Svar på kommentarer


Hej!
Du skriver att din syster är estenom. Vad har dina andra syskon för utbildning, och vad har du självoch vad har du jobbat med? Hur länge planerar du att vara mammaledig, och vad ska du göra efter ledigheten?

SVAR: Hej! Jo, min syster är estenom jo. Min andra syster är advokat, min bror är byggnadsingenjör och min lillasyster har gått sömnads linjen i yrkesskolan. Jag orkar inte räkna upp var jag jobbat, det är så många ställen, men nu senast så jobbade jag på en inremedicinsk avdelning på Vasa centralsjukhus.  Jag vet inte ännu hur länge jag kommer vara mammaledig. Efter ledigheten ska jag, som det ser ut nu, studera till legitimerad kostrådgivare. Det är en intensiv utbildning som görs på distans. Så då kommer jag alltså studera hemifrån, kanske jobbar jag lite på samma gång då. Får se!

Super bra mammablogg verkligen! Det är så roligt att få följa med er och att du orkar uppdatera så ofta.. En sak jag funderat på sedan jag läst din blogg lite tidigare också är hur du tänker rent ekonomiskt kring dethär med barnets kläder och saker och sånt.. Jag kan själv erkänna att jag är lite av en materialist när det kommer till bebisvärlden.. Handlar ofta på polarn o. Pyret och har diverse mojänger en bebis bara använder några månader mest bara för att det är bekvämt och kläderna håller längre. skulle klassa min egen garderob som ganska ”medel” d.v.s äger ett och annat designerplagg, men oftast blir det nog handlat från h&m och liknande.. Du har te.x kläder från odd molly och håller oftast i mina ögon en viss standard när det kommer till hur du klär dig.. Man kan se bra ut med billigare kläder men du kanske är lite som jag som unnar sig något man verkligen tycker om som håller en högre kvalité ibland.. När det gäller barnens kläder hos oss har vi nog lika mycket från h&m och kappahl som från polarn och pyret, men jag tillskillnad från många bekanta hostar lätt upp lite över 100€ för en vinteroverall.. Och köper ofta bodys för runt 20 lappen.. Du är dock tror jag lite öppnade än mig till att ta emot ärvada kläder och kanske använder mer ur mammalådan än jag vill.. Det är absolut inget fel med det, och en bebis behöver bara rena hela kläder oavsett märke eller så, vill bara veta lite hur du tänker kring detta.. Om du själv unnar dig en dyr kofta te.x kommer du att köpa märkeskläder till Lo sen i framtiden då hon mer förstår innebörden? Vill hålla mig anonym då detta är så känsligt ämne och naturligtvis har det på många håll att göra med familjens ekonomi, skulle bara va kul att höra hur andra resonerar kring märkes babykläder och prylar.. Är det viktigt för er eller inte?

SVAR: Tack så mycket! Jaa du, vi köpte nog en hel del nytt åt Lo i klädväg, MEN jag är en sån som gillar att gå på loppis och köper därifrån utan problem. Tycker att man kan hitta så fina unika plagg där, som inte många andra har.. Sen har vi ju nog fått en hel del av vänner och bekanta också. För oss är det nog inte alls viktigt att ha märkeskläder på Lo. Visst har vi plagg från ralph Lauren, Gucci, Polarn och pyret osv. men det är faktiskt mest sånt som hon fått av andra. Jag har köpt mest från Newbie åt henne om jag nu ska säga vilket märke hon har mest av. I framtiden så visst, vill hon ha nått märkesplagg så kan vi nog köpa det åt henne, men det får nog inte bli så att hon bara vill ha dyra märkeskläder på sig, i såna fall får vi nog ta ett snack! 

Jag själv har inte prioriterat kläder på senaste tiden nu då jag varit gravid, eftersom jag mest köpt babygrejs, men sen också för att jag visste att det inte kommer passa sen ändå.. Men före jag blev gravid så shoppade jag nog ganska mycket. Speciellt skor. Så de kläderna och skorna har jag ju förstås kvar.. Visst kan jag ibland köpa nått dyrare, men då vet man ju också att man kan ha det plagget i flera år framåt. Men nej, på rak arm kan jag nog säga att märkerkläder är inte viktigt för mig, vare sig att jag själv har det eller att Lo har det.

Hur upplever du de sådär ekonomiskt ti va hemma me en liten?:) jag och min sambo har nyligen skippat preventivmedel då vi nu ha kommit ti de skede att båda skulle glädjas om vi snart skulle vänta oss en liten skrutt 🙂 men som säkert för de flesta så går ju tankarna att klarar vi av det ekonomiskt när vi e vana att leva på 2 löner 🙂 de e ju förståss klart man måst prioriter lite annorlunda men som med boendekostnader osv. som man ändå int kommer sej undan 🙂

SVAR: Jaa du, hittills har jag nu inte känt att det sku vara nått problem på den ekonomiska fronten, visst har man fler utgifter nu när man ska köpa babytillbehör, skaffa försäkringar åt henne osv. Men det fick man ju räkna med när pluset uppenbarade sig. Skulle vi känt att vi absolut inte klarar av att få en baby med allt det ekonomiska det innebär så kanske vi skulle ha sökt nått billigare boende eller så.. Men men, vi klarar oss bra 🙂

Va fina ni är 🙂 Vad tycker du är största skillnaden nu när ni fått Lo? Jag och min pojkvän har länge funderat på att skaffa barn men det kommer alltid nått i vägen ”kanske vi borde renovera först” ”vi far på ännu en resa först” ”vi borde spara lite pengar först” osv osv. Tänkte ni nångång såna tankar innan ni fick henne eller när ni väntade henne eller kändes det hela tiden självklart?


Svar: Hej! Tack så mycket 🙂 Ja du, största skillnaden.. Oj! ALLT är ju skillnad. Men största skillnaden nu är väl att man sätter sig själv i andra hand, allt fokus är på Lo och hon är den som betyder mest i livet helt enkelt. Nja, vi hann väl nog aldrig tänka några såna tankar, eftersom det var mest en rolig överraskning att jag blev gravid. Vi hade ju dock pratat om det, att skaffa barn alltså, och då tänkte vi väl nog såna tankar. Men då var väl den största tanken att ”kanske vi borde varit ilag lite längre” hehe. Men det är väl aldrig rätt tidpunkt egentligen. Jag tror att om man nångång ens tänkt tanken på att man sku vilja börja skaffa barn, och sen blir gravid, ja då kommer det nog kännas bra från första stund. Om man däremot aldrig ens tänkt tanken på att skaffa barn så kanske det känns annorlunda i den situationen om man råkar bli gravid.. 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om