Ut och luftat mig

Gissa om det var skönt att komma ut ur huset idag! Är nästan värre att vara hemma med sjukt barn än att vara hemma för att man själv är sjuk, för när man själv är sjuk så orkar man ju inte ens tänka tanken på att gå ut! Men nu så, idag hade jag två möten inplanerade så jag fick komma ut och lufta mig.

På Robert’s coffee mötte jag upp Tommy och Emma och vi satte igång med planeringen inför klassträffen vi ska ha i sommar. 20 år sen vi började ettan i lågstadiet. Huh! Åldern kommer emot. Nej men det var superkul att träffas, blir kul att träffa resten av klassen sen i sommar också.

När vi satt där så råkade en annan gammal bekant sätta sig ner i bordet bredvid, så vi började prata och vips så hade det gått två timmar. Kajsa och jag hann prata om både barn, utbrändhet, hennes café och what not. Kajsa driver cafét Kaffia här i Jeppis. Kika in dit nångång om ni har vägarna förbi. Det var lite lyckat att jag råkade stöta på Kajsa just idag, när jag på lördag ska till hennes café för en fotografering! Vi har inte träffats på evigheter men så nu på en vecka kommer vi hänga två gånger, kul!

Med Gry är läget som tidigare, eventuellt lite lägre feber, men blåsorna har fördubblats. Huhu. Jag hoppas så innerligt ännu att Lo slipper detta! Hon har inga symtom ännu, men man vet ju aldrig när inkubationstiden är 3-7 dagar.. Hon har dagis tisdag onsdag torsdag denna vecka, och enligt 1177 kan man t.o.m. skicka barn med höstblåsor till dagis (!) så här står det ”Barn som har barnomsorg eller går i skolan kan vara där om barnet orkar vara i en barngrupp och delta i de vanliga aktiviteterna. Smittan sprids lätt i hela barngruppen och är svår att undvika eftersom en del barn inte får några symtom. Barn med blåsor, som för övrigt är pigga och feberfria, behöver inte vara hemma för att förhindra att smittan sprids.” Så det känns ju lite aggressivt!!

Men eftersom hon inte har nå symtom och är helt i sitt vanliga allmäntillstånd känns det på ett sätt dumt att ha hem henne? Men samtidigt dumt om hon har smittan att föra henne till dagis?! Så svårt.

Men det lutar nog mot att vi har henne hemma denna vecka.. Tråkigt för henne men man får ju tänka på de andra barnen ifall det är så att hon bär på smittan, vilket hon ju högst troligtvis gör.

/ Carro

13
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
6 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
9 Kommentatorer
HeliMiaIdaMalenaM Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
J
J

Man kan ju int böri ha hem all bån ba för att ein e sjuk.. sama me magafare. ja har 4 bån å om ein e sjuk kan ja int ha heim all he e ju logiskt.. kry på edar 🙂

M
M

Pga av såna som tänker som dig så sprids magafari båbborna så snabbt! På dagis får man inte ens lämna dit barnet ifall någon i familjen har magafari.

J
J

Så do tycker att 3 bån som e frisk ska sita heim å stirr tå 1 e sjuk? Å miss skola å toki? Nä ja skickar no båne ti skola. Har no gatt bra hittills. Kanski vi magafar kan man funder om di kan lämn heim om int di har na extra me skola men me typ höstblåsona som entå all sidor sejr att båne kan fa ti dagis å skola me så böri ja int ha heim feberfri båne för.

M
M

Ja,vid magafari eller annan svår smittad sjukdom tycker jag det. Ingen skola eller jobb är så viktiga att man för den smittan vidare till andra familjer ifall man kan undvika den.

Malena

Det är ju skillnad på sjukdom. Med magafari får nog mina barn vara hemma tills jag ser om de är sjuka.

Heli
Heli

Lite egoistiskt att föra de andra barnen till dagis och skola om en i familjen har magsjuka bara för att de inte ska missa något. Önskar man att andra barn också blir sjuka? Det är ju skillnad på litr snuva och magsjuka, man ska nog ha alla i familjen hemma om någon har magsjuka innan man vet vem alla som är smittade för att undvika spridning.

Det finns ju också familjer där magsjuka är väldigt farligt för pga olika orsaker där man har lågt immunförsvar! För all del borde man tänka på dem att de inte smittas.

(Inget i kommentaren är menat mot höstblåsor, är inte påläst för det, utan kommentaren är riktad till debatten om magsjuka)

Mia
Mia

Håller med M. Just därför har vi magsjukeepidemier. Dina andra barn bär ju troligen på smittan!

Anonym
Anonym

Eftersom du är hemma och har möjlighet att ha hem båda barnen tycker jag det är bättre än att riskera att båbborna skulle spridas till dagis. Eftersom det ändå är frågan om en såpass jobbig sjukdom. Men sen.. kan Lo smitta redan utan att hon har en enda blåsa? Svårt!! Kryakramar dit hursom ♡

Uppgiven mamma
Uppgiven mamma

Som mamma till ett infektionskänsligt barn hoppas jag inkubationstider respekteras. Tyvärr vet vi att många inte gör det och känner oss ganska fångna i vårt hem. Höstblåsor skulle vara väldigt farligt hos oss.

Jessica
Jessica

Så himla tudelad situation. Dock skulle nog jag ha hem storebror ifall lillasyster här skulle få, men alla gör vi som det känns bäst för en. Sonen fick höstblåsor efter att vi va ti tropiclandia (tror vi) och han tog det hela helt bra men då blev far i huset nersmittad också och han har int ens haft vattkoppor och han sa själv att han trodd han sku typ dö av höstblåsorna av vad han var sjuk, han kröp till wc när det var som värst. Så hoppas verkligen ni större klarar er eftersom de mindre verkar ta det lite bättre. Bli sen inte förskräckta om hon börjar tappa alla sina fingernaglar och tånaglar för de gjorde sonen och då var han sjuk om händerna och fötterna. Samma med far i huset han håller ännu på att tappa sina naglar såhär 4 månader efter och huden på händer och fötter… Läs mer »

Madde
Madde

Oj då alla skulle kunna resonera som dig/ni så skulle man slippa mycke smittor på dagis. Förstår mej inte på såna som för syskon till dagis om man har magafar eller annan smittsam sjukdom i huset. Lika också när barnet ska tillbaks till dagis fort fort efter en sjuka.. Finns inget så viktigt arbete så man inte kan vara hemma med sjuka barn sålänge det behövs. Men alla gör o tänker vi ju olika.. Hoppas Gry kryar på sig snart! 🙂

Anna
Anna

Hur kan det vara så att barn med blåsor har tillåtelse av 1177 att fara på dagis?? Över mitt förstånd

Ida
Ida

Känner man sej osäker på om man ska föra barnet till dagis eller inte, är det bästa att stanna hemma. Så brukar jag tänka!