Öroninflammation och atopisk hy

Vi har hunnit med mycket idag. Jag och Lo hade egentid vid dagklubben – väldigt uppskattat av oss båda. Väl hemma var vi ute och planerade terrasstaket med pappa och mannen. När vi hade det klart visuellt var det dags att få ner det till pappers.. Så vi gick in, Robert gjorde mat och jag och pappa skissade. Nu har vi en ritning så får se vad det blir till. Då när Gry låg där och lekte så såg jag att hon såg så konstig ut under ögonen. Som små röda prickar. Jag tog av henne kläderna och såg att hela magen, ryggen, baken och nacken var full av prickar. Fick näst in till panik inombords och tog upp telefonen och ringde till hvc direkt. Där fick jag order om att komma in på en gång.

Och vi fick konstaterat att hon har öroninflammation, virusnippor och atopisk hy. Det som läkaren nu ansåg är atopisk hy har hon haft sen hon var ca 3 månader. Små röda kruttorra fläckar som förflyttar sig över kroppen. På andra läkargranskningen visade jag ju såklart upp det och han han ville att jag skulle smörja med kortison, det kommer jag dock inte göra utan vi har smörjt med bassalva. Läkaren idag sa dock att jag ska smörja med locobase. Har jag nån läsare vars barn haft liknande? Vad har ni smörjt med? 

Nå, redan för 2-3 veckor sen då jag var till jouren med henne så hade hon början till öroninflammation, och tydligen har det inte ännu gett med sig. Då skrevs det inte ut nått utan läkaren tyckte att vi ska vänta och se om det vänder av sig själv men nu så skrev läkaren ut en antibiotikakur. Hon har uppenbarligen besvär av öronen så det är skönt att hon äntligen får bli av med det. Hennes förkylning som aldrig verkar gå om skulle ju vi gärna slippa så hoppas det far nu i.o.m. att öroninflammationen ger sig. Hon har varit förkyld sen 9 april.. Huhu min lilla, aldrig kul när de små är sjuka. Hon är så slö nu, både med tänderna, förkylningen och ja, öroninflammationen som vi inte ens visste av. Hon vill inte äta nån vanlig mat utan hennes födointag är i stort sätt bara amningen. Men det är väl ok? Hon är ju ändå bara 8 månader.

Både Lo och Grys byxor från bästa Maxomorra! (Adlink) 

35 reaktioner till “Öroninflammation och atopisk hy”

 1. Oj, int konstigt om hon har varit förkyld en längre tid om de öroninflammationen som har bråkat.. stackars Gry! Hoppas de reder upp sig snabbt

 2. När sonen var kring halvåret fick han också diagnosen atopisk hy. Vi fick resept på aqualan duo (det är främst fukten som huden har brist på vi atopisk hud) hjälpt superbra. Det växte som tur bort, han blir fem i juni och vi har inte sett skymten av nå torra fläckar på ett par år.

 3. Ojoj vi ska hoppas det ger med sig. Det sägs ju vid öroninflammation så är man även snuvig i och med att det irriterar i öronen så kan näsan börja rinna + hosta och även ögonen kan va svälda..
  M har atopisk hud och smörjer med bassalva aqualanL och fick även kortison först men de sade ju att han inte ska smörja nå mycket med kortison så här kör vi med bassalva. Barnen har också en del utslag, så då har vi smörjt med samma bassalva och tycker det har hjälpt.

 4. Hoppas er lilla kryar på sig nu! 🙂

  Råkade just se att ni säljer er Petit Chérie barnvagn. Får man fråga varför? Har själv sett på den efter din recension av vagnen, men nu då jag såg att ni redan säljer den så blev jag fundersam om den alls är något att ha 🙂

  1. Vi har nog varit nöjda med allt på vagnen förutom liggdelens ”lock” eller vad det heter, dendär man viker över benen. Vi säljer den för att vi helt enkelt inte behöver den längre. Hon ligger inte i liggdelen längre utan föredrar att sitta, Och det kan hon göra i vår Thule och Beemoo 🙂

 5. Dottern på 1,5 har haft atopisk hy sedan hon var 5 månader. Prövade massa olika salvor men sedan vi började smörja med dermosils extra treatment salva har hon varit så gott som fläckfri 🙂

 6. Vid förlängd förkylning ska man nog alltid misstänka att ngn bakterieinfektion ligger bakom, ss. t.ex. öroninflammation. Helt säkert försvinner förkylningen med antibiotikan. En av våra flickor är öronbarn, och på henne sprack trumhinnan en gång pga en obehandlad icke-medveten öroninflammation . Atopiskt hud har vi oxå, haft bäst hjälp av eucerin, men fick nyss veta att den inte säljs längre i Finland. Bra med andra tips .

