Planerat kejsarsnitt

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Muumin baby diapers

I veckans avsnitt av podden har vi med oss en gäst som berättar om något som vi själva är väldigt oinsatta i eftersom vi knappt hade hört om någon tidigare som fått igenom ett planerat kejsarsnitt. Snitt pga medicinska skäl hör man ju, men själv känner jag ingen som beviljats snitt av humanitära skäl!

Gästen i veckans avsnitt är Paulina Peltomaa! Hon berättar om hennes tankar om snitt som började redan tidigt under graviditeten. Det eftersom att hon var så rädd att något skulle hända babyn i magen pga något hon själv gjorde. Rädslan blev större och större och slutade med att hon var fast besluten om att hon vill ha planerat snitt eftersom att hon ville minimera risken att något skulle gå fel eller hända med babyn vid förlossningen.. Paulina berättar ingående och ärligt om hennes resa mot att bli beviljad planerat snitt, som var allt annat än lätt.

Om oförståelsen från omgivningen, och om kontakten med vården som blev mer som en fight än ett stöd.. Inför Paulinas andra förlossning var det enklare att få snitt beviljat, men den gången bestämde sig babyn för att komma ut tidigare än tänkt, och när Paulina och hennes sambo kom in till BB var hon redan 6 cm öppen..

Lyssna på veckans avsnitt och hör hur det hela slutade!

Podden hittar du som vanligt här nedanför, på soundcloud, acast, podcaster.. Ja, helt enkelt där du annars brukar lyssnar på poddar!

Kommentera gärna om du eller någon i din närhet fått igenom ett planerat snitt (alltså ett snitt där det ej fanns medicinska belägg för det!) Jag och Rebecka är som sagt väldigt oinsatta i detta med planerat kejsarsnitt så det var roligt att få höra Paulina berätta så vi fick lära oss mera!

Du hittar oss på instagram, där vi idag har satt upp en tävling i samarbete med Dermosil! Som är med och sponsrar detta avsnitt! I tävlingen får vinnaren får ett stort paket fullproppat med hudvårdsprodukter. In och tävla här!

/ Carro

8
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
5 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
KittyAnonymLina FlinkCarola EkmanAnna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Anonym
Anonym

Vi hade planerat kejsarsnitt. Däremot hade vi INTE svårt att få snittet beviljat. Blev beviljade pga av sjukhusrädsla och rädsla för smärtan. Vi blev beviljade snitt i kokkola var även barnet är fött.
Kommenterar nu innan jag ens lyssnat på avsnittet,ska bli intressant att lyssna.

Anna
Anna

Säkert enklare att få beviljat då mamman är rädd, i Paulinas fall var hon rädd att något sku hända babyn men de e ju större risker med snitt för barnet än att bli fött vaginalt så jag förstår ändå att hon hade svårt att bli beviljad. De ville säkert först försöka förklara att det är mer risk för babyn med snitt..

Lina Flink
Lina Flink

Jag har fått beviljat snitt pga förlossningsrädsla. Först blev det beviljat pga sätesläge men då jag ultrades strax innan snittet skulle göras hade han vänt sig och läkaren ville skicka hem mig. Då vägrade jag, fick panik och blev beviljat snitt av en annan läkare som kallades in. Så då snittades jag pga förlossningsrädsla.

Kitty

Ska lyssna på podden då jag kommer från jobbet ikväll. Jag har blivit snittad med båda barnen, men det första var ett akutsnitt efter en låååååååång förlossning som tog stopp. Sedan visade det sig att barnet hade väldigt kort men grov navelsträng, om de tagit ut honom med sugklocka som tänkt, så skulle den antagligen rivits och skadat oss båda. De sa även att mitt bäcken var för smalt för ett barn på 4100g… När jag ville ha snitt med det andra barnet (När det upptäcktes att det kommer bli minst lika stort) så fick jag verkligen stå på mig under planeringen med läkaren, som var allt annat än serviceinriktad och social. Ni kan inte tro saker han sa till mig, saker som ”Du vet väl att två kvinnor dött under kejsarsnitt här under det senaste året?”, ”Du är en stor kvinna, det finns inget sånt som ett för stort… Läs mer »