Prematurmamma och planerat kejsarsnitt

I Podcast av Carola Ekman6 Kommentarer

Igår var Rebecka hit, och vi spelade in 2 poddavsnitt och var på fotografering till Kaffia. Gårdagen gav mig så mycket energi! Känner verkligen att jag är inne i ett bra flow just nu. Jag har så mycket tålamod, ork och känner mig glad och pigg. Jag tror det beror på att jag äter så mycket rödbetor. Nån annan som gillar rödbetor här? Finns det något bättre? Jag äter det till allt.

I första avsnittet vi spelade in igår, hade vi med oss min vän Elisabeth. Hon berättade sin historia om hur det var när Noel förlöstes med akut snitt i vecka 32 men hade slutat växa redan i vecka 28. Det blev en känslosam timme med både skratt och gråt. Tror inte någon kommer vara oberörd efter att ha hört Elisabeth berätta så öppet och ärligt om känslorna hon upplevt under det första året som mamma till en prematur.

I det andra avsnittet vi spelade in hade vi bjudit in Paulina. Paulina har gjort två planerade kejsarsnitt, bland annat på grund av rädsla för att något ska hända med babyn ifall hon föder vaginalt. Detta var så intressant för mig, för jag är så obekant med fenomenet planerat snitt av humanitära skäl/rädsla. Känns som att jag aldrig hört om någon som gjort planerat snitt här förut? Paulina berättar sin historia, allt från det att de första känslorna av rädsla uppkom, hur hon sökte stöd och sedan om den otroliga stressen som kampen om att få sitt snitt medförde.. För det var allt annat än lätt att bli beviljad.

Ni får höra Elisabeth och Paulinas historier i sommar ♥


Foton: Rebecka Hägert 

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
MariaCarola EkmanjohannaPetraMalin Helenius Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Malin Helenius

Oj vad intressant med att få höra mer om planerat snitt. För mej är det liksom andra vägen, är mer rädd för snitt än att föda vaginalt. Tänk så olika det kan vara.. Som sagt ska bli super intressant att lyssna på båda dessa avsnitt. Tanken att bebisen skulle födas nu, är snart i snart vecka 33, känns skrämmande.

Petra
Petra

Jag har också gjort planerade snitt pga. förlossningsrädsla. Jag hade inga problem alls att bli beviljad det. Konstigt att det kan variera så mycket, säkert beroende på läkare. Jag träffade Georgios på Malmska (då det ännu fanns BB i stan) och det var inga som helst problem och jag behövde inte förklara mig desto mera eller kämpa för att få som jag vill. Tror det är svårare idag.

johanna
johanna

Har också 2 planerade snitt i bagaget. Georgios beviljade mina 2 utan problem. Första fick jag gå hela graviditeten hos en barnmorska specialiserad på just förlossningsrädsla. Med andra så visade det sig att han var så stor ,och en eventuell igångsättning inte var på tal eftersom jag hade ett snitt från förr.

Maria

Tycker verkligen att man måste kämpa för att få den förlossningen man önskar. Pga vissa komplikationer förra gången, önskar jag bli igångsatt innan bf. Besluts skall tas i vecka 37, är i vecka 33. Blir uppskjutet vid varje besök till mödrarpoli