Push-present, vad är det?

En trend som ju bara blivit större och större är detta med att pappan ger den nyblivna mamman en push-present efter förlossningen. Länge har papporna säkert gett blommor eller choklad åt den nyförlösta mamman, utan att kalla det något speciellt.. Men nu har det alltså ett namn, som allt annat i vår moderna värld, hehe. När jag hade fött Lo fick jag en push-present, nämligen en Suunto ambit pulsklocka. När jag hade fött Gry fick jag en muminmugg och blommor!

Här kommer en lista över 5 saker jag kan tänka mig att få i push-present om jag nångång råkar föda pånytt.. 

1. Frissatid.
Efter graviditet och förlossning så sitter det alltid bra med lite omvårdnad av håret.
2. Smycken.
Ett smycke som man alltid har kvar och minns som ett minne från förlossningen.
3. En bil.
För ja, en bil vill man ju alltid ha. Haha nää skämta bara! Men visste ni att just bilar är vanligt som push-present i USA?
4. Muminmugg.
Ja, jag tar gärna en till muminmugg. Det går liksom aldrig fel när man ger mig en muminmugg. (Robert bara oken köp ett smycke för 1000€ eller en muminmugg? Hmmmm…)
5. Tänkte skriva massage-tid
Men nja, jag tror inte jag skulle kunna ligga och njuta av en massage och veta att babyn är där hemma och eventuellt gråter efter bröstet. Alternativet skulle ju vara att ta med babyn men hehe, hur avslappnande är det?

3 saker man kanske inte vill ha i push-present

1. Ett träningskort
Ja, om Robert skulle komma hem med ett träningskort åt mig som push-present så skulle han nog få en push mellan benen. När man är nyförlöst och ligger och läker bröstmjölk i soffan så är nog träning det sista man tänker på!

2. En svintight klänning eller små jeans
Nej, det är bara fel att ge bort kläder som sitter åt. Många känner sig svullna i veckor eller till och med månader efter att bebisen är född.

3. Något ätbart
Även om tårta är gott vill man gärna ha en present som består i alla fall några år.


Har ni fått push-present efter förlossningen? Eller är det inte riktigt etablerat här ännu? Jag menar, man har ju absolut inte massa annat att sätta pengarna på som nyblivna föräldrar, så en extra grej är ju inga problem (ironisk.) Hehe.

 

/ Carro

7
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
Carola EkmanNoraAnnaMamaJCecilia Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Cecilia
Cecilia

Av sambon fick jag ett namnhalsband efter första barnet och en telefon efter andra barnet. Svärmor gav ett halsband för första barnet och ett armband för andra barnet 🙂

MamaJ
MamaJ

Ja fick ett halsband med en bebisfot på, sen fick sonen ett likadant av mina föräldrar i dopgåva (di visst int att ja hadd fått ett av sambon) 🙂 Denna gång sa ja att ja sku kuna ta en ring å gravera in när barnen är födda, eller deras namn 🙂 Men får se va ka får, om ja får något 😉

Anna
Anna

Har inte fått några push presenter, men hade gärna fått halsband eller liknande. Finns ju t.ex. hängsmycken med olika stenar för månaden barnet är född i. Men inget jag harmas över, min man är inte typen som ger presenter hela tiden, fast det ju nog är lite mer speciellt att ha fött barn än t.ex. alla hjärtansdag som kommer varje år.

Nora
Nora

Jag fick en ring, eller jag ville ha en ring 😀 så fick den som julklapp i år. Den sitter fint mellan förlovnings- och vigselringen, namn o födelsedatum ingraverat. Vi kan också tänka oss att ge ringen till dottern när hon är äldre.