Redo för våren med kläder från Petite Chérie Atelier och skor från Luca & Lola

Inlägget i samarbete med Jollyroom.fi

Det är lite roligt med vår gård, den är nämligen inte i samma höjd som vägen framför huset, utan nästan en meter nedanför. Från vägen är det alltså en sluttning ner mot vår gård. Då vi köpte huset så var det bara en grässluttning med massa buskar och träd, men för två somrar sen byggde vi ju en stenmur i hopp om att vattnet som rinner längs vägen på vårarna inte skulle rinna helt direkt ner på vår gård. Du kan se bilder och läsa om bygget i detta inlägg. 

Vårarna här hemma hos har alltså hittills varit otroligt geggiga på grund av detta och det faktum att vi grävt upp hela gården och gjort ny gräsmatta. Den första våren var helt kaos, det var som en enda stor lerpöl på gården, den andra våren var likadan, men nu senaste våren hade vi ju stenmuren och den har faktiskt avlett vattnet en aning, så det var inte fullt lika mycket vatten som rann ner på vår gård från vägen. Dock är det ju så sjukt mycket snö iår, så vi kommer nog ha gegga här på gården så det räcker och blir över..

Så, inför en sådan vår så behövs det ju ordentliga utomhuskläder för barnen. Kläder som tål att vara i vatten och lera. För mig är det inte viktigt att barnens utomhuskläder är fina, utan det viktigaste är hållbarheten och kvalitén. Jag vill att de ska kunna rulla runt och leka hur som helst där ute utan att bli kalla eller blöta och tvungna att komma in före de egentligen vill. Så därför är det endast ett plus för mig att de vårkläder som barnen kommer få ha på sig iår är väldigt fina också!

I vår kommer barnen nämligen testa vårkläder från Petite Chéries nya kollektion Atelier! Atelier är en kollektion som fokuserar på detaljer och mönster samtidigt som det har fokuserats på en bra och gullig passform. Kollektionen är riktade till barnen som älskar plagg med färgglada nyanser och roliga mönster. Detaljerna står högt i fokus i kollektionen, och det tycker jag att man snabbt märker när man slänger ett öga på de olika plaggen. Nu ska jag presentera våra favoriter ut kollektionen!

PC Atelier Skaljacka + ytterbyxor

(Skalkläder fungerar som ett yttersta skal, eller ytterplagg, vars uppgift är att skydda mot fukt och väta, och som är tillverkat av ett vattenavvisande tyg som andas. Detta skal, ibland benämnt ”hårt skal” har ingen egen isolering mot kyla, men beroende på vad du har på dig under skalplagget kan du använda det året runt. )

Skaljackan och de tillhörande ytterbyxorna känns mjuka trots att de är gjorda i polyester. Barnen kan röra sig i den utan att det blir knöligt, och Lo hade lätt att hacka i och dra upp och ner dragkedjan. I nedre kanten på jackan finns det ett gummiband som man kan spänna vilket jag uppskattar då jag gärna minimerar risken att kall luft ska blåsa in under jackan.

Huvan är avtagbar och fram på kanten finns en liten skärm som avleder eventuellt vatten från att rinna ner rakt på näsan, utan det rinner en bit framför ansiktet. Vilket ju kan vara bra om det plötsligt börjar regna! Det är dock ingen panik att vara ute i regn med detta set eftersom det har en vattenpelare på 10 000 mm.

På jackan finns kardborreband vid ärmarna så man kan spänna åt efter behov. På jackan finns 3 fickor. Detaljerna är i guld medan dragkedjan är i mörkgrått, vilket jag tycker är superfint. Detta set var riktigt passligt efter storleken. Gry har storlek 90 på sin och Lo 110.

På byxorna finns tilläggslappar på rumpa och knän som kan ta emot extra slitage. Byxorna har gummiband i midjan och vid vristen och är också utrustade med reflex som syns både fram och bak. Både jackan och byxorna känns tunna och nu i början av våren kommer vi nog ha en extra tröja innanför, men närmare sommaren kommer detta set bli perfekt!

