Se moffa! Se på mig, moffa!

I Samarbete av Carola EkmanLämna en kommentar

** Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Polkuped.fi **

När Robert och jag satt och funderade över vad vi skulle ge Lo i 2-års present så tog det faktiskt inte länge innan vi kom på det självklara. För det första – en tramptraktor. Men något annat också. Robert och Lo for iväg till gymmet i vanlig ordning, och när han kom hem så sa han ‘nu vet jag vad vi måste köpa åt henne! Ringar såklart!’ När hon är vid crossfitboxen så hänger hon utan undantag i ringarna. Hon fullkomligt älskar dom. När Robert frågar henne om hon vill följa med till gymmet så är det ‘Jo, Lo komma med och hänga i ringarna’ som kommer som svar.

Och ja, såklart ska hon ha egna ringar här hemma också! När Robert kommit på den perfekta presenten så tänkte jag direkt på Eva på Polkuped, kontaktade henne och sa att jag vill lägga in en beställning på ringar, så vi skulle hinna få dom till Los födelsedag.

rings

Idag kom moffan hennes över och monterade upp hennes sprillans nya ringar. Ni skulle ha hört henne under tiden ‘Moffa, snabbare!’ ‘Moffa! Nu Los tur!’ Hon stod och stampade med fötterna och hoppade upp och ner och ropade ‘Samma som på gymmet! Lo och pappa blir glada!’ För hon vet ju att Robert också gillar att hänga och slänga i ringarna. Tillslut var moffa klar, och hon hoppade direkt på ringarna och sprang och tog fart och gungade fram och tillbaka ‘Se moffa! Se moffa! Los egna ringar!’ Oj vad glad hon blev över dom! Hela kvällen hängde hon i dom, och nu som då tog hon sin klassiska paus, när hon böjer sig framåt, lägger händerna på knäna och säger ‘huhu!’ Sen upp igen.

ringkoll

Ringarna lade vi upp i vardagsrummet, dels för att vi har en bra takbalk att fästa dom i där, men också för att de ska vara mitt i, och Lo ska ha lätt till att bara ta tag i dom och leka. På samma gång som hon leker så tränar hon ju på samma gång sin motorik och kroppskontroll. Helt utan att hon vet om det eller tänker på det. Förutom det så ger även hennes lek i ringarna bra balans och koordinationsträning. Ska bli roligt att följa hennes utveckling! Rätt som det är så hänger hon väl upp och ner där och svingar fram och tillbaka! Vi är ju väldigt viktiga med att uppmuntra Lo till ett aktivt liv och en rörlig vardag, därför var detta en helt suverän present till en helt suverän tjej.

rinkoll2

Dessa ringar är högklassiga gymnastikringar i trä för enkom för barn, tillverkade i Finland. Barnstorleken passar barn under tio år. Ringens diameter är 19,5 cm och tjockleken är 2,5 cm. Med ringarna följer ställbara remmar (0-250 cm). Ringarna är sköna att hålla i, och det rekommenderas att ringarna placeras 40-45 cm från varandra när det gäller barns användning. Ringarna har ett års garanti och du hittar dem här.


ring5

ring6

Thomas och Eva började importera Pukys cyklar från Tyskland och genom Evas blogg blev cyklarna en succé. I deras sortiment finns nu också vanliga barncyklar med trampor upp till 24 tum. Cyklarna finns i rikligt med färger och modellen är unisex, och syskon kan således ärva av varandra utan att ”flick- eller pojkmodell”, begränsar hos någon. Deras senaste satsning ligger på cykelhjälmar för både vuxna och barn, eftersom cykelhjälm är en viktig och billig livsinvestering. Det är svårt att hitta bra och välsittande hjälmar till ett överkomligt pris men Polkupeds cykelhjälmar från KED är omtyckta för både passformen och egenskaperna och ger mycket säkerhet för pengarna.

Vet ni förresten varifrån namnet Polkuped kommer? Jo, Eva och hennes man Thomas var så finurliga så de lade ihop polku – finska för cykel, och ped – finlandssvenska för cykel och ihop blev det ju Polkuped! 

Från början såldes det bara cyklar på Polkuped.fi men numera finns där allt möjligt! Här kommer ett kollage med några exempel på vad ni kan hitta i Eva och Thomas webbshop, bland en massa annat.

polkuped.fi

Inomhusgunga // Klätterrep // Klätterstege // Pukylino // Slakline balanslina // Puky balanscykel // SwimFin // Enhjuling // Ergobaby bärselar // 


Här hittar ni Polkuped!

På Jakobsdagar kommer Eva och Thomas stå på gammaldagstorg och sälja och visa upp sina produkter, så ett tips är att bekanta sig med dem där!

Hemsida Polkuped.Fi 
Facebook Polkuped
Instagram @Polkuped.Fi

Frågor – pukybike@me.com

polkuu

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om