Stressad..

I Carro, Detdär om.., Förlossning L + BB tiden, Tankar, Tips i kommentarerna av Carola EkmanLämna en kommentar

Gomorron! 
Alltså jaa, här har jag haft första jobbiga natten. Men mest för att min rumsgranne gör mig otroligt stressad. Jag tänkte att jag sku ha Lo hos mig hela natten, så jag hade gjort det bekvämt med babynestet i sängen osv. Nåväl så runt kl 20 kommer min sänggranne då tillbaka från barnavd (deras baby blev född på dagen) så far hon i sängen, helt sur som vanligt. Jag säger på finska ”grattis till babyn!” Men får bara nått tyst kiitos som svar. Nåväl så börjar Lo gny för första gången och vill ha mat, så matar jag. Och för att jag ska få bekväm amningsställning och allt så krävs lite stön och stunck, eftersom jag har ganska sjukt då jag flyttar på mig ännu.. Nå så jag matar den lilla. Och när jag är färdig så ska jag ju lägga mig i sovställning igen, så jag kämpar mig till det, så hör jag hur sänggrannen börjar sucka högt 🙁 Och då känner ju jag mig helt skit som väckt henne. Nå, int kan jag ju göra annat än att inta en bra position så snabbt som möjligt.. Nå, när jag fått en bra ställning som int tar för sjukt med såret och som Lo verkar nöjd med, så ligger jag och ser på henne och hör hur det brakar loss i blöjan, jahapp 4e lasset för idag! Oooch nu sku jag ju måst stiga upp och byta. Men tänkt att det får vänta en stund tills jag ammat nästa gång och sänggrannen somnat. Så jag int väcker henne två gånger.. Så tillslut somnar hon och snarkkalaset är igång.. Helt ok för mig, snarka på bara. Nåja så somnar nu Lo tillslut men vaknar sen för att hon vill ha mat, jag matar och råkar väl då väcka sänggrannen och det gör hon klart för mig genom suckningar och att hon stiger upp o far på wc men på vägen dit blänger på mig surt. Vad kan jag åt att min baby är hungrig?! Nå, då Lo ätit klart känner jag ju att jag vill byta blöjan, vill ju inte att min baby ska ligga med bajs i blöjan. så jag kravlar mig upp och hoppas på att Lo ska vara nöjd på skötbordet.. Sänggrannen börjar igen sucka och jag får såna skuldkänslor… FÖR ATT JAG SKA BYTA PÅ MIN BABY!!?? Jag minns snabbt att hallå, jag är på BB, jag FÅR byta blöja mitt i natten, de e därför jag är här typ. Nåmen de hjälper int att tänk så och jag börjar känn mig helt stressad och som om jag stör. Som tur var så var Lo nöjd och lät mig byta utan större protester. Nå, när jag äntligen är klar, så lyftar jag upp henne och vad gör int hon då, jo kissar ner hela sig och mig. Wohooo kiss!! Tänkte jag, meeeen glädjen vara int läng för då kom jag på att jag ju måst byta allt igen. Och den gängen var Lo int lika nöjd. 
Sänggrannen blänger surt igen och vänder ryggen snobbigt mot mig efter att hon gett mig en kall blick. Nå vad kan jag göra, jag byter på Lo igen, men hon har redan kännt av att jag är lite ledsen och stressad så hon blir också ledsen. Väl tillbaka i sängen så gnyr hon för fulla muggar och jag matar henne igen.. Då somnar sänggrannen tillslut igen och snarkningarna som är värre än min pappas, kommer igång igen. Efter nån timme vaknar Lo igen och vill ha mat, och iochmed det vaknar också sänggrannen och som vanligt gör hon de jääävligt klart för mig att hon gjort det. Nå jag tröstar min baby och ger henne sen mat. Nipplor a ömmar, jag har lite obekväm ställning och jag känner än en gång stressen komma smygandes pga sänggrannen. 
Det sku ju vara lätt att säga ”men skit i henne, du är på bb för att ta hand om och uppfylla Los krav, inte hennes” MEN då hon gör mig stressad och ledsen är det så svårt att int bli påverkad.. Jag fick int sovd nå pga detta förrens halv 3. Då var jag tvungen att fråga om kansliet kunde ta Lo en stund.. För att jag helt enkelt känd mig stressad av snark-tanten brevid och för att Lo också känd att hennes mamma int var avslappnad = Hon hadd svårt att slappna av och somna. Kändes skitdåligt att lämna bort henne, jag hade ju sett framemot en hel natt med henne.. 
Nå, de tog Lo och jag fick tillslut slumra till lite men vakna ganska snabbt av snarkningarna igen. Dä känd jag bara att neeee jag vill hem NU. Vill hem till mitt TRYGGA och BEKVÄMA hem!! Där lo kan gråta utan att jag ska känna en stress att få henne tyst så snabbt som Möjligt, där jag kan byta hennes blöja mitt i natten och göra det så bra som möjligt för henne, utan att behöva få kalla blickar.. Ne fy va otrevligt det hela var. Kanske ni är helt sådär: ööh förstår int problemet?? Men ja, svårt att förklara men det var/är helt enkelt en krystad, otrevlig stämning i det lilla rummet här.. :/
Nu har Lo kommit tillbaka och hon var så hungrig så hon åt jättelänge, och OJ vad sjuka nipplor jag har nu.. Tips?????
Jag sku vilja vara kanske ett dygn till på BB egentligen för att få stark smärtmedicin och ha nära till allt jag behöver, men jag står seriöst int ut med stressen som sänggrannen ger mig.
Nej, helst sku jag ligga hemma i vår säng, med Robert brevid mig hela natten, och uppfylla min babys alla behov, men kärlek och omsorg, inte med kärlek och stress.
+ att jag saknar Robert så det gör ONT!! 
Där blev det ett tråkigt inlägg kanske, men jag behövde få ut dessa tankar. Och om nån tycker jag int bord skriv om min otrevliga sänggranne, det skiter jag i. Hon är stenfinsk, lite äldre och ja, otrevlig så jag sku int kunna bry mig mindre ifall hon sku råka läsa dethär, vilket hon ändå knappast kommer göra.. Nu sover iaf min mätta söta baby på mitt bröst, och snart slutar R och börjar komma hitåt. Får se om vi far hem idag eller imoron.. Lutar mot idag… 
/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Anonymous
Anonymous

Får du inte byta rum eller kräva familjerum? Jag vägrar dela rum om jag nångång är på bb. Jag visste inte ens att man fick ha babyn med sig under natten om man delar rum.. hoppas du får vila upp dig idag 🙂

Josefina Paananen

Hade också en i samma rum som snarka nå föfäärligt, till slut plinga ja på o bad om öronproppar så ja sku få sova nå! 😀 Roligt att få vara påväg hem o sån underbart söt dotter ni har. Har int kunna undgå att bli en gnutta bebissjuk av att kika in hit på din blogg måste ja erkänna! 😛

Anonymous
Anonymous

Kan också rekommendera lansinoh. Den e super. De flesta har sjuka bröstvårtor i början. Försök undvika ammningsgummi för det kan störa amningen.

Anonymous
Anonymous

LANSINOH bröstvårtskräm, absolut det bästa som finns! Be Robert om han kan köpa den åt dej! Finns vi Prisma.. där di har alla bebishygiensaker.. som tuttflaskor, tuttar å allt sånt! Jag har använt det med alla mina barn och den är super! 🙂

Anonymous
Anonymous

Kålblad ha ja hört föera sagt att hjälp, själv fick ja så röda å di börja blöd så ja fick daktarinsalva (som babyn kan "äta" man behöv int / ska int tvätt bort alltså smaka lite citron å min baby had inget emot det) å så använd ja suggummi, gjord nog skit ont i början men de lindra att smörja å använda å idag har ja en bebis på 11 mån som fort. ammas 🙂 lycka till hoppas du ska hitt nån smärtlindring ti nipplona 😀 å fråg om du får byta rum / prat me bb personalen om ditt problem me andra kvinnan. Synd att de ska va sådär 🙁 Åså måst ja säg att ja kommer allti på mig själv me att längta lite till att va gravid pånytt när ja kikar in hit å nu e ja ju heelt babysjul efter att fått se bilder på din… Läs mer »

Anonymous
Anonymous

När jag var i kokkola för 1,5månad sedan hade de nå små provförpackningar av nå som man kunde smörja på nipplorna om de blev såriga och sjuka. Tog några med mig hem och den smörjan var helt super!! Den fanns i en låda i förrådet där du får gå och hämta handdukar och lakan, dit mot ballkongen… Kolla där för den hjälpte med en gång!!

Anonymous
Anonymous

Konstig reaktion av den andra kvinnan. Hade inte hennes baby varit på barnavdelningen hade det ju lika bra kunnat hända att hennes baby hade skrikit hela natten så att ingen fått sova! Jag hade en rumskompis som kunde prata högt i telefonen ännu klockan tolv på natten fast hon såg att jag hade släckt lampab och försökte sova. Hon kunde även låta babyn gallskrika sålänge hon borstade tänderna bredvid min säng, handfatet i rummet var intill min säng, och sa till babyn: "mamma måste ju få borsta tänderna också", även det när klockan var jättemycket och hon såg att jag och vår baby sov. Vi vaknade hur många gånger som helst per natt, både min baby och jag, för att hon hade så mycket ljud och babyn grät och barnmorskorna sprang in hela tiden. Vi låg närmst dörren dessutom. Så jag håller verkligen med dej om att det är sååå… Läs mer »

Anonymous
Anonymous

Förstår dej!! Fast vi hade familjerum så ville jag ändå int att bebisen sku skrik så det sku höras till andra rum.. så man var hela tiden lite spänd! Och det var så sköönt att komma hem.

Ida

Ang. nipplorna. Det är nästan alla som får ont i början. Bebisar suger hårdare än vad man tror, och det tar ett tag innan bröstvårtorna har härdat sig. MEN! Det ska ha börjat lätta efter 1-2 veckor, och det ska göra mindre ont ju längre in i amningen man kommer, dvs det gör ont när hon suger tag men sen ska smärtan släppa under tiden ni ammar. Gör det fortfarande ont kan man börja misstänka att hon tar fel tag. Fel tag är stor risk för sår och dylikt. Hur ser bröstvårtan ut när ho slutat amma? Är den rund (som ett geléhallon), ser ut som vanligt, och inte pekar åt ett annat håll än när man började amma, så kan man anta att hon har rätt tag 🙂 Har hon fel tag kan detta synas som att bröstvårtan blir tillplattad på ena sidan, och att vårtan ser ut som… Läs mer »

Anna

Ojnej 🙁 synd att de ska bli så! Du har all rätt i världen att mata och byta på natten, de e sånt man gör! Dela också rum på bb, och då va de lilla A som inte kunde sova då den andra skrek (men nog tvärtom tydligen) så blev lite korta nätter för oss där, och jag tyckt de bara va skönt att komma hem!

Anonymous
Anonymous

Mot nipplorna, smörj Lansinohs bröstvårtskräm. Fråg efter på bb eller ha robert att köp från Prisma typ. Om du inte har den redan.. Sedan kan suggummi för en tid hjälpa tills de helnar. Det går nog om efter några dagar, smärtan alltså.

Belinda
Belinda

Håller med ovanstående om att du låter som om du allti tagi hand om lilla Lo 🙂 Men kämpigt med jobbig rumskamrat.. Har också varit med om det och man tycker ju att alla som är på bb borde ha förståelse för att det kan bli väckta..Men så är det ju inte tyvärr. Hoppas ni får åka hem snart!

Alexandra

Nå, man kan ju inte vägra att dela rum om det inte finns lediga rum. Jag hade en liknande rumskompis nu sist jag var på bb och jag bad att få byta och det fick jag utan problem. Men absolut skönast är det ju sen då man får komma hem ! :)<br /><br />Du låter så erfaren och självsäker då du beskriver om hur du tar hand om Lo. Heja dig, bra jobbat! 🙂

Alexandra

Och på tal om Robert så är det inte bland det häftigaste som finns att se sin partner tillsammans med babyn? Skönt sen då ni kommer hem och han kan hjälpa dig nattetid. 🙂

Anonymous
Anonymous

Mot sjuka nipplor kan jag rekommendera att helt enkelt smörja in nipplorna med bröst mjölk efter amningen. Hade själv en "tisskopp" som jag kallade det som tex finns på bebisavdelningen på prisma (som en sorts vacuumkopp) på ena bröstet medans min bebis åt från det andra. Rekommenderas verkligen för jag hade provat en hel massa salvor hit och dit men bröstmjölk var helt enkelt bästa lösningen för mej. Stort lycka till med allt och vilken bra blogg måste jag tillägga !