Vår plätt på jorden

Inlägget i samarbete med Jollyroom.fi
Foton Rebecka Hägert photography

Denna sommar blir vår 3e sommar här i huset. Mycket har förändrats sen vi köpte det och hittills har det alltid varit massa projekt om somrarna. Men i år är projekten självvalt få, och vi kan fokusera på att göra trädgården mysig och rolig för barnen! För det är ju trots allt de två som alltid har det roligast när vi är ute och leker. Och att se glädjen i deras ögon, oj! Inget slår ju det.

Det är ovärderligt att ha en egen gård som vi kan stiga ut på direkt från vår dörr. Vårt hus och vår trädgård känns verkligen som vår plätt på jorden. Eller ja det känns ju inte bara så, det är ju så också. Vi trivs så otroligt bra här! Och barnen då? Ja, jag kan säga att de började trivas snäppet bättre, när vi fick hem en leverans med utegrejer från Jollyroom för två veckor sen.

Häromdagen bjöd vi över lite vänner för ett sista-maj-kalas ute i trädgården. Bara för att fira hur underbar majmånad vi fått i år. En extra sommarmånad, med blå himmel varendaste dag. Barnen hade knappt tid att dricka saft och äta glass, de hade fullt upp med att leka, hoppa och gräva i den nya sandlådan.

Gry fullkomligt älskar att leka i sandlådor, så när jag rev bort vår gamla ”sandlåda”, som jag själv hade satt ihop av några gamla panelbitar, så förstod hon inte alls vad jag höll på med. En tår eller två rullade ner för kinden, ända tills jag öppnade paketet med den nya sandlådan. Hon såg visserligen ingen skillnad på dem, men hon uppskattade att ha en sittbänk på den nya, vilket ju vår gamla av panel inte hade! Barnens nya sandlåda är en billig en från Woodlii, men trots sitt billiga pris så uppfyller den alla krav barnen har – bara man har sand i den 😉 Hos Jollyroom hittar du också massa roliga leksaker till sandlådan. Settet barnen leker med kommer från Fippla. 

Men kolla in denna! Hur mysig!? Den går också bra att ha utan ”taket”. Jag har själv tänkt att det skulle vara så skönt med en hammock, i vuxenstorlek alltså. Men då de är ju så ”böuko” och fula, så någon sån kommer inte hit. Men denna däremot, har något lika gulligt nånsin varit på denna gård –  jag tvivlar. Sen om barnen använder den eller inte behöver vi inte gå desto mera in på, men fin att titta på, det är den. Hammocken är av märket Woodli den också, och du finner den här. 

Den största succén av allt dock, det är nog hoppborgen.. Barnen hoppar, rutschar och kommer på nya lekar i den varje dag! De rör på sig och gör av med massvis med energi samtidigt som de har så roligt. Hoppborgen fylls med luft på ca 20 sekunder och är igång så länge barnen använder den, när de hoppat och lekt färdigt stänger jag av den och den är sjunker snabbt ihop. En så enkel men så rolig grej! Jag var rädd att den skulle stå uppblåst hela tiden före jag alls visste hur en fungerade, men nej, varje gång barnen inte vill hoppa eller bara vill ta paus så stänger vi av den. Den funkar på samma sätt som de där hoppborgarna som brukar vara på marknader vet ni, en fläkt som hela tiden blåser in luft så den hålls fylld.

Den uppblåsbara hoppborgen har en stor yta att studsa på omgiven av säkerhetsnät, en rolig rutschkana, en måltavla för bollkastning, en basketkorg, ett bollhav, en tunnel och en klättervägg.

När barnen hade hoppat av sig den värsta energin så tog vi saft och glasspaus vid bordet som vi fick redan förra året, Woodli parasollbordet. Oj vad detta bord har varit i användning; hela förra sommaren och enda sen sen vi lyfte fram det nu i år. Det är ju så mycket bekvämare för barnen att sitta vid ett bord anpassat för deras storlek, än vid ett bord anpassat för vuxna.

I skrindan från Woodlii hann jag duka åt oss vuxna, men våra gosaker hann inte vara där så värst länge innan barnen skulle ha skrindan igen och köra runt runt på gården.. Skrindan har en maxvikt på hela 100 kg! Och det har blivit testat vill jag lova. Både jag, Lo och Gry har suttit i och så har Robert fått ha picknickväskan på ryggen och så har vi gett oss av..

En liten liten stund hann de kalasa med saft och glass, innan det pittrade till i de små benen och de var på väg mot hoppborgen igen.. Tack Rebecka och barnen för en alldeles ljuvlig eftermiddag, det gör vi snart om!

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanElinM Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
M
M

En hoppborg måste ju vara drömmen för barnen 🙂 vad är maxvikten i den?

Elin

E skrindan tung att dra på t.ex grus eller gräsmatta? Försöka äveryg R om att vi behöver en sånde men han tyckt att hjulen var för små men jag vägrar köp dendär fulare varianten med stora hjul