verksamhet som dagis erbjuder trots att jag är hemma med en baby. Dagis är så mycket mer än en förvaringsplats medan föräldrarna jobbar. Kan helt ärligt säga att mina barn behöver sina vänner på dagis och all den roliga och lärorika verksamhet som dagis erbjuder. Barnen ska just fylla sex och fyra och skulle dom bara vara hemma skulle ingen av oss må lika bra som vi gör nu.

C
C

Håller helt med. Vår dotter började dagis vid 1 års ålder. Då vi båda föräldrarna började jobba. Vi har alltid pusslat och fixat så hon fått långa höst, jul, sport och sommarlov för såklart skulle jag helst ha velat hon skulle få vara hemma till åtminstone 1,5 års ålder. Vi kommer nu att få en bebis vilken dag och hon kommer att fortsätta i dagis i höst med några dagar per vecka i dagis. Skulle inte vara rätt mot henne att bryta med alla hennes dagiskompisar som hon varit med i 2 år varje dag, långt sommarlov ska vi ha först iallafall

a
a

Jag såg din instahändelse då ni va ute och körde, så kom då på tanken, vad har ni för bil och är den barnvänlig? passar allt ni behöver i bilen, som vagn å dylikt? söker en bil som inom sin tid skulle rymma vagn å sånt..

M
M

De flesta bilar rymmer nog mer än man tror. 🙂 Vi har en mercedes c-klass (farmare) och den e ”jätteliten” men ändå får vi in vår emmaljunga mondial med liggdel (och sittdel men den e ju mindre) i bakluckan och en (snart två) stora bilstolar. Har inga babyskydd utan ”riktiga” bilstolar från 0-18 kg. Det kanske inte är så smidigt, det kanske är lite trångt, men om man inte rör sig flera hundratals km i veckan så tror jag att det sista slutligen inte e så stor skillnad ifall man har en stor eller liten bil. 🙂

M.K
M.K

Vår kille började på dagis när han va ett år och fyra månader, pga ja va tvungen att börja jobba. Nu fyller han fyra och vi klarar oss på minimi timmarna. Men de sker nu som då att ja får de att räcka till en dag när jag själv är ledig eftersom jag skiftar. Och ja måst erkänna de e skönt att kunna göra hurhålls och andra sysslor i lugn och ro ca en gång i månaden max. Och sonen behöver dagiset och alla kompisarna. Vet inte ännu om han skall fortsätta till hösten eller vara hemma med mig och bebben. Svårt att avgöra.

trackback

[…] gammal som Saga alltså snart 4 år) på dagis även om föräldrarna var hemma just den dagen, HÄR kan man läsa inlägget. Inget konstigt med det, tycker hon hade svarat riktigt vettigt. Skrev […]