 7. Jag har använt Locobase Repair själv och på barnen, väldigt nöjd! Båda har torr hud och speciellt den äldres hud är besvärlig nu i pollentider. Då vi började använda den morgon och kväll såg vi resultat redan efter 3-4 dagar på de värsta ställena. Jag har hört att diabetiker (som ofta lider av hudproblem på fötterna) har varit nöjda med den. Den är ju väldigt dryg så en liten tub räcker superlänge.

  1. Min dotter får oxå lätt röda atopiska fläckar och jag rekommenderar oxå Repair! Super bra salva för både barn och vuxna och speciellt på torra fläckar!

 8. Har en dotter med atopisk hud och vi har använt en salva från apoteket som heter Dermalex baby (ingen kortison i den). Den har funkat absolut bäst för oss. Den smörjer vi bara på de torra fläckarna och sen någon bassalva på övrig hud om det behövs. Hoppas ni hittar något som hjälper, atopisk hud suger 🙁

 9. Jag har själv atopisk hy och haft väldiga problem med exem och de blev aldrig bättre fast jag smörjde hela tiden, försökte utesluta mat och ja i princip försökte med allt.
  När jag googlade kom jag över en artikel om att atopisk exem kan orsakas av citronsyra (e330), när jag lämnade bort all mat/ingredienser som innehöll e330 så blev jag helt fri från exemen.

 10. Hej!
  Måste kommentera har en dotter som bara är några dagar äldre än Gry och hon har också haft problem med torra fläckar som förflyttat sig, sedan 3 månaders ålder. Värst har kinderna varit, till och med varit såriga, men de är för tillfället ok. På benen har hon nu fläckar som flyttar på sig. Jag vill inte heller smörja kortison om jag inte verkligen måste fick tips om en salva, esm salva, helt naturlig som verkar fungera bra hos oss!

 11. Ville bara kommentera om amningen ☺ Sägs ju att mjölken är den huvudsakliga födan för babysar under 1 år, speciellt om man vill fortsätta med amningen ännu. Så de nog säkert okej om hon bara ammar just nu. Hoppas Gry tillfrisknar snabbt!

 12. Hade ni vaccinerat vid 3 månader? Undrar bara då de e vanligt att få eksem då. Bassalvor är lite som läppomada, det blir bara värre o torrare i längden. Innehåller massa dåliga ingredienser. Sheasmör kanske kunde vara nåt? Finns eko sheasmör på eBay ganska billigt 🙂 så luktar det kanske inte underbart men man kan göra egen hudkräm då o använda t.ex. Lavendel eterisk olja (eko!) om man vill. Det verkar lugnande på huden och doftar gott.

 13. Åh nej, stackars liten! Jag vill bara kommentera och fråga hur fläckarna som har förflyttat sig har sett ut? Vera har på vaden en relativt stor, ”kruttorr”, fläck som int verkar försvinn fast jag smörjer med sheasmör eller bassalva. Hennes kinder har också länge varit jättetorra, men de blir bättre om man smörjer. Nu tycker jag dessutom att hon har fått flera fläckar på benen..

 14. Min dotter har åxå atopisk hud, vi använder ACO miniderm och har varit jättenöjda! Fick utskrivet på recept i vasa av barnläkaren.
  Nu fick vi även nys om ACO canoderm som vi använt en månad ungefär, utalagen är så gott som borta! MEN , hon har tyckt det svider lite nu senaste tiden med canoderm, gråtit extremt när vi smörjt, så nu har vi återgott till miniderm och den håller också utslagen under kontroll.

  1. Canoderm innehåller karbamid och det svider ofta för barn, därför rekommenderas inte salvor med karbamid åt barn 🙂

 15. Min pojk har å liiti atopisk hud (enligt läkare) å vi ha använd Lipolan å he ha funka bäst. Smörjd mårån å kväll i över en månad å san bara kväll i typ 2 månar å no smörjer int vi na alls fö he så pass bra no 🙂 Di sa vi rdg at vi sko bada an varje dag, men tyckt int e va na skillna tå vi bada varje dag elä 1 gang i vikon. Fick utskrivi Decubal repair, men tyckt int e hjälpt på sonen, men på mina egna händer som e torr åri runt var e bra. Kom ihåg att smörj hela kroppen å int bara tär e torrt, fö tå kan e sprid se vilket e jo på vår pojk fyri ja visst e 🙂

