Top 10 bästa leksakerna hemma hos oss

I barnrelaterat, Carro tipsar av Carola Ekman6 Kommentarer

Här kommer en lista över de top 10 leksakerna som jag tror mina barn har mest glädje av! (Barnen är nu snart 2 år och snart 4 år)

10 plats
Pussel/lego/spel.
När man vill ha en lugn stund, då är det alltid en bra idé att plocka fram lego eller pussel. Lo var en höjdare på pussel och satte 52 bitars pussel redan när hon var strax över 2 år. Gry har inte alls samma intresse för pussel utan håller sig mer till lego.

9e plats
Leksaksköket och tillbehör till det.
Vi har detta leksakskök och det är nog oändliga timmar som barnen stått där och kokat och pajstat! Leken är så obegränsad i köket, och det är bara fantasin som sätter stop! Igår lekte vi butik där, och dagen före det hade vi dukat upp till café med små bord i hela rummet. Lo i kassan och Gry var diskare, haha.


Bild: Rebecka Hägert 

8e plats
Sandlådan.
Vi har en sandlåda här hemma hos oss, en liten tråkig en som jag själv bara gjort av några trälappar, men dock lika roligt för barnen trots att modern inte har nån bänk att sitta på! (Pssst. Barnen kommer få en ny, ordentligare sandlåda till sommaren i present, men säg inte det åt dem..) Hon mina föräldrar har vi också en sandlåda som jag fick genom ett samarbete förra sommaren, och jag måste verkligen slå ett slag för denna! Den är så otroligt bra. Men, som sagt så behövs ju varken tak, bänkar eller lådor, det räcker bra med 4 plankor och sand i mitten också. Barnen fullkomligt ÄLSKAR att leka i sandlådan. Läs mitt inlägg om den här. 

7e plats
Inomhusgungan
Denna gunga är ju påbyggd på våra gymnastikringar, men gunga som gunga, det går ju förstås lika bra med en helt vanlig gunga! Att ha en gunga inomhus var nog mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Barnen går inte förbi den utan att ta sig ett skutt upp, stå och gungar lite, klättra på den eller bara lägga sig ner och svinga sig lite.. Den ger upphov till spontan utmanande rörelse hos barnen, och jag älskar att se det!


Bilder: Rebecka Hägert 

6e plats
Vattenleksaker

T.ex. ett ämbar med vatten, en liten pool, en vattenleksak, simringar.. Alltså allt som har att göra med att leka med vatten. Redan en vattenpöl räcker ju gott och väl för att underhålla barnen flera timmar. Dock är det ju viktigt att hålla stenkoll på dem då de leker med leksaker som involverar vatten!

5e plats
Böcker
Böcker är ju nog något som är väldigt underskattat kan jag tycka. Förutom att böcker stimulerar barnens visualiseringsförmåga och fantasi så är det ju alltid en så otroligt mysigt stund när man sitter uppmushade tillsammans och läser en bok.


Bild: Rebecka Hägert 

4e plats
Pennor/färg och papper
Något som Lo älskar, är ju att sitta och rita och måla. Så enkelt att ta fram ett papper och bara börja klotta med färger och fantasin.


Bild: Rebecka Hägert 

3e plats. 
Studsmattan
Samma med denna, älskar hur den ger upphov till spontan rörelseglädje! Oj vad jag själv hoppade mycket när jag var liten. Lo älskar att hoppa på studsmattan som hon fick i 2 års present. Gry kommer antagligen börja intressera sig för den i sommar också!

2a plats
Gymnastikringarna
Under gungan så finns barnens gymnastikringar, och precis som med gungan så gör ringarna att barnen utmanar sig själva fysiskt på ett lekfullt sätt. Lo är upp och ner och överallt i ringarna nu för tiden och hon har alltid älskat att leka med dem! Gymnastikringar är en investering som heter duga. Läs mer om vad jag tycker om gymnastikringarna här. 

1a plats
PUKY balanscyklarna
Ok, detta är kanske inte en leksak? Men OM det är det som Lo haft mest glädje av?! Lo fick sin första Puky när hon var strax före 2. Det tog tid innan hon vågade sig upp och behärskade den, men det är ju helt förståeligt eftersom hon var så liten.  Jag läste på nån kommentarsfält på svenska yle tror jag det var, nån gubbe som gnällde över att barn inte kan cykla idag på grund av att de bara sparkat på med balanscyklar, hur mer fel kunde han ha?

Det är ju så många som lärt sig – lätt som en plätt – att cykla på riktig cykel efter att de åkt med balanscykel, ränt utan stöd i backar, övat upp sin förmåga att ta emot sig då det kippar till sidan (=inga stödhjul de förlitar sig på att tar emot dem). Så många som övat sin motorik och så många som älskat att cykla med Pukys. Och det är så otroligt kul att Gry har börjat använda Los lilla puky nu på våren. De kommer åka så snabbt tillsammans i sommar! Ni hittar ju Puky hos Polkuped (bästa kundservicen!)

Lo har en Puky LR XL vit
Och Grys (Los gamla) är en Puky LR M Kiwi

Här kan du läsa om hur du ska välja storlek på Pukyn åt ditt barn.

Vilken leksak är favoriten hemma hos ert? ♥

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
6 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
6 Kommentatorer
IdaEJulina.MalinHelenius.com Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Petra
Petra

Balanscykel är sååå bra! Mycket enklare för barnet att lära sig cykla med en vanlig cykel sen jämfört med om man börjar med stödhjul. Har nämligen testat båda.
Studsmattan är i flitigt bruk dagligen hos oss. Bästa investeringen ever. Borde dock köpa nytt skyddsnät i år för det har dom hängt på så mycket att det gått sönder :D.
Skulle gärna ha gymnastikringar, men vi har inget lämpligt ställe för dem i vårt hus. Kanske vi hittar nån bra plats utomhus i stället :).
En spindelgunga står högt på önskelistan hos oss för tillfället så en sån ska vi investera i denna sommar.

MalinHelenius.com

ABSOLUT PUKYN och nu också cyklarna <3 kan inte nog hylla balanscyklar till barnen, BÄST! Och ringarna, klätterväggen, trampolinen på gården hör också till favoriterna. Lego, böcker, dockor med tillbehör och leksaksköket är också poppis. Men ja bäst är nog våra PUKYS.

.
.

Helt klart pukyn. Båda våra minsta har börjat cykla utan stödhjul direkt från pukyn. Liten var bara 2 när hon satte sig på sin riktiga cykel o cyklade utan stödhjul. Hon hade först en pokylino, fick minsta modellen puky när hon var 1,5 år, rände i full fart nerför backarna med fötterna upp vid 1,8 år, fick en större vid 2 år o cykla utan stödhjul vid 2,5… bästa investeringarna har absolut varit pukyn. Nu är hon 3 o cyklar i full fart med 16″ cykel. Så pukyna o sen cyklarna e nig storfavorit vid oss!

Julina
Julina

Pukyn på solklar första plats Spindelgungan e också högt upp på listan och i användning varje dag samt gungan inomhus. Böcker, lego och bruder fordonen är också viktiga!

E
E

Förutom det nämnts redan har Brio tågbanan också varit en favorit hos oss.

Ida
Ida

Utöver det som nämnts så Bollhav och noas ark med träfigurer