Paniken i kroppen när vargen är så här nära

I förmiddags var jag och Gry ute på vår vanliga vända, ner Vattungen – till bryggorna, förbi moffas, runt kvarteret och upp för backen och hem igen. Vad vi inte visste då, var att en varg var endast någon enstaka kilometer bort, påväg rakt mot den plats vi befann oss på. Tog några härliga bilder under vår promenad.. Precis nedanför här har vargen sprungit sen ca 2 timmar senare.

Jag var på utvecklingssamtal på Los dagis när en av pedagogerna kom in och sa att rektorn vid skolan bredvid hade kommit och sagt att en varg har setts i Skutnäs. Jag tog direkt upp telefonen och ringde åt pappa, som var ute på gården med Gry. Paniken i min kropp alltså! Jag minns ingenting av utvecklingssamtalet efter detta.

Ringde sen och sa att pappa får lov att hämta oss. När vi kom hem så rusade jag in med barnen, och det jag inte visste då var att vargen just i den stunden endast var ett hundratals meter från oss, vid Nyåkern (enligt ÖT.)

Nu har det som beviljats avlivningstillstånd, så polispatruller och ett specialteam söker efter den.. Men jag är så ledsen, och arg för att så många föräldrar ute i landsbygden här runt omkring i Österbotten DAGLIGEN ska behöva känna den paniken jag känt idag, när en varg strukit runt i vårt närområde. Jag kommer nu helst inte gå ut före jag sett en död varg på ÖT, tänk då hur föräldrarna och djurägarna på landsbygden känner. De måste ju gå ut trots att vargen ännu stryker på längs husknutarna och vem vet var. Kan inte annat än lida med de som har det så här varje dag. Jag hoppas att det väldigt snart blir lättare att få avlivningstillstånd att skjuta bort de vargar som kommer nära bebyggelsen och att myndigheterna förklarar logiken i när man beviljar avlivningstillstånd.


Där står de precis var vi gick


3 hus från mammas och pappas

Nån annan förälder här runt som läser, som känt sig orolig idag?? Tänkte länka till artiklar på ÖT men ÖT ligger nere, säkert så hård belastning.

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
AnonymCarola EkmanEDaniela Björkman Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Daniela Björkman
Daniela Björkman

Bor själv på Pedersesplanaden nära Skutnäsgatan och kände fullständig panik när det dök upp på ÖT om vargen! Läste nyss på ÖT’s FB sida att jakten har avbrutits eftersom de tappat bort den. De behöver alltså mer info från allmänheten om var den är förrän de fortsätter.. Alltså ska det hända ngt fruktansvärt innan det tas på allvar på riktigt?? Och ni som har barn, fruktansvärt det måste kännas för er

E
E

Ingen ska behöva vara rädd för vargen men man blir ju fly för****ad när vargen visar sig i Jeppis så skall den skjutas med det samma (vilket jag nog tycket att den ska) men om vargen springer runt husknutarn på landet så får den där vara. Borde vi inte alla vara lika mycket värda? Kan bara inte förstå att vi 2018 skall vara rädda att ha ut våra barn och husdjur, att inte våga ta en kvällspromenad, att inte våga gå i skogen. Gör man det så har man hela tiden hjärtat i halsgropen. Hör man ett ljud så rusar hjärtat. Varför skall vi behöva ha det så? För att det finns för lite vargar????!!!! Varför är vargen mer värd än oss, våra barn, våra husdjur, vår familj, våra vänner….????

Anonym
Anonym

Håller verkligen med dig här!! Men jag antar att det finns för mycket skog ute på landet vart dom kan driva vargen,i skutnäs är det så tätt med hus så det finns väll inget annat val än att skjuta,att driva den till skogen skulle innebära att den måste passera flera kvarter innan. Men somsagt,jag är av den åsikten att vargen hör hemma lååångt inne i skogen och inte var vi människor bor och rör oss! Det här är börjar vara väldigt skrämmande! Snart vågar man ju inte ha ut sina barn längre i jeppis HELLER..!