Resan till att bli föräldrar, är ju inte alltid så lätt

‘Allt vi måste tala om’ görs i samarbete med Mumin baby blöjor

Onsdag igen och redan dags för tredje avsnittet av vår podcast!

I dagens avsnitt av podden har vi med oss säsongens första gästpoddare. Hannah Södergran berättar om den kamp och längtan efter ett eget barn de varit tvungna att gå igenom för att komma dit de är idag. För Hannah och hennes man var det allt annat än lätt att bli föräldrar på naturlig väg. Lyssna på Hannahs historia, om varför de hade svårt att bli gravida, om förtvivlan hon kände varje dag, känslan varje gång hon såg en gravid kvinna, och vad som sen ändå gjorde att de kunde få inte bara ett, utan två biologiska barn. Hannah slår också hål på myten om att man ”måste vara lycklig och avslappnad” för att bli gravid..

”Det är alltid för tidigt att ge upp” står det på dagboken som Hannah sker i under tiden de kämpade med att bli gravida. Kan redan nu avslöja att dagboken har ett lyckligt slut.

Ofrivillig barnlöshet och infertilitet är något vi måste tala mer om.
Och det gör vi idag. Är det någon av ni, mina läsare som behövt hjälp på traven för att bli gravida? Dela med er i kommentarsfältet, du får förstås vara anonym.

Hoppas ni lyssnar! ♥
Ni kan lyssna här under (Tryck på Listen in browser om du lyssnar från mobilen) på acast, podcaster, och ja, alla andra ställen där du brukar lyssna!

 

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
AnonymJagjagPCO-mammanHannah SödergranAnpnym Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Anpnym
Anpnym

Känner så igen känslan hon berättar om när hon träffade gravida vänner och släkt.. det är hemskt då man vill ju vara glad men det är så jätte svårt! 🙁 vi kämpar ännu för att få vårt barn.. fint avsnitt <3

Hannah Södergran
Hannah Södergran

Stor varm kram till er! Håller tummarna för att ni ska lyckas en dag, på ett eller annat sätt. <3

PCO-mamman
PCO-mamman

Har PCO. Första graviditeten mha hormonmedicin. Missfall. Andra graviditeten mha hormonmedicin, pojke oktober 2015. Tredje graviditeten spontan 3 månader efter bortlämnande av p-piller. Total chock, skulle inte vara möjligt! Nu andra pojken i famnen, född i april.

Jagjag
Jagjag

Det är en stor sorg att vara ofrivilligt barnlös, man sörjer något som inte ens finns.
Men barn är inte allt i livet, det går att få ett bra barnlöst liv också.
Men har själv had lyckan att få barn efter flera ivf omgångar.

Anonym
Anonym

Lyssnade på avsnittet idag. Superbra ni pratar om det här! Känner så igen mig i allt! En efter en av mina vänner blev gravida, fastän jag kanske var den första av alla som åtminstone uttalat att vi försökte bli gravida. Vi försökte i åtminstone 3 år. Svårt att exakt säga när vi började dock för lämnade nog bort alla piller innan dessa 3 år. Ingenting hände. Och nu äntligen sitter jag här med vårt barn som föddes i maj.