 16. Äldre hade precis såna torra fläckar, vi smorde först med apobase som inte hjälpte. Bytt sen till miniderm som funka super! En stor pumpflaska kostar bara nån euro på recept funkar super på mina kruttorra vinterhänder också 😉

  1. Kan ju tillägga att vi smörjer endast de torra partierna. I övrigt mår huden bäst utan en massa smörjor 🙂

 17. Mimiderm har funkat bäst hos oss. Går dessutom rätt fort in i huden vilket har underlättat då sonen hatar kladdiga smörjor. Har även använt Locobase repair o den e också bra men huden blir rätt kladdig först så brukar bara sätta den till natten. När de varit som värst har vu nog också använt kortisonsalva.

 18. Vår yngre drogs också med torra hudpartier och öroninflammation. Jag bad om ett blodprov och hon reagerade på ägg och mjölk. Uteslöt det ur min och hennes kost i 6mån. Hon är snart 4 och mår bra idag.

 19. Miniderm har jag för mig inte innehåller kortison, utan samma ämne som protopic som funkar liknande som kortison och även är starkt cancerframkallande! Klart det tar bort eksemen men det botar inte det underliggande problemet som nog kommer fram till slut. Innan ni börjar med massa krämer skulle jag nog ta barnet till homeopat som funkar jättebra på barn och är ofarligt 🙂

  1. Nej, miniderm och protopic innehåller verkligen inte samma verksamma ämne!! Protopic fås endast på recept och används vid svåra utslag hos vuxna, medan miniderm är en bassalva som fås utan recept.

 20. Locobase Repair har fungerat jätte bra för oss för torra atopiska fläckar. Vi fick rekommendationen av en hudläkare!

 21. Min dotter har också haft atopisk hud, de pratade om det ren när hon var en månad. Hon var så torr på vissa ställen att de blödde ibland. Jag ville inte torka ut hennes hud och den egna förmågan att fukta huden och göra henne ”beroende” av salvor så jag prövade smörja med typ allt i naturlig väg som kokos/olivolja, bröstmjölk osv. Men inget funkade före jag gick till apoteket efter Locobase som hon fått på recept. Idag är hennes hud helt återställd och jag smörjer henne inte längre. En stor orsak äe nog också att hon är allergiker så vi fick göra oss av med hunden som hon reagerade på, och även pollen behandlar vi henne för med vitaminer, men ang atopisk hud så kan jag nog varmt rekommendera locobase 🙂

  1. Kan ännu tillägga att jag badade henne en gång i veckan, tills läkarn sa åt mig att när jag smörjer henne varje dag/flera gånger om dan så bör jag bada henne varannan dag så den gamla salvan far bort, annars gör det nya lagret man smörjer ingen nytta. Jag tänkte att hon blir ännu torrare av att bada så ofta men så var inte fallet.

 22. Jag skulle omedelbart ta henne till en homeopat. Eksem är bara symtomen och salvor så lägger bara locker på, botar inte orsaken. Många av salvorna som blivit rekomederade skulle jag aldrig lägga på huden. Huden är vårt största organ. Palmoljor, parafiner och dylikt ska man inte lägga på huden.
  Låter som om hon reagerar på vaccin. Läs bipacksedlarna till vaccinen för mer information 🙂

  1. Fast nä, det behöver verkligen inte ha samband med vaccin som alla vaccinationsmotståndare alltid drar ur rockärmen. Min son har atopisk hy, och jag kan inte räkna de gångerna någon sagt ”säkert pågrund av vaccin!!” åt mig. Men gissa vad! Han är ovaccinerad. Han får inte få vaccin pågrund av hans kroniska sjukdom.. önskar att vi kunde vaccinera honom.. så rädd nu när det är så många som vägrar vaccin att han ska dras ner i någon sjukdom utöver hans egen pågrund av alla ovaccinerade barn i öbotten.. han skulle inte klara tex mässling eller stelkramp. chansen är överhängande att han skulle dö i sjukdomen pågrund av hans redan nedsatta hälsa..

   1. Vaccin kan ge läckande tarm och förstöra tarmen (läs bipackssedeln) eksem är ett tecken på att insidan inte mår bra (oftast tarmen) ab och många andra mediciner kan också förstöra tarmen och ge läckande tarm men inte lika kraftigt som t.ex rota vaccinet

 23. vår har också atopisk hy, precis sådana där torra fläckar som flyttar sig. Vi har provat allt möjligt, men det som funkar bäst är apotekets egen A-creme 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *