Så gör du en blöjtårta!

Idag tänkte jag bjuda er på ett lite annorlunda recept. Nämlig ”receptet” på blöjtårtan som jag gjorde till Emilia som hon fick på sin babyshower i lördags. Jag älskar att göra blöjtårtor, det är så himla kul! Och inte alls svårt heller. Fantasin och kreativiteten har inga gränser!Presenttips inbakt i tårtan:
Tuttar, tuttflaska, mössa, strumpor, dreglis, tuttband, gosedjur, badleksaker, body, pyjamas.. Ja vad som helst går ju egenligen bara det är relativt litet!

Övriga tips: Ha ditt tema klart redan innan du far och handlar ”ingredienserna”. Tänk på att inte spänna åt gummibanden för hårt så blöjorna skadas. Lägg gummibanden på ungefär samma ställe på blöjorna så de inte sen syns då du lägger presentband under, utan alla kan täckas under samma. Lägg inte cellofanskarven på framsidan av tårtan.

Du behöver: Små presenter, ca 70 blöjor, gummiband, hushållspappersrulle x2, bricka, tejp, presentband, sax.

Nåjaaa nu till asia!

Steg 1. Börja med att välja ett färgtema på tårtan. Jag valde temat blått, brunt, grått och vitt. För Emilia som tårtan var till, gillar neutrala färger.

bloj1

Steg 2. Öppna blöjpaketet och ta ut cirka 65 blöjor. Rulla ihop blöjorna på följande sätt. Lägg blöjan med baksidan uppåt och börja rulla från kanten inåt. Lägg sedan ett gummiband i mitten på blöjan.

bloja2

Steg 3. När du rullat ihop massa blöjor får du äntligen börja på med grunden till tårtan. Sök reda på t.ex. en hushållspappersrulle och en rulle som det varit foliepapper på. Vi vill ju göra tårtan hög så det räcker inte med en hushållspappersrulle. (Funkar ju såklart med två såna, men nu hade jag en folierulle tillhands. Man tager vad man haver!) Tejpa ihop rullarna och ställ din påhittiga pinne sen i mitten av brickan du ska placera tårtan på.

bloj3

Steg 4. Första varvet! Trä ett gummiband runt pinnen. Börja sedan mata in blöjor innanför gummibandet tills du har en ring runt pinnen. Brukar bli 6 blöjor först varvet.

bloj4

Steg 5. Andra varvet! Lägg ett nytt gummiband runt hela första varvet med blöjor. Börja sedan mata in blöjor under gummibandet.

bloj2

Steg 6. Tredje och fjärde varvet! Gör på samma sätt som varv ett och två. Då du gjort alla varv borde din tårta börja se ut ungefär såhär så långt.

bloj6

Steg 7. Nu ska du börja på andra våningen på tårtan. Börja med att lägga ett gummiband runt pinnen. Lägg sedan in blöjor precis som i steg 4.

bloj7

Steg 8. Andra varvet på andra våningen. By now, you know the drill!

bloj8

Steg 9. Nu är andra våningen klar och det är dags för tredje och sista våningen. På den ska det bara vara ett varv. Så lägg ett gummiband runt pinnen igen, och trä in 6 blöjor.

bloj9

Steg 10. Bra jobbat! Nu är grunden klar och du har en stadig 3-vånings tårta framför dig. Lagom till steg 10 så börjar nu det absolut roligaste – dekoreringen! Planera först lite var du vill lägga vad, och vilken ”sida” av tårtan som ska vara framsidan. På ”baksidan” kommer skarv och annat som inte är så snyggt. Börja med att lägga grundbandet runt varje lager. Jag valde att klippa ut remsor av lite tunnare paffpapper som jag virade runt varje våning. Den högsta våningen fick en lite smalare remsa.

bloj10

Steg 11. Dekorera vidare! Trä ditt siden/present band ovanpå ditt bredaste band (eller paffen då för min del) och låt sen fantasin flöda. Placera ut dina presenter, och kom ihåg att försöka fästa dem också så dom inte börjar åka runt sen när du lagt cellofan runt tårtan.

deko1deko2deko3

Steg 11. Toppen! Jag skulle egentligen ha ett gosedjur på toppen, men glömsk som man är hade jag glömt att köpa ett.. Surt! Nåväl, igen fick jag tänka; jag tager vad jag haver. Så jag tänkte att ok badlammet får åka högst upp som på ett moln! MEN så hade jag ju såklart ingen bomull. Men man är ju inte född igår, så jag hämtade en (oanvänd) tampong och nästade upp den. Tadaaa så hade jag ett moln! (OBS. Klipp nu av toppen så den blir i passande höjd.)

deko6

Steg 12. Dags att klä in hela tårtan med cellofan. Gör en sista check så allt sitter där det ska, placera sedan tårtan ovanpå cellofanen så att cellofanet går vågratt under tårtan, och tårtan rakt fram mot dig. Lyft sedan upp och ihop cellofanen ovan tårtan. Här kan det vara bra med hjälp. Be en vän vika ihop cellofanen snyggt på sidorna av tårtan och tejpa fast. Knyckla sen ihop cellofanen på toppen och gör en fin rosett och lämna en bit av bandet att hänga ner över tårtan!

deko7

Steg 13. STÄLL DIN VACKRA SKAPELSE PÅ PRESENTBORDET!

blojtarta

 Hoppas den blivande mamman får en kul babyshower!


Vill du har tips på lekar till babyshowern?
Då har jag listat mina favoriter HÄR!

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
G
G

Vilken bra guide! Denna ska jag göra åt min väninna tills hennes babyshower om 2 månader.

trackback

[…] bilbarnstol, skötbord, kläder, amningshjälp och så vidare. En populär dekoration och gåva är blöjtårtan. Man bygger upp en tårta av blöjor och toppen kan dekoreras med nappar eller ett gosedjur. Man […]

Jannike

Jag har en fråga. Ungefär hur lång innan gjort du tårtan ?
Vad tror du den ungefärliga summan gick på för tårtan?

trackback

[…] Den självklara blöjtårtan! Tutorial på hur du gör en finner du här. – Det kan vara bra att träna upp sitt sånglager inför bebisens ankomst. En sångbok med […]

Cray
Cray

Riktigt bra gjort. Imorgon blir det 2st tårtor ala Megasize!

Josefin
Josefin

Hej! Hur står blir tårtan i omkrets ca? 🙂