Sex dadlar

Denna studie visade att 6 dadlar om dagen under de 4 sista veckorna av graviditeten gav ett signifikant minskat behov av både igångsättning och värkstimulering. Länk till studien.

Dadlar är speciellt bra för kvinnor under graviditet, under och efter förlossning och under menstruationer. Här nedan följer en sammanfattning över nyttan av dadlar för gravida och ammande, men också för andra.

Dadlar…

* Innehåller lugnande och smärtstillande ämnen.

* Förser kroppen med snabb energi.

* Innehåller ämnen som aktiverar hormoner som ansvarar för känslan utav välbefinnande, glädje och lugnet och därmed minskar produktionen av stresshormoner hos mamman. Dessa hormoner förs vidare till barnet genom navelsträngen och gör barnet lugnt och skyddar det i framtiden mot depression.

* Hjälper kvinnan att återhämta sig efter förlossningen då den hjälper livmodern att dra sig tillbaka till sin plats utan risk för farliga blödningar.

* Förebyggande mot blodbrist.

* Innehåller vissa ämnen som är till skydd för vissa inflammationer.

* Stärker fostrets fysiska och psykiska utveckling.

* Stärker livmodern under förlossningen

dada

En till källa hittas här. 

Värt att testa, eller hur! 

10 reaktioner till “Sex dadlar”

 1. Lite extra info här hej: dadlar borde inte vara farligt för gravida med typ 1 diabetes. Antar att det menas typ två diabetes/graviditetsdiabetes som är en helt annan sjukdom än typ 1. Har man typ 2/graviditetsdiabetes är det extra viktigt att hålla ner socker/kolhydratsmängden (dadlar innehåller mkt kolhydrater) medan vi som har typ 1 diabetes reglerar insulinmängden efter kolhydratintaget. Sånt som inte så många vet, men har man själv typ 1 så är det svårt att låta bli att klargöra lite saker när man får chansen 😛
  Klart att människor med typ 1 diabetes borde äta mindre socker också, men då är nog dadlar inte det största problemet 🙂
  De flesta diabetiker oberoende av typ blir också oftare igångsatta/snittade pga stora bebisar och risk för syrebrist hos barnet. Födde själv med hjälp av snitt i v.38.

 2. Tyvärr funkar inte länkarna just nu; men såg för ganska länge sedan att detta är omtalat i Koranen i samband med Jungfru Marias graviditet!

  1. stämmer helt då vi har det i vår kultur att så fort en gravid kvinna går in i sista månaden av graviditeten så äter hon ett x antal dadlar om dagen.

  1. Jag är muslim o enligt vår religion så har profeten nämnt detta att dadlar tillför kroppen med all sorts vitaminer och tillskott en människa behöver under dagen.
   7 Dadlar på morgonen som frukost med ett glas vatten eller mjölk ger energi o kraft att klara av längre än man kunnat med mättnadskänsla o välmående..
   Hos oss äter man dadlar i ojämna nummer ordning 1,3,5,7 osv..

   Dadlar va även de som ramlade ner från Trädet när Maria skulle föda Jesus för hpn va trött o bankade mot trädet o hon åt av dem för hon va hungrig o behövde energi o en bäck öppnades under hennes fötter så skulle dricka bort sin törst exakt som sigge nämnde ovan det stämmer, så Dadlar är det bästa man kan äta som mest utan att kroppen tar skada av..

   Jag själv har gravitetsdiabetes nu för 4 gången o äter Dadlar från början till slut för det stämmer det att den tillför massor med näring till mamman o barnet samt i slutet av graviteten den underlättar massor..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *