Vem är Carro?

Image

Jag som skriver den här bloggen heter Carola Nordberg (f.d. Ekman) och är 26 år gammal. Stolt Finlandssvensk, mamma och feminist. Jag bor i Jakobstad i ett hus byggt år 1962, men som vi grundrenoverade 2015. Tillsammans med mig bor min man Robert och våra två döttrar Lo född 2014, och Gry född 2016. När jag inte bloggar gör jag sådant som mammor till småbarn gör bäst - pysslar, städar, hör på gnäll, dricker massor med kaffe, är i skogen och ja, försöker hålla ihop en vardag med massa kärlek, trygghet och rutiner. Mellan allt det hinner jag även med att jobba några gånger i veckan, då med äldre damer och herremän som inte klarar av att bo hemma ensamma längre. Förutom närvårdare är jag också kostrådgivare till utbildningen. I augusti 2018 startade jag och Robert vårt egna företag. Ni kan snart läsa mer om vårt familjeföretag under länken i menyn.

I min blogg kan du läsa om ämnen som ligger mig varmt om hjärtat, såsom vardaglig lycka, föräldraskap, loppisgrejer, bloggande och poddande, recept, företagande, amning, uppfostran, inredning och trädgård. Men även om saker som inte ligger så varmt om hjärtat, men som vi måste tala om ändå. Allt i en salig blandning.

Förutom min kära blogg, som jag skrivit på i snart 10 år, har jag en populär finlandssvensk podcast som du hittar på alla poddappar och SoundCloud under namnet Allt vi måste tala om. Du kan även klicka dig in här i menyn under Podcast och läsa mer där.

2015 vann jag priset för Årets blogg i Svenskfinland, och året därpå, 2016 vann jag pris för Årets familjeblogg.

Image