Recept på saftig morotskaka!

I Recept av Carola EkmanLämna en kommentar

kakan

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

    Frosting

  • 60 gram mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 gram philadelphiaost
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt morotskakan svalna.

Frosting

1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred eller spritsa frostingen över morotskakan.

 

mrot
/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Jennifer
Jennifer

Ser att det är flera som upptäckt Leilas morotskaka. Den är verkligen supergod. 🙂

Johanna

Det där MÅSTE jag prova!