Stöpta i samma form men ack så olika ändå

Det är så roligt att se hur olika ens barn kan vara, SKA vara! När jag väntade Gry så var det ju så svårt att tänka att hon kommer se ut på ett eget sätt, ha en egen personlighet och ja, vara ett helt annat barn. Det låter ju konstigt, för visst vet man ju att alla barn är olika. Men just då är det faktiskt svårt att tänka sig HUR olika de kommer vara trots att de är stöpta i samma form.. Nu i dagarna blir ju Gry 10 månader och hon är så olik Lo när hon var i samma ålder.

Lo var aldrig blyg för andra. Redan när hon var 10 månader hade hon sovit över hos både mommo och fammo – utan problem. Jag kan inte alls tänka mig att lämna bort Gry över natten. Det skulle inte gå. Både hon och jag skulle nog gråta oss till sömns. Inte ens Robert dyger åt Gry när natten kommer. Lo gick med sin gåvagn vid 10 månader, Gry ställer sig nog upp mot möbler men att gå med gåvagn/utefter möblerna är nog långt borta. Gry älskar att vara i famnen/selen och skulle väl helst bosätta sig där medan Lo inte spenderade många minuter per dag där.. Jaa. mycket som är olikt! Om man drar snabba slutsatser som såklart inte alls ännu går att avgöra, så skulle jag tro att Lo är en extrovert person och Gry en introvert. Kanske är det så att Lo har mer av min personlighet och Gry mer av Robert? För jag är ju extremt extrovert medan Robert är introvert.. Blir spännande att se vartefter de växer och blir större!

Aldrig förr har Gry varit så skeptisk, blyg och avhållsam mot andra människor som hon är nu. Hon går nog igenom något stort utvecklingsmässigt och vi stöttar henne såklart genom det. Direkt vi ser på henne att hon är otrygg tar vi henne i famnen, vare sig det är från golvet eller om det betyder att vi tar henne ur någon annans famn. Hon behöver inte ”lära sig” att vara i andras famnar fast hon inte vill. Hon behöver inte ”lära sig” att vara själv en stund genom att ligga och gråta osäkert på golvet. Våra barn ska veta att om de känner sig ledsna eller otrygga kan de komma till oss, och vi tar alltid emot dem med öppna armar, hur stor eller liten sten de än har på hjärtat. Vare sig de är 9 månader eller 15 år.

 

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
1 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Carola EkmanCharlotta Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Charlotta
Charlotta

Jag har också två så olika barn, visst ser man att de är systrar men till personligheten är det inte många gener de delar, haha!
Vad fint att du respekterar deras olikheter så bra och ger båda barnen just det vad de behöver. Man kan inte låsa sig vid vad man gjorde med första barnet och vad som fungerade där, för andra barnet kanske kräver och behöver något helt annat och man får bli en ”ny” förälder ❤️.