– Observera att man köper jackan och byxan skilt.
– Settet finns i 3 färger; Rosa som Lo har, blå som Gry har och
mint.
– Overallen fås upp till storlek 140
– Vattenpelare: 10 000 mm
– Andningsförmåga: 3000 g/m²/24h
– Ytbehandlad med Bionic Finish Eco by Rudolf som gör att vattnet rinner av tyget istället för att tränga i. Detta extra skydd gör så att tyget inte bara blir mer motståndskraftigt mot vatten, utan att även dess förmåga att andas bevaras; skulle ett vattentätt tyg bli blött skyddar det ändå kroppen mot väta, men andningsförmågan blir däremot något sämre.
– Fri från fluorkarboner.
– Fothällor

PC Atelier Skaloverall

Skaloverallerna tycker jag då igen är en aning stora efter storleken. Lo har i sin i 110 men den kommer säkert gå ännu nästa vår. Grys däremot var i strl 92 och var allt för stor på henne så jag ides inte ta foto på henne i overallen. Den får vänta i skåpet tills nästa år! Dragkedjan börjar som ni ser redan nere vid knät, och det tyckte Lo var lite knepigt. Hon vill hålla i nedanför dragkedjans början då hon ska ra upp, men fann det svårt att böja sig såpass så hon skulle få ett bra grepp, så jag har behövt hjälpa henne när dragkedjan ska upp. Med övning kommer det dock säkert gå bra efter en tid när hon använt overallen mera.

Precis som på skaljackan och byxorna så har overallen dragsko i ärm- och benslut vilket ju minimerar risken att vatten tränger in. Overallens huva har även den en skärm. Huvan kan knäppas bort. Reflexer finns på ärmar och ben.

– Overallen finns i tre färger: Rosa, blå och mint som Lo har
– Overallen fås upp till storlek 120
– Vattenpelare: 10 000 mm
– Andningsförmåga: 3000 g/m²/24h
– Fothällor

– Ytbehandlad med Bionic Finish Eco by Rudolf
– Fri från fluorkarboner

PC Atelier lättviktsjacka

Dessa jackor blev snabbt barnens favoriter ur kollektionen! Dels älskar de mönstret på jackorna men också hur de känns. Luftiga, mysiga och sköna. Hela jackan, inklusive vadderingen, är tillverkad i polyester. Den har en hög krage och två stora fickor med knäppning. Denna jacka kommer bli perfekt för de dagar då vinterhalaren blivit för varm men man ändå inte vill sätta en tunn skaljacka på dem. Detaljerna på jackan gör att den också är min favorit ur kollektionen! Har du mindre barn så finns även halare i samma stil.

– Minus med jackorna var dock att det hängde trådar från dragkedjorna som trasslade in sig då vi skulle dra upp. När vi klippte bort dom gick det dock smärtfritt! Hoppas att det inte lossnar fler bara
– Finns i 3 olika färger, Rosa som Lo har, grön som Gry har, och helblå.
– Finns i storlekar upp till 140

PC ateliers olika regnkläder

(Skillnaden mellan ett vattentåligt regnplagg och ett regnplagg som är vattentätt är hur mycket regn det tål innan vatten börjar sippra in genom tyget. Detta beror på dess vattenpelare, som är ett mått på hur stort tryck av vatten som materialet kan motstå. Ett regnplagg med en vattenpelare på 2000 mm eller mer brukar räknas som vattentätt; då kan plagget användas i hällregn en stund utan att tyget släpper in väta. Ska du däremot vistas flera timmar ute i hällregn bör du välja ett regnplagg med en vattenpelare på minst 20000 mm.)

I kollektionen ingår en hel drös olika alternativ för de våtaste dagarna.  Regnställ och regnoveraller. (eller som vi säger här i svenskfinland ”kurakläder”) Lo har ett regnställ i rosa  och Gry har ett i grönt, men regnstället finns även i blått svart med prickar, och vitt med prickar. Dragsko finns i ärm- och benslut och det minimerar risken att vatten tränger in. Jackan har en huva med skärm, huvan kan lätt knäppas bort.

Byxorna sitter ordentligt på med hjälp av hängslen, vars längd lätt kan justeras. På sidan under armarna finns det ytterligare en möjlighet att spänna byxorna genom att knäppa ihop två knappar. Reflexer finns både på armar, mage och ben. Jag gillar att jackan är längre på baksidan och går ner över rumpan! Det är bra att jackan är förlängd baktill så att den inte glider upp och släpper in regn om barnen böjer sig fram.

– Vattentäta plagg
– Vattenpelare: Somliga av dessa har 8 000 mm medan andra, som de som Lo och Gry har, har 2000 (jag känner spontant att det kunde vara lite högre vattenpelare då det ändå är kurakläder. )

– Material: Polyester, polyuretan
– Regnstället finns i storlekar upp till 130
– Fothällor
– Tejpade sömmar (Sömmarna är regnkläders svaga punkt, eftersom det är omöjligt att undvika att det skapas små hål i tyget av nålen när plagget sys ihop där vatten kan leta sig in. För att ett regnplagg ska vara vattentätt måste sömmarna vara tejpade.)

Regnhatten och handskarna finns i samma färger som regnställen. Lo har använt sina handskar några dagar och jag blev lite besviken när jag märkte att de var fuktiga inuti när hon kom in igår.

Har du småbarn under 1,5 som faller mycket och kanske håller på att lära sig gå, så rekommenderar jag att du spanar in de härliga kurahalarna som finns hos Jollyroom. Fleecefodret i de halarna gör att den värmer lite extra. Gry fick en i rosa men den hamnade tyvärr inte på bild! Kurahalarna finns i storlekar upp till 98 och i färgerna rosa som Grys, blå och grön.

Kolla in alla kläder från Petite Chéries kollektion Atelier här!

Förutom de härliga vårkläderna från Petite chérie så fick flickorna också välja nya skor från Luca & Lolas nya regnbågskollektion, kollektionen är alltså inspirerad av regnbågens alla färger. Lo valde snabbt som attan Luca & Lola skorna ”Orta” med regnbågen på, och Gry valde efter omsorgsfullt tänkande Luca & Lolas rosa ”Monate” glitterskor.. Det finns så mycket fina skor i Luca och Lolas nya kollektion, så valet var inte helt lätt! Los skor är av glansigt material medan Grys är med i ”läder”. Så antar att Grys kommer bli bruna lite snabbare än Los, haha.

Har du frågor eller funderingar kring kläderna så ställ dem i kommentarfältet så ska jag svara efter bästa förmåga! ♥

 

/ Carro

10
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
AnonymAnonymSandraCarola EkmanE Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
C
C

Vad ska en vattenpelaren vara i allmänhet för att de skall hållas torra? Fina kläder håller själv på söka vårkläder nu och jag är alltid lika fundersam oavsett årstid vilka ytterkläder jag ska köpa

Utealladagar
Utealladagar

Skalplagg ska ha runt 10000, då klarar sig barnet utan regnkläder. Vi använder kurabyxor bara om det är extremt lerigt, är det bara vått och regnigt så är det mycket skönare för barnen att ha skalkläder. KappAhls Kaxs Proxtec skalkläder är väldigt prisvärda. De håller vatten och klarar många tvättar. Jag väljer helst mörka färger, tvättmaskinen sliter mycket på skalkläder och gör att de börjar läcka vatten. Med mörka färger räcker det ofta att bara duscha av kläderna ett varv. Reimatec är också bra och Polarn och Pyrets skalhalare med löstagbart fleecefoder är perfekt för småbarn som strejkar vid påklädning.
Ylleunderställ och yllehalare/ett par stickade byxor är perfekt att ha under skalkläder.
Vattenpelare 2000 på regnkläder låter lite märkligt?

E
E

2000 i vattenpelare är nog väldigt lite om man tänker att Reimatec vårhalare har 12000. Och Polarn och Pyrets regnkläder över 10000. Tror att då man tvättat regnkläder med 2000 ett par gånger så håller dom nog inte vatten mera. Samma med andningsförmågan,tycker den känns låg jämfört med andra märken. Jag tycker det är viktigt att kläderna andas. Färgerna är fina men verkligen inte något jag skulle välja att köpa för barnen att sitta i sandlådan och lerpölen med. En gång ute och så får man aldrig bort all smuts mera utan kläderna blir grådaskiga. Jag kunde kanske tänka mig att köpa ett plagg till så kallt ”finplagg till bilen” men inte till dagiskläder som slutsats ner mera. Söta är dom ju men till dagis söker jag andra egenskaper än det.

E
E

*smutsas ska det stå 🙂

Sandra
Sandra

Jättefina kläder speciellt modellen på regnjackan var väldigt söt 🙂 men när det kommer till kvalitéten skulle jag nog välja ett annan märke. Andningsförmågan är ju viktig eftersom om inte slipper luft genom tyget blir dom svettiga och kalla. Vattentätheten var ju inte heller något vidare. Jollyroom har ju nog andra märken som är bättre på att göra ordentliga utekläder tex isbjörn, Reima och Didriksons

Anonym
Anonym

Vi hadd kuraklädre från PEtit cherie förra åre å di va no bra . komber no använd di åt båne ennu iår å såläng di e nåsånär iskick. Trodd int di sku hald så bra som di ha gjort tå di entå va så billi. Va på rea dessutom tå ja köpt. 2000 mm vattenpelar hadd di å

Anonym
Anonym

Var riktigt tvungen att kolla vad barnens regnställ har för vattenpelare, har inte ens vetat om att sånt finns haha. 2000 hade vi nog på deras också och de har funkat bra.

Anonym
Anonym

Jätte fina kläder! Älskar jackorna,super snygga!!
Men inget som skulle kunna användas här annat än till ”finkläder” föredrar mörkare färger,avskyr när ytterplaggen ser hemska och smutsiga ut direkt,speciellt i sömmarna brukar det fasstna som sten.
En flecefodrad galonhalare är ett måste i vårt hem,bästa uppfinningen!