Vad vi läser i juni

I Carro tipsar av Carola EkmanLämna en kommentar

De dagar Lo är i dagis så läser jag och Gry oftast 2-3 böcker hemma i soffan. Det blir ju böcker som är anpassade efter hennes ålder förstås, men nu när Lo fått sommarlov så kommer vi ju att läsa både böcker för Grys ålder och böcker som är för Los ålder om dagarna. Det blir tvära kast i soffan. I ena stunden sitter vi i Ingrids rum och läser om katten och hunden, och i nästa stund simmar vi i havets djup och söker efter Moster Edna.

Det Lo och Gry har gemensamt dock, är att de älskar böcker där bilderna har djup och mycket händer på varje sida. Läsandet är bara halva upplevelsen, ofta sitter vi länge och tittar på bilderna, funderar och fantiserar..

Tänkte tipsa er om 4 av våra finlandssvenska favoritböcker
som har de vackraste illustrationerna ♥

Ägget är en rolig bilderbok som på ett lite diffust sätt tar sig ann frågan som alla barn förr eller senare ställer sig, hur blev jag till? Berättelsen handlar om tre vänner som hittar ett ägg. Men vad gör man riktigt med ett ensamt ägg? Det måste ju ha det varmt och tryggt och säkert något annat också. Så de går och frågar de vuxna. Och får samtidigt höra många berättelser om hur familjer kan se ut – och ändå vara precis lika mycket familjer för det. Denna bok är Los favorit eftersom en av karaktärerna heter Lu, haha. Superfina bilder.

Den ofantliga Rosabel är min favorit av dessa 4. Jag tolkar boken som så att man ska vara nöjd med sig själv och det man har, och inte hela tiden sukta efter mer och mer, men samtidigt våga ta chansen att testa på nya saker när möjligheten kommer. Bilderna i boken är helt magiska.

Pappa, jag och Havet handlar om en pojke som är blyg och rädd för havet. Helst vill han bara vara hemma, men pappan vill ut på havet, ut bland slemmiga fiskar och ut till Ytterön där det finns massa barn som pappa tycker pojken ska leka med, men pojken vill inte leka med andra barn. Så han hittar ett fartyg som är bara hans, där han bestämmer. Där han inte behöver leka med någon, och där han hittar ett eget sätt att älska havet. Bilderna i denna bok är mörka och väldigt spännande. Barnen håller nästan andan då man i boken befinner sig under ytan..

Säg hej! Säg hej till Robban Bobban Bro. Han har tappat bort sin sko. Kan du hjälpa honom att hitta den? Denna bok är ett interaktivt äventyr i bokform för de minsta. Texten som rimmar och är lätt att förstå. Här har vi Grys favorit. Oj vad hon gillar den. Boken är lite lustig eftersom den är gjord som ett dragspel!

 

 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om