Så gör jag för att förbereda kroppen inför förlossningen

När jag väntade Lo så gjorde jag inget för att förbereda kroppen för förlossning, vilket man ju absolut inte måste göra heller. Kroppen börjar väl nog föda vare sig man gjort något förberedande eller inte. Nå, inför denna förlossning så försökte jag ta reda på vad jag kan göra för att ge kroppen en skuff på vägen då det kommer till att kroppen har lättare att mogna och göra sig i givvakt för förlossning. Det eftersom jag gick över tiden när jag väntade Lo, och blev tillslut igångsatt.

Det är veeeeeerkligen något jag vill undvika/slippa denna gång. Inte för att jag har något emot igångsättning, nej nej, utan mer för att förlossningen som blev igångtvingad vad så himla konstgjord och helt säkert långt ifrån hur en normal förlossning där kroppen själv framkallar värkarna både ser ut och känns. Så min högsta önskan denna gång är helt enkelt att kroppen själv skulle kicka igång förlossningen och jag inte behöver vare sig ballonger, läkemedel eller krämer som gör att kroppen startar. Men blir det igångsättning igen, så blir det det. Inte är det världens undergång. Blir det igångsättning är det ju av en orsak och då tar jag det då.


Jag kan ju omöjligt veta hur det kommer gå, mitt i allt går jag över 2 veckor denna gång också men nu har jag iaf försökt hjälpa kroppen lite.

Det jag har gjort är.. 
– Druckit hallonbladste från vecka 35. Läs varför hallonbladste är så bra att dricka som gravid här.
– Ätit jättenattljusolja kapslar från vecka 35+3-38+3 (slutar äta dem nu för jag vill inte att det ska finnas i bröstmjölken då jag väl börjar amma. Så eftersom jag inte vet när det kommer igång slutar jag med dem nu när det ändå närmar sig bf.) Enligt The National Institutes of Health, är jättenattljusolja hög i prostaglandiner och innehåller gamma-linolensyra, en typ av omega-6 fettsyror. Prostaglandiner mjukar upp livmoderhalsen så att den mognar och öppningsarbetet kan starta och tappen utplånas, Prostaglandiner produceras naturligt i kroppen i större mängder inför förlossningen. Användningen av jättenattljusolja/nattljusolja för att starta värkarna har funnits länge och används av många barnmorskor runt om i världen. Oljan startar inte en förlossning i sig men kan hjälpa livmodertappen att att mogna snabbare. Detta hjälper barnets huvud att fixera sig i bäckenet och underlättar uppmjuknandet av tappen. OBS. Rekommenderar ingen att inta jättenattljusolja som gravid på min uppmaning. Läs på och prata med din hälsovårdare/bm innan du börjar äta jättenattljusolja. (Så att ingen kan komma och säga att det är pga ”En känd bloggerska från Jakobstad som fört propagranda som jag äter jättenattljusolja” LOL.)
– Gått på akupunktur från vecka 38. Akupunktur kan påbörjas från graviditets vecka 34+6 Kroppen och hormonsystemet förbereds på förlossningen, fördelarna är många. Du slipper gå över tiden, behöver mindre smärtlindring och förlossningen går fortare. Studier och vår erfarenhet visar att förlossningen förkortas med ca 2 timmar och att kvinnor som fått den här formen av akupunktur är mer nöjda med sin förlossning. Det är individuellt hur många behandlingar som krävs och vi gör en bedömning från fall till fall. Källa
– Ätit dadlar (som jag gjort som dadelbollar) från vecka 35. Läs varför dadlar är bra under graviditet här. 

inför

Inget av dessa är sånt som man kan säga att ‘hjälper att lägga igång förlossningen’ utan det är mera förberedande grejer. Så får se då! Jag försöker inte tvinga ut babyn genom att gå en massa långa promenader i rask takt, tvätta fönster, försök till hinnsvepningar hemma (jestas att folk faktiskt vågar det?) eller ha sex som en galning. Nää jag tror starkt på att hon kommer när hon är redo och ja, när min kropp är redo helt enkelt. Förhoppningsvis är mina inre delar lite mer uppmjukade denna gång då när det sätter igång, än vad de var när jag blev igångsatt med Lo och var stängd och hård som en mussla. Spännande tider! Jag gissar fortsättningsvis på att hon kommer i vecka 39+2 dvs. på söndag. Hoppas jag har rätt!

DSC_3789 kopiera3

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Mallan
Mallan

Som omföderska är livmoderhalsen oftast mer mogen tidigare, man kan vara öppen någon centimeter i flera veckor innan förlossningen och livmoderhalsen börjar kortas av innan också, så det är ju bra med tanke på att du inte vill bli igångsatt 🙂 jag håller tummarna för att det kommer igång av sig själv den här gången så du får testa på en sån förlossning! Mina tre förlossningar har alla startat av sig själv, och det har varit tre helt olika förlossningar, varav den sista var riktigt bra, och de två andra hemska 😉 lycka till!

Helena
Helena

Intressant:) jag åt också JNLO inför förlossning och min bm tyckte jag hade ovanligt töjbar kant så jag tror hårt på den:)

marianne
marianne

Får man fråga var du gick på akupunktur? har precis fått reda på att vi väntar 2:an och vill precis som du hjälpa kroppen på traven denna gång, blev oxå igångsatt med nr. 1…