Utan socker i 3 veckor

Nu börjar det bli 3 veckor sen jag och R bestämde oss för att försöka leva utan socker. (Jag åt dock efterrätter och grejs på min fruhippa.) Vi gick inte så långt att vi står och kollar efter socker på etiketterna i butiken på precis allt vi köper, men såna produkter som det uppenbart är massa socker i lämnar vi helt bort.

Det är så annorlunda den här gången, tidigare när jag lite försiktigt försökt lämna bort socker så har jag hållit mig 1-2 dagar och sen bara fuck it. Har snabbt gett efter åt ”snåltanden” (haha nån annan som är uppväxt med det ordet? Betyder väl ungefär sötsuget). Men nu är det helt annorlunda, så lätt!? 2-3 gånger har jag haft ett tuffare ögonblick och tänkt ”lite chokladpudding påverkar knappast” och på eftermiddagarna prick klockan 14.00 varje dag har jag svaga ögonblick när jag känner frustration över att inte äta/gnaga på nått gott till eftermiddagskaffet. Men de stunderna blir bara färre och färre. Jag trodde nog det skulle vara svårare än det varit om jag ska vara ärlig! Känns häftigt att utmana mig själv på det här sättet.

Jag lämnar bort socker för att se om jag får bättre hy, men också för att se om jag får bättre tålamod. Fast vi inte hållit sockret borta sålänge, så kan jag nog redan säga att det påverkar en hel del. Dels för att när vi inte har hemma sötsaker så äter ju barnen mindre av det också (knappt alls förutom när vi far till mommos/fammos) och deras blodsocker hålls på en jämnare nivå – och dels för att man själv lämnar bort det och inte går och småäter ett kex här och ett saftglas där.. Dessutom känner jag mig mycket piggare. Ja jag vet inte, är ju inte så insatt men det känns iaf som om jag är klarare i huvudet, har bättre tålamod, och som att barnen skulle skrika mindre sen vi lämnade bort sockret.

Om det är så, så är det LÄTT värt att vara utan.
Måste ge er mer uppdateringar kring detta vartefter veckorna går.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om