Om vänner som kommer, och vänner som går men den enda relationen som består

Allt vi måste tala om görs denna vecka i samarbete med vår huvudsponsor
Muumin baby diapers & dessutom också med Dermosil

I veckans avsnitt av min och Rebeckas podcast Allt vi måste tala om, pratar vi om hur relationerna man har i livet förändras när man blir gravid, och får en alldeles ny relation till det lilla livet man blivit mamma till. Och om hur den relationen sopar mattan med alla andra relationer man har i livet, och vad detta kan medföra. Vänner faller bort, slutar höra av sig, man själv kanske inte har tid att tänka på att det gått 3 månader sen senaste träffen.. Det dåliga samvetet knackar på dörren, men samtidigt vill man ju bara ligga hemma och mysa?

Man har en press på sig att man minsann inte borde bli en tråkig mamma som bara har sunkiga kläder och sitter hemma och ammar, nej ”du måste ju nog fortsätta festa och komma ut, och du ska väl nog börja jobba snart igen?” Men att bli förälder måste inte bara innebära att relationer lider, nej verkligen inte! Parrelationen kan också bli bättre och djupare, och ens relationer till de egna föräldrarna får en helt ny innebörd.. För att inte tala om alla de nya vänner man kan få bara man anstränger sig, för att bli vän med andra mammor, det är ganska lätt egentligen – man har ju en väldigt stor sak gemensamt! Summar sumarum så tror vi att alla relationer man har sen tidigare på ett eller annat sätt förändras när man blir mamma.

I avsnittet talar vi också om vad vi egentligen tycker om mammagrupper som ordnas från hälosvårdscentralen – är det egentligen bara en grupp med mammor som sitter och jämför barnen, och skryter om att mitt barn sover nog minsann redan fulla nätter trots sina ynka 7 veckor eller kan man nog också få ut nått bra av mammagrupper.. Det och så mycket mer i dagens avsnitt av Allt vi måste tala om.

Du kan lyssna på podden i soundcloud, eller på din poddapp, tex acast. ♥

I dagens poddavsnitt så har vi även en tävling på instagram! En av våra lyssnare har nämligen chansen att vinna ett helt makeupset från Dermosil!

Vinnaren får ett komplett kit som hon kan sätta en hel makeup med, från början till slut. Vinnaren får alla produkter som syns på bilderna i detta inlägg (klick) + mycket mer! Gå in på vår instagram här för att delta. ♥

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
RebeckaJohannaCarola EkmanEn nybliven mamma som vill ha nya mamma-vänner Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
En nybliven mamma som vill ha nya mamma-vänner
En nybliven mamma som vill ha nya mamma-vänner

Skulle man inte kunna få ”efterlysa mamma-vänner” här på era bloggar? 😀

Johanna
Johanna

Varifrån är skötväskan?

Rebecka

Hej, sök på t.ex. Amazon 🙂 den är så himla bra, smidig och dessutom fin!