Tisdagsfunderingar

Denna dag började rent ut sagt piss om jag får använda ren svenska. Vaknade inatt av Lo som grät av hosta och feber. Tjohoo! Detta tar väl aldrig slut. Men men, man får göra det bästa av situationen. Jag ordnade upptäcktsfärd för mig och Lo, där vi först gick runt med en påse och samlade skräp, sen gick vi runt med en korg och samlade leksaker och till sist gick vi runt och samlade upp kläder. Vips så såg det ganska städat ut här! (Blir så stressad då det är råddigt.. ) I slutet av färden hittade vi en stor låda fylld med pussel. Gry somnade lagom tills kaffekokaren hade puttrat klart, så jag och Lo fick sitta riktigt på tumis och pussla.. Härligt.

Sen lade vi på en ljudbok och bäddade åt henne på golvet. När man har feber får man ju vila lite var man vill tycker vi! Så där ligger hon nu och lyssnar på Pippi och jag passar på att blogga och svara på mejl. För 3 timmar sen trodde jag att jag skulle slita håret av  mig, nu känner jag mig harmonisk och lugn. Tänk så snabbt det kan vända..

Förut, när jag inte hade börjat jobba ännu och bara var mammaledig, var det ju ”lätt” att vara sjuk. Då var man liksom sjuk och sen fortsatte man som vanligt. Nu har jag ju varit tvungen att sjukskriva mig. Känns så himla dåligt att sjukskriva sig! Varför är det alltid så? Är man sjuk så är man ju, men likväl gnager samvetet..  Minns när jag jobbade på Vasa centralsjukhus och hade angina 7 gånger i året, då var jag ju sjuk heeela tiden och hade alltid ångest när jag skulle ringa och sjukanmäla mig. Kanske är det därför jag tycker det är så jobbigt? Trots att arbetsplatsen nog alltid förstod och inte var det nått mer med det, men ändå känns det ju dåligt att vara tvungen att lämna hemma när folk räknade med mig. Sen jag opererade bort tonsillerna 2013 så har jag bara haft sjuk hals några gånger, och det blir aldrig riktigt paha. Så den operationen var nog det bästa jag nånsin gjort även fast återhämtningen var något av det värsta jag varit med om!

Nåväl, nu får det iaf vara färdigt med sjukdomar för min del har jag bestämt, så imorgon far jag nog till jobbet (och kopplar av från att ha umgåtts med barnen 24/7 sen nyår haha.)

Nu ska jag krypa ner med Lo och lyssna om då Pippi gick på cirkus.. Hoppas ni har en skön tisdag ♥

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
Carola EkmanAnonymEricaN Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
N
N

Ljudböcker, härligt! Är det en sådan med bok till (”vänd på bladet när du hör PLING”)? Var har du hittat isf?

Erica
Erica

Vi har tre barn i influensa. Tur att jag är mammaledig, annars har det varit ett pusslande med vem som är hemma och sköter barnen. Mitt jobb är av naturen sånt att början av året är hektisk så att vara borta är svårt. Nackdelen då man är mammaledig är ju att den andra föräldern inte har rätt att vara hemma och sköta sjuka barn om jag också är sjuk, så jag hoppas att jag klarar mig med halsont och lite stegring. Krya på er!

Anonym
Anonym

Jag rycker det är värst att anmäla mig borta pga sjuka barn! Känns alltid skit