Saker andra gör som provocerar mig

Betti skrev ett inspirerande inlägg ”saker andra gör som provocerar mig” och jag tänkte att jag ska skriva ett likadant, för provocerande saker människor gör, ja det finns det ju gott om.. Förutom att jag håller med henne i varje punkt så kan jag även tillägga dessa..

1. Föräldrar som påstår att de som inte har barn ”inte vet hur det är att vara trött, egentligen” Och varför skulle de inte kunna veta det? Det finns annat här i livet som kan hålla en vaken om nätterna än barn vet ni, och det finns också annat som gör att tålamodet och orken tar slut dagtid, än barn. Tycker överlag alla dessa kommentarer om att ”vänta bara tills du får barn, då..” är så onödiga. Som att de förminskar barnlösas problem. Det värsta i kråksången är ju då att man aldrig vet om personen framför en ens vill ha barn, eller eventuellt önskar ett barn mer än något annat.

2. Personer som inte kan svara vid tilltal utan istället endera mumlar något eller ignorerar en. Detta kan göra mig pissigt förbannad. OBS. Inte när barnen gör det såklart. Men vuxna individer som gör det. Det provocerar mig något enormt även när jag inte ens är inblandad i diskussionen utan står bredvid och ser det hända. Inte bara en gång jag har tagit mig friheten till att med höjd röst säga ”hörde du inte vad hen sa eller?”

3. Människor som inte vågar ha en egen åsikt utan vänder kappan efter vinden. I ena stunden pratar de gott om någon eller något, för att i nästa stund prata skit så munnen glöder, bara för att sällskapet är ett annat. Eller den klassiska ”ja, eller nä, eller alltså vad tycker du?” Nej, skaffa dig en egen åsikt och strunta i vad andra tycker.

4. Folk som tror på allt som står på nätet, och tror att vissa bloggar är en allsmäktig lärobok som man måste gå efter till punkt och pricka. Läs punkt 3.

5. Abortmotståndare (Bestäm gärna över dig själv och din egen kropp, men du kan inte tro att du får bestämma över andra.)

6. Religiösa som kommer och knackar på dörren till ens hem och vill berätta om Jesus eller någon annan. Okej om de vill skicka ett brev, men att komma, som främling, på någon annans trappa för att förklara hur fel man har i sin egen tro och att deras tro är den enda rätta och fråga massa flummiga frågor. Nej nej och åter nej.

7. Folk som är livrädda att lära sig något nytt och håller fast vid allt det gamla och jåmar om att ”det var bättre förr”. Nej allt var inte bättre förr, och om du skulle vara lite mer openminded så skulle du nog märka det du också.

8. De som inte förstår vad hen betyder och provoceras av det. Ja, jag provoceras av att de provoceras, hehe. Rätt och slätt de som tror att ordet hen har kommit till för att vi ska sudda ut begreppen pojke och flicka, och säger ”min son är en pojke inte en höna!!” Suck. Från wikipedia: Hen är ett svenskt könsneutralt personligt pronomen som används på samma sätt som orden han och hon. Ordet kan användas då könstillhörigheten är okänd, oväsentlig eller ska otydliggöras.

I could go on.. Men kanske jag slutar här så att inte någon blir provocerad av hurudana personer jag blir provocerad av.. 😉 

Ps. Märker ju nu att jag har skrivit i ”personer som…” form. Då jag egentligen menar de där enskilda sakerna de gör/uttalar sig om. Såklart tycker jag inte hela individen är provocerande bara för att hen t.ex. inte vill förstå innebörden av ordet hen.

 

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanSaaraAnna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Anna
Anna

Ja usch t.ex artiklar där hen använts som pronomen och några alltid ska kommentera att de kan inte ta nåt av det som skrivits på allvar då hen använts! Att journalisten är helt skrattretande blåst som använder ordet och borde bli av med jobbet direkt. Kom igen. Tiderna ändras, mer skrattretande me de som vägrar förstå det. (och samma gäller de som vägrar säga kokos/chokladboll för man ha alltid sagt n****boll förr och då brydde ingen sig!)

Saara
Saara

Är ni fortfarande nöjda med Mountain buggy swift-vagnen? : ) Vi har en lite liknande modell av annat märke som vi troligen kommer att få returnera pga. ett tillverkningsfel, och nu funderar jag på att satsa på en Swift istället. Hur har den klarat snön? Skulle du säga att någon som är under medellängd kan knuffa vagnen bekvämt (och helst se över den också : D ) Var det så att det inte går svänga sittdelen, eller går den att ha åt båda hållen?