Pojkar i klänning, ingen big deal

Jag och Lo sitter och pysslar varpå hon säger:

Lo: Mamma? 
Jag: Ja? 
Lo: Pojkar kan också ha klänning
Jag: Jo såklart, hur kom du att tänka på det? 
Lo: För att alla människor får ha vilka kläder de vill
Jag: Så är det. Är det nån som du känner på dagis som tycker om att ha klänning?
Lo: Jo, ”Pelle” och ”Lisa”. Jag brukar ju också ha klänning till dagis.
Jag: Jo du tycker ju om att ha klänning. Vilken klänning är din favorit? 
Lo: Min blommiga. Men jag sku vila ha en lika som Pelle har. 


Foto: Rebecka Hägert

Dagens föräldrar, jag älskar oss. Vi uppfostrar aktivt en så bra, öppensinnad, kommande generation (de flesta av oss hoppas jag iaf). En generation som respekterar människors kulturella och normativa olikheter. Fatta att våra barn kommer se det som det normala genom hela livet. Att alla har lika värde och rättigheter. Så fin tanke ändå ♥

Bara alla skulle förstå att vi inte föds med en uppfattning att klänning inte hör hemma på en pojke. Hej Hej vardag har dock sina aningar vad den föreställningen kommer ifrån…

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
TinaMalinHelenius.com Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
MalinHelenius.com

Jag tror och hoppas också att vi medvetna föräldrar uppfostrar öppnare barn som låter alla vara den dom vill vara. Ibland hör man nog fortfarande kommentarer som gör en mörkrädd, ogenomtänkta kommentarer från föräldrar som kommer forma barnen. Ju mer medvetna vi som föräldrar blir desto bättre för alla barn 🙂 skön fredag till er!

Tina
Tina

Vilket härligt bloggpost min pojke älskar sin fina ljusröda vinter Halare som han stolt springer